Getty Images for NARAS
FELJTON KATY PERRY

Ne ide sve uvijek kako želiš: Ona je najbolji dokaz da u životu možeš imati sve, a ipak biti nesretan

Američkoj pjevačici koja se nakon brojnih ljubavnih brodoloma borila s depresijom i suicidalnim mislima napokon se nasmiješila božica sreće - pomirila se s glumcem Orlandom Bloomom s kojim čeka djevojčicu, a objavit će i novi album.

Morate pasti kako biste opet naučili ustati - ovih je dana najčešća mantra koju si ponavlja pjevačica Katy Perry (35). Nakon što je posljednjih godina prolazila kroz najveću životnu krizu, gdje je čak razmišljala o samoubojstvu zbog ljubavnih jada i nezadovoljstva karijerom, američka pop-zvijezda danas ne skriva svoju sreću. Za samo nekoliko tjedana postat će majka djevojčice koju iščekuje sa zaručnikom, britanskim glumcem Orlandom Bloomom (43), a samo je pitanje hoće li to biti prije ili poslije 14. kolovoza, kada će se u prodaji pojaviti njezin šesti album, “Smile”.

Nema sumnje da Katy danas proživljava najljepše trenutke, no pjevačica koja je prodala više od 18 milijuna albuma i 125 milijuna singlova te je od 2008. do danas zaradila oko 330 milijuna dolara oduvijek je znala da za uspjeh treba mnogo žrtvovanja i odricanja.

08.02.2012
E! News Special, Katy Perry
Pictured: Katy Perry,Image: 116977296, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: E! / Planet / Profimedia
E! / Planet / Profimedia
Mlada Katy dok je još pjevala u crkvenom zbor.

Strogi odgoj

Rođena je 25. listopada 1984. u Santa Barbari, u obitelji metodističkih svećenika Mary Perry i Mauricea Hudsona, koji su se okrenuli religiji nakon divlje i raskalašene mladosti. Svoju su djecu odgajali strogo jer nisu željeli da Katy, njezin mlađi brat David i starija sestra Angela prolaze kroz slična iskušenja. Naravno, neke se stvari mogu braniti, ali nitko ne može živjeti potpuno odvojen od svijeta pa je Katy kao djevojčica osim duhovne glazbe zavoljela i popularnu, koju je čula kod prijateljica iz škole. Posuđivala je od njih kasete grupe Queen i Jimija Hendrixa i kod kuće bi ih kriomice slušala kad bi roditelji otišli spavati. Većina tinejdžera na stageu reagira buntovnički pa ni Katy nije bila iznimka.

HOLLYWOOD, CA - JUNE 26: Singer Katy Perry (C) and mom Mary Perry Hudson and dad Keith Hudson arrive at
WireImage
Zajedno s majkom Mary i tatom Mauriceom s kojima je od malena bila u napetim odnosima.

Od devete godine pjevala je u crkvenom zboru, s 13 godina je probušila nos i počela svirati gitaru, a sa 17 je odlučila da više neće živjeti po roditeljskom diktatu pa je napustila i školu i obiteljski dom te otišla u Los Angeles sa željom da postane pjevačica.

U to je doba već snimila album “Katy Hudson”, s duhovnom glazbom, koji je prodan u oko dvjesto primjeraka prije nego što je diskografska kuća koja ga je objavila - propala.

WEST HOLLYWOOD, CA -  SEPTEMBER 25:  (EXCLUSIVE COVERAGE) Katy Hudson AKA Katy Perry and producer Glen Ballard pose during a portrait session on September 25, 2002 in West Hollywood, California.  (Photo by Lester Cohen/WireImage)
WireImage
Tada 17-godišnja pjevačica 2002. u studiju s producentom Glenom Ballardom, s kojim je snimila nikad objavljeni album ‘Katy Perry’.

Promijenila je ime

Neuspjeh s duhovnom glazbom potaknuo je Katy da se okrene svojoj prvoj ljubavi - popu. Počela je sama pisati pjesme, nekoliko godina životareći i obijajući pragove diskografskih kuća, dok naposljetku nije privukla pozornost producenta kuće Columbia, za koju je počela snimati svoj prvi pop-album. Više se nije ni zvala Katy Hudson, da je ne brkaju s istoimenom holivudskom glumicom, nego je uzela majčino djevojačko prezime.

Columbia nije vjerovala u nju pa su joj ubrzo otkazali ugovor, ali, srećom, bilo je drugih zainteresiranih koji su smatrali da se isplati uložiti u mladu talentiranu glazbenicu.

Album “One Of The Boys” objavila je 2008. kuća Capitol, a zahvaljujući hitovima “I Kissed a Girl” i “Hot n Cold” Katy Perry je postala senzacija. Publika je poludjela za njom, no njeni su roditelji bili zgroženi. Pogotovo im je smetao hit singl u kojem Katy pjeva kako se ljubila s drugom djevojkom i da joj se baš svidjelo, što je toliko zgrozilo njezinu majku da je prekinula svaki kontakt s kćeri. Trebalo je proći nekoliko godina da se pomire.

CHRISTINE HAHN
Kako bi promovirala svoj novi album ‘Smile’, pozirala je kao tužni klaun.

- Ponekad s djecom odrastu i roditelji. Moji su odrasli sa mnom. Imamo skladan suživot. Više ih ne pokušavam promijeniti, kao ni oni mene. Slažemo se da se ne slažemo - izjavila je godinama kasnije pjevačica.
No, nakon što je objavila debitantski album nije imala vremena razmišljati o roditeljima. Sanjala je o velikoj karijeri koja joj se otvarala.

- Sve što sam željela od života bio je hit album i velike grudi. Jedno jutro sam se probudila i shvatila da imam oboje - rekla je nakon uspjeha albuma “One Of The Boys”. Uslijedile su turneje, pojavljivanja na mondenim događajima, susreti sa slavnima, gostovanja u TV emisijama.


Prve ljubavi i brak

Djevojka iz skromne puritanske obitelji pretvorila se u zanosnu provokativnu zvijezdu kojoj su nadahnuće bile pin-up djevojke iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća. Uz sav uspjeh u karijeri, pjevačici je nedostajala sigurna ljubavna luka. A tu je sve uvijek išlo po istom receptu - upoznala bi zanosnog tipa, ludo bi se zaljubili, ali nakon nekog vremena shvatili da svatko mora svojim putem. Prvi od njih bio je Travis McCoy, vođa hip-hop grupe Gym Class Heroes. Svađali su se i mirili sve dok Katy nakon godinu dana takvog burnog odnosa nije odlučila prekinuti vezu.

Katy Perry and Russell Brand arrives at the The 28th Annual MTV Video Music Awards at Nokia Theatre L.A. LIVE on August 28, 2011 in Los Angeles, California.
WireImage
U braku s britanskim glumcem Russellom Brandom bila je od 2010. do 2012.

- Imam super život s mnogo lijepih trenutaka, no na kraju dana nedostaje mi netko koga bih nazvala i s njim to podijelila - rekla je nakon prekida. U rujnu 2009. prohodala je pak s britanskim glumcem Russellom Brandom koji se u to doba pokušavao probiti u Americi.

Russell je bio poznat kao vrlo zabavan i pametan muškarac, ali s brojnim demonima i ovisnošću o drogi, alkoholu i seksu. Ona mu je povjerovala da je sve to iza njega i potpuno mu se predala.

Godinu dana poslije, u listopadu 2010., 26-godišnja pjevačica i 35-godišnji glumac vjenčali su se u Indiji, u luksuznom resortu Aman-iKhas, nedaleko od nacionalnog parka i rezervata tigrova Ranthamborea. Osamdesetak gostiju, među kojima su bili i Katyni roditelji s kojima je u međuvremenu uspostavila normalan odnos, zamalo su stradali kad je tigar provalio u ograđeni prostor u kojem je bio postavljen raskošni šator za vjenčanje, no čuvari su ga na vrijeme primijetili i otjerali. Perry je na vjenčanju nosila dvije kombinacije u indijskom stilu: plavi sari libanonske dizajnerice Reem Acre te čipkastu haljinu njezina sunarodnjaka Elieja Saaba nadahnutu indijskim motivima, a njezin dragi je imao kurtu, dugu košulju do ispod koljena i bogato izvezen ogrtač. Do trona ukrašenog crvenim i žutim vrpcama dojahali su na konjima, uz zvukove indijskih instrumenata, a potom su uslijedila dva obreda - hinduistički i evangelički.


Nije dugo trajalo

Nakon medenog mjeseca na Maldivima vrlo brzo su se oboje vratili svojim hektičnim poslovnim rasporedima, što je dovelo do prvih bračnih pukotina. Pogotovo jer je Brand očekivao da će se njegova draga više posvetiti obitelji.

Njoj je ipak karijera bila na prvome mjestu, a kad je Brand shvatio da je neće uspjeti promijeniti, nakon jedva godinu dana braka podnio je zahtjev za razvod.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 10:  Katy Perry and John Mayer attends the 55th Annual GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 10, 2013 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Mazur/WireImage)
WireImage
Nakon razvoda utjehu je pronašla u zagrljaju glazbenika Johna Mayera.

Još nesretnoj zbog propalog braka, pjevačici je rame za plakanje pružio pjevač John Mayer, veliki zavodnik koji je hodao i s Jennifer Aniston, Taylor Swift i Jennifer Love Hewitt. Uslijedilo je 15 burnih mjeseci velike ljubavi i žestokih svađa.

- On na nekoliko dana nestane, pa se pojavi kao da se ništa nije dogodilo. Katy ga obožava, ali je to izluđuje - otkrila je njezina prijateljica.

Zajedno su snimili i “Who You Love”, o dečku koji pokušava prekinuti s djevojkom, ali joj se vraća jer shvaća da je još voli. No, ni ljubavna pjesma nije pomogla i potkraj 2013. Katy Perry ponovno je bila sama. Dok je u ljubavi doživljavala krahove, u karijeri je nizala hitove.

Idealno štivo za plažu: Najbolje priče koje svjedoče o skandalima, usponima i padovima najvećih zvijezda

S albumima “Prism” i “Teenage Dream” učvrstila je svoju poziciju jedne od najvećih svjetskih zvijezda. O sebi je snimila dokumentarac “Part Of Me” koji joj je donio zaradu od 33 milijuna dolara, lansirala je mirise Purr i Meow!, pojavila se u televizijskom serijalu “Kako sam upoznao vašu majku”, posudila glas junakinji dva nastavka animiranog filma o Štrumpfovima - i za premijeru obojila kosu u denver plavu - a 2015. je nastupila i na poluvremenu Super Bowla, najgledanijeg televizijskog događaja u SAD-u.

MONTE-CARLO, MONACO - SEPTEMBER 26:  Katy Perry and Orlando Bloom attend the Gala for the Global Ocean hosted by H.S.H. Prince Albert II of Monaco at Opera of Monte-Carlo on September 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images
Britanskoga glumca Orlanda Blooma upoznala je 2016. na dodjeli nagrada Zlatni globus.

Teški dani

A kad joj se već činilo da zaista nema sreće u ljubavi, u siječnju 2016. na dodjeli Zlatnih globusa zbližila se s osam godina starijim britanskim zavodnikom Orlandom Bloomom.

Pop-pjevačica i zvijezda filmskog serijala “Pirati s Kariba” isprva su tajili da su u vezi, no kad su zajedno otišli na izlet na Havaje pokazali su se u javnosti i potvrdili da su par.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 15:  Model Miranda Kerr and Orlando Bloom arrive at 13th Annual Warner Bros. And InStyle Golden Globe Awards After Party at The Beverly Hilton hotel on January 15, 2012 in Beverly Hills, California.  (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images
Od australskog modela Mirande Kerr, Bloom se razveo 2013., a zajedno imaju sina.

Bloom je pjevačicu upoznao i sa svojim sinom Flynnom, od čije se majke, australskog modela Mirande Kerr, razveo 2013., i neko se vrijeme činilo da je Perry napokon našla muškarca s kojim kani provesti život. No, ni ta veza nije potrajala te su prekinuli u ožujku 2017. Krizu je produbio i neuspjeh albuma “Witness”, prvog u njezinoj karijeri koji je prodan u manje od milijun primjeraka.

- Karijera mi je cijelo vrijeme bila u uzlaznoj putanji. A odjednom se sve promijenilo. Izvana možda to nije izgledalo tako strašno, i dalje sam imala brojne obožavatelje, no za mene je to bio golemi šok. Kao da me nešto prepolovilo. U to vrijeme sam i prekinula s dečkom, koji je sada otac mojeg budućeg djeteta. Mislila sam da ću se oporaviti zahvaljujući uspjehu novog albuma, ali onda se ni to nije ostvarilo kako je trebalo. Da bih bila sretna, trebala mi je potvrda vanjskoga svijeta, a kada je nisam dobila, jednostavno sam se slomila - priznala je Katy.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - AUGUST 21: Katy Perry and Orlando Bloom attend the LA premiere of Amazon's
Getty Images
Britanskoga glumca Orlanda Blooma upoznala je 2016. na dodjeli nagrada Zlatni globus.

Nova prilika za ljubav

Utjehu je pronašla u dugačkom odmoru, odlasku na terapiju i spoznaji da je zapravo bilo dobro što je pala, jer je tako i naučila ponovno ustati.

- Prestala sam se smijati - jednostavno je opisala pjevačica kako se osjećala u najtežim trenucima. U tim danima tjeskobe i depresivnosti čak su joj kroz glavu prolazile suicidalne misli, a pomoć je došla i u vjeri koju su joj usadili roditelji dok je bila mala.

- Nadam se da postoji nešto više od mene što me je stvorilo s razlogom, da na ovom svijetu, kao i svi ostali, imam svoju svrhu - objasnila je slavna glazbenica, dodajući da se više ne srami svojih slabosti. - Osjećam se moćno kada sam Katy Perry, no ponekad nisam dovoljno snažna kada sam Katheryn Hudson.

Nepunih pet mjeseci nakon što su objavili da su prekinuli, Orlando Bloom i Katy Perry odlučili su svojoj ljubavi dati novu šansu.

Santa Barbara, CA  - *PREMIUM-EXCLUSIVE*  - 
Katy Perry and Orlando Bloom soak up the sun on a rare appearance in Santa Barbara. The heavily pregnant songstress and her leading man took a late-afternoon beach stroll in matching straw hats. Katy covered her bump in a poncho as the two walked their dog along the golden sand without a care in the world. *Shot on July 5, 2020*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 540630477, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED KINGDOM, Model Release: no, Credit line: Clint Brewer Photography / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Clint Brewer Photography / BACKG
Idilična šetnja plažom sa zaručnikom Orlandom Bloom, nakon što su u ožujku zbog epidemije otkazali vjenčanje.

I dok su u medijima javno nagađali kako podgrijano jelo ne može biti dovoljno ukusno, njih dvoje se nisu obazirali na tračeve, već su se prepustili sreći.

Ona je odlučila uzeti stanku u karijeri te je više vremena provodila s glumcem, čak ga je pratila u Češkoj za vrijeme snimanja TV serijala “Carnival Row”. Na crveni tepih su se zajedno vratili tek nakon godine dana obnovljene veze, a potom je on na Valentinovo 2019. - izvadio prsten. Pred oltar su trebali otići u ožujku, no svadbu u Japanu morali su odgoditi zbog epidemije koronavirusa. Drugi sretni događaj u svojem životu ipak neće moći odgoditi. Sretni par ovoga će ljeta dobiti dijete.

Malibu, CA  - *PREMIUM-EXCLUSIVE*  - *WEB EMBARGO UNTIL 9 AM PDT ON JULY 14, 2020* The Roar singer who’s expecting her first child in August, waded in to cool off in the ocean with her pregnant friend as temperatures soared in Southern California.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 542496546, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED KINGDOM, Model Release: no, Credit line: Clint Brewer Photography / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Clint Brewer Photography / BACKG
Nekoliko tjedana prije rođenja prvog djeteta pjevačica je uživala na plaži u Malibuu.

- Nije me strah, jer sam već prošla kroz sve to. Pomagala sam sestri da u njenoj dnevnoj sobi porodi svoje dvoje djece, koji danas imaju tri i šest godina - rekla je Katy, otkrivši da će na svijet donijeti djevojčicu. Uz puno ljubavi kojom je obasipa zaručnik Orlando te dvije nadolazeće prinove u životu, dijete i novi album “Smile”, američka pjevačica ima dosta razloga za - osmijeh od uha do uha.

ZARUKE U ZRAKU: Nakon večere u talijanskom restoranu rekao mi je da moramo nekamo krenuti. Mislila sam da idemo na izložbu, ali on me odveo na krov gdje nas je čekao helikopter. Usred leta iznad Los Angelesa izvadio je prsten i zaprosio me - otkrila je pjevačica kako ju je na Valentinovo 2019. zaprosio glumac Orlando Bloom. No, ujedno je i dodala da nije sve prošlo idealno jer je kutijica bila prevelika pa je glumac izvlačeći je poderao džep sakoa. Pritom je i prosuo šampanjac, kojim su trebali nazdraviti svojem budućem zajedničkom životu.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 13: Katy Perry and grandmother Ann Hudson arrive for the 53rd Annual GRAMMY Awards at the Staples Center, February 13, 2011 in Los Angeles, California. (Photo by Gregg DeGuire/FilmMagic)
FilmMagic
Pjevačica i njena baka Ann Pearl Hudson na dodjeli Grammyja 2011. godine.

SUZE ZA BAKU: Oduvijek sam bila dijete koje je zapitkivalo - zašto? Roditelji su me učili da moram vjerovati, da je vjera jedino što mi treba, a ja sam se pitala zašto. Nitko mi nije znao odgovoriti - prisjetila se glazbenica djetinjstva obilježenog strogim vjerskim odgojem njenih roditelja, majke Mary i oca Mauricea. Iako su se ispočetka protivili kćerinoj karijeri, s godinama su je naučili prihvatiti, ali potporu joj je uvijek pružala baka s očeve strane Ann Pearl Hudson, koju je nerijetko znala dovesti na crveni tepih. Zato ju je teško pogodio njezin nedavni odlazak, umrla je u 100. godini. - Bila je divna baka i dio nje zauvijek ostaje živjeti sa mnom - tim se riječima pjevačica oprostila s jednom od najvažnijih osoba u svojem životu.


ČITAJTE I:

Nekad je čistila kuće i konobarila da bi pomogla obitelji, a danas je Australka na vrhu Hollywooda

Novi miljenik Hollywooda: 'Bili smo tako siromašni da nam je mikrovalna pećnica bila nedostižan san'

Život posvetila pravima žena! Gloria Steinem bolno djetinstvo pretočila u borbu vrijednu divljenja

Čak 17 pokušaja potpomognute oplodnje! Osječka dogradonačelnica otkriva sve o borbi da postane majka

Novi grad, novi krevet: Žene je volio jednako kako usnu harmoniku i gitaru, ali su ga skupo stajale

Linker
24. travanj 2024 07:07