Zlatni sjaj bronce!

Hrvatsko čudo: Čestitke najuspješnijim domaćim rukometašicama, pogledajte kako slave

Hrvatske rukometašice na putu do bronce na Europskom rukometnom prvestvu upisale su šest pobjeda, prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina s 25-19 (11-11). Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske. Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.

Iz pobjede u pobjedu

Kreator hrvatskog čuda nakon pobjede je izbornik Nenad Šoštarić. "Nakon ovog, kaj čovjek može reći nego da bude ponosan do neba. Odigrali smo savršenu utakmicu, Tea je odradila svoje, odigrali smo u napadu pametno. Imali smo strašnu motivaciju u njihovom bivšem izborniku koji je jučer govorio na danskoj televiziji. Takozvani ekspertni majstor je rekao da smo mi, da ne budem bezobrazan, da smo mi jako nisko u rukometu i da nemamo niti jedan posto šanse. Što se tiče njegovog velikog znanja, čovjek je pet godina bio trener danske reprezentacije, dvaput se nije kvalificirao na Olimpijske igre, jednom je bio 4. na EP-u i on se našao govoriti o našoj reprezentaciji i hrvatskom rukometu. Ovo je nešto više od povijesti, nešto što će ostati upisano u anale hrvatskog sporta", rekao je izbornik Šoštarić.

Hrvatsku su do velike pobjede predvodile Katarina Ježić i Stela Posavec s po pet golova, Ana Debelić je zabila četiri, a Ćamila Mičijević tri gola, dok je Tea Pijević sakupila 15 obrana.

Rukometašice su u svom europskom pohodu zaradile epitet - hrvatskog čuda, na tom su putu svaku pobjedu slavile uz pjesmu "Duša od papira" Joška Čagalja Jole. Kada je to pjevač saznao posvetio im je nekoliko svojih izvedbi te pjesme.

Tajna veza Jole i rukometašica! Kad je saznao kako slave pobjede, priredio im sjajno iznenađenje

Linker
25. travanj 2024 01:53