dive podržale bidena

Inauguracijski nastupi: Lady Gaga oduševila svijet, a Jennifer Lopez iznenadila i odala počast svojim korijenima

Joe Biden prisegnuo je i postao 46. američki predsjednik. Njegovu zakletvu svojim su izvedbama popratile Lady Gaga i Jennifer Lopez.

"Ovo je dan Amerike. Ovo je dan demokracije, dan povijesti i nade", rekao je Joe Biden na početku svog inauguracijskog govora, kojeg je održao odmah nakon što je prisegnuo kao 46. predsjednik SAD-a. Prije njega, prisegu je dala i potpredsjednica Kamala Harris. Prisegnula je kao prva žena na toj funkciji u SAD-u te tako ispisala povijest.

Dirnuti Joe Biden i Kamala Harris prisegu su dali uz svoje supružnike, koji su im tradicionalno držali Bibliju na kojoj su dali zakletvu domovini.

Prije negoli su Joe Biden i Kamala Harris prisegnuli, na inauguraciji su nastupile glazbene dive - Lady Gaga i Jennifer Lopez. Lady Gaga dirnula je cijeli svijet emotivnom izvedbom američke himne. Tijekom cijele njegove kampanje, pjevačica je svim srcem bila uz Bidena, podržavala ga je na skupovima i trudila se doprinijeti njegovoj izbornoj pobjedi. Stoga ne čudi njezin emotivni, energični nastup.

Efektna modna kombinacija i dirljiv nastup Lady Gage!

Himnu je otpjevala u voluminoznoj crvenoj suknji, koju je kombinirala s tamnim topom, a usto, pozornost je uzeo i raskošan, predimenzionirani broš s motivom zlatne golubice, simbol mira. Elegantne frizure i make-upa, Gaga je 'ukrala' show pa su po njezinoj izvedbi himne Twitter preplavile objave. "Nisam Amerikanac, ali naježio sam se na njenu izvedbu". "Rasplakala sam se nakon njezine izvedbe" - tek su neki od komentara na odmjeren i moćan nastup.

Jennifer Lopez usred izvedbe uzviknula na španjolskom: 'Pravda za sve!'

Nakon što je Lady Gaga izvela američku himnu, prisegnula je potpredsjednica Kamala Harris, a potom je glazbenica Jennifer Lopez izvela pjesmu "America, This Is Your Land". Klasik Woodyja Gunthrieja tijekom izvedbe je Jennifer ponešto prilagodila prilici pa je na španjolskom, kao ponosna predstavnica latinoameričke manjine, uzviknula: "Justica para todos!" (Pravda za sve) te potom nastavila: "Let's get loud", podsjećajući na svoj davni hit.

image
Jennifer Lopez nastupila je poslije Lady Gage, a tijekom nastupa pozvala je na jednakost i toleranciju.
SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Uoči inauguracije, Jennifer Lopez fotografirala se s pripadnicima Nacionalne garde, koja je čuvala Kapitol uoči inauguracije. "Kakva je čast provesti vrijeme s ovim hrabrim muškarcima i ženama. Hvala vam na vašoj službi i žrtvi. Sutra ću pjevati za vas i sve Amerikance", napisala je na Instagramu uz fotografiju na kojoj pozira s njima.

Linker
17. travanj 2024 15:05