Spajsice su tada pjevale u čast princa Charlesa i Nelsona Mandele.
 Reuters
STOP RASIZMU!

Mel B prisjetila se skandala koji se dogodio na turneji sa Spice Girls: 'Zamolila me da izađem van'

Pjevačica Mel B otkrila je da ju je prodavačica tražila da izađe iz trgovine tijekom shopinga. Bila je tada članica grupe Spice Girls, cure su zbog skandala bile bijesne. Na neugodnu epizodu osvrnula se nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda.

Mel B (45) progovorila je o gorućoj temi rasizma i otkrila da je i sama bila žrtvom rasističkog ispada. Sve to zbilo se dok je grupa Spice Girls bila na vrhuncu svoje popularnosti kasnih 90-tih godina. Mel je objasnila da je njezina majka Britanka, a očevo podrijetlo je s karipskog otoka Nevis.

Spice World - Der Film, (SPICE WORLD - THE MOVIE) GB 1997, Regie: Bob Spiers, MEL B., MEL C., Stichwort: Spice Girls,Image: 379638893, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie., Model Release: no, Credit line: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia
United Archives/Impress / United Archives / Profimedia
Mel B otvorila je dušu novinarima na temu rasizma protiv kojeg se i sama godinama borila.

''Bio je taj događaj koji me jako razljutio no ne i šokirao. Kao članica svjetski poznate grupe pjevala sam s djevojkama u Južnoj Africi na koncertu u čast Nelsona Mandele i princa Charlesa. Jedan dan sam otišla u trgovinu dizajnerske odjeće gdje me prodavačica zamolila da izađem van'', povjerila se Mel B novinarima.

Incident se dogodio 1997. godine, a ostale djevojke iz benda burno su reagirali. Počele su vrištati na prodavačicu, dok je ona bila šokirana i posramljena.

''Bila sam bijesna i zaista tužna što je puno ljudi još uvijek rasistički raspoloženo'', rekla je Mel B.

Image: 520204516, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia
Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia
Kad je 1997. godine tijekom turneja sa ''Spice Girls'' otišla u dućan, prodavač ju je zamolio da izađe.

Pjevačica je progovorila i o odrastanju, kada su je nazivali pogrdnim rasističkim nazivima. ''Tijekom školskih dana shvatila sam da boja moje kože ima dosta veliki učinak na ostalu djecu. Odjednom su me nazivali nekim imenima koje tada nisam shvaćala, no danas mi je sve jasno'', prisjetila se Mel.

The Prince of Wales shakes the hand of Sporty Spice (Mel C) as he meets the Spice Girls at the gala premiere of ''Spice World, The Movie'' in London December 15. The Prince was accompanied by his sons [Princes Harry and William] and seven of their schoolfriends. - PBEAHUMRYCQ
Reuters
Spajsice su tada pjevale u čast princa Charlesa i Nelsona Mandele.

Navodi kako je bilo jako puno takvih i sličnih ''eskapada'' tijekom karijere i života, a s novinarima je podijelila i jedan detalj koji se dogodio na snimanju mega hita ''Spice Girls: Wannabe'': ''Tijekom priprema i samog snimanja, imale smo veliki tim koji se brinuo za naš izgled, prvo što su mi rekli je da moraju srediti moju kovrčavu kosu. Odbila sam, jer je to dio mog identiteta'', otkrila je Melanie.

SPICE WORLD, Victoria Beckham, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Brown, Geri Halliwell, 1997, (c)Columbia Pictures/courtesy Everett Collection,Image: 98185061, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia
Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia
Kolegice iz benda su uvijek držale njezinu stranu.

Djevojke iz banda podržale su je u nakani da ostane svoja: ''Različitost je ono što je naš bend činilo popularnim i uvijek smo bile na istoj strani kada su takve stvari bile u pitanju. Stop rasizmu'', završila je Mel B.

Čitajte i:

Nakon što je Victoria popustila: Spice Girls su se ponovo okupile

Na vjenčanje princa Harryja stižu djevojke koje je obožavao u djetinjstvu

Veliki povratak Spajsica na filmska platna: U novom projektu pridružit će im se i Victoria Beckham

Kultnu haljinu s britanskom zastavom slavna Spajsica napravila je od materijala iz sestrine kuhinje

Drama kojoj se ne nadzire kraj: Mel B je zbog Geri napustila Spice Girls?

Spajsice započele turneju u Dublinu: Pogledajte ih 20 godina kasnije!

Top stajlinzi Victorije Beckham s početka karijere: 'Ne stidim se ničega!'

Linker
22. travanj 2024 05:48