glumac ulazi u politiku

Hladno ga komentirao i bivši predsjednik! Matthew McConaughey razmišlja o ulasku u politiku

Bivši američki predsjednik George Bush nije oduševljen McConaugheyjevom idejom da postane guverner.

Ako se donedavno sumnjalo hoće li holivudska zvijezda Matthew McConaughey (51) postati političar, bivši američki predsjednik i bivši teksaški guverner George W. Bush (74) na sebi svojstven način otkrio je da glumac ne blefira. Gostujući u NBC-jevoj emisiji ”Today with Hoda & Jenna”, čija je suvoditeljica njegova kći Jenna Bush Hager, potvrdio je kako republikanci u Teksasu ne odbacuju tu mogućnost.

- Pročitao sam da Matthew kreće u tom pravcu. Kažem vam, težak je to posao – rekao je vrlo hladno u emisiji u kojoj je video linkom sudjelovala i njegova supruga, bivša prva dama Laura Bush i mama suvoditeljice Jenne.

- Nemam pojma kolike su mu šanse – zaključio je razgovor o toj temi bivši predsjednik kojem je malo tko davao šanse kad se početkom 90-ih godina prošlog stoljeća kandidirao za teksaškog guvernera. Pa ipak, nekako je uspio pobijediti popularnu demokratsku kandidatkinju Ann W. Richards, dok je drugi mandat 1998. dobio je s rekordnom podrškom. Time je otvorio vrata kandidaturi za predsjednika, a kad je 2001. i to ostvario, dao je ostavku na mjesto guvernera.

image
George Bush komentirao je navodne planove slavnog glumca, koji se nedavno s obitelji vratio u Texas.
CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Životni usponi i padovi Matthewa McConaugheyja: ‘Razgovarao sam s Camilom o toj odluci. Plakali smo‘

S druge strane, čini se da holivudski glumac zna što radi. Najprije se prije devet godina, sa suprugom Camilom Alves (39), kćerkom Vidom (11) te sinovima Levijem (12) i Livingstonom (8) vratio iz Kalifornije u državu Usamljene Zvijezde, u kojoj je rođen. Potom je lanjskog listopada objavio memoare „Greenlights” u kojima je otkrio da ga u životu ne zanima samo gluma. Sljedeći korak bilo je gostovanje u emisiji "The Today Show" prošlog mjeseca u kojem je voditelju Alu Rokeru rekao da istražuje mogućnost ući u borbu za mjesto guvernera na izborima u studenom 2022.

image
Glumac je pokazao volju za ono čime bi se mogao baviti ubuduće.
PROFIMEDIA

Čitajte i: Ovako se odgajaju djeca: U kući slavnog glumca postoje samo tri pravila kojih se svi moraju pridržavati

- Zapitao sam se koja je moja uloga u sljedećem poglavlju života u koje sada ulazim? – rekla je zvijezda filma "Dobri dileri iz Dallasa” koji mu je 2014. donio Oscara za najbolju mušku ulogu.

A onda je Sveučilište Teksas u gradu Tyleru pokrenulo istraživanje javnog mnijenja među 1126 punoljetnih osoba s pravom glasanja, prema kojem bi glumac uvjerljivo porazio republikanskog kandidata Grega Abbotta. Sadašnji guverner dobio bi 33 posto glasova, dok bi za izazivača McConaugheyja glasalo 45 posto ispitanih. Preostalih 22 posto izabralo bi nekog drugog. Ukratko, rezultati ankete objašnjavaju zašto je bivši predsjednik reagirao tako hladno na mogućnost da američka zabavljačka industrija iznjedri još jednog političara. Iskusni politički lisac zna kako jedan od najzgodnijih muškaraca svijeta djeluje na glasačice: dovoljno je da se tijekom kampanje reprizira film “čarobni Mike” u kojem McConaughey tumači ulogu stripera.

Linker
18. travanj 2024 06:58