Hit priča

Mirna Zidarić ležala je bolesna, a tada je uskočio Dino Merlin: ‘Gurnula sam glavu u jastuk i tiho jecala‘

Sarajevski glazbenik i zagrebačka novinarka ne poznaju se osobno, no Dino je za Mirnu Zidarić pokazao brigu dok je s njezinim suprugom Zoranom telefonski vodio poslovni razgovor.

Sportska novinarka i urednica na HRT-u koronavirusom se zarazila u lipnju na teniskom turniru u Zadru. Mirna Zidarić bila je jedna od prvih među poznatim imenima koja su istupila i javno progovorila o zarazi virusom, a učinila je to u ekskluzivnom razgovoru za magazin Gloria.

Otad je izvještavala na svojim društvenim mrežama o toku bolesti, pozivajući opetovano ljude na oprez. Koronavirus uspješno je preboljela, a sada raznježila crticom koja joj je puno pomogla u vrijeme borbe s bolesti. Naime, glazbenik Dino Merlin svojom je toplom emocijom i brigom za njezino zdravlje u najtežim danima novinarku ostavio bez teksta.

Tijekom poslovnog razgovora s njezinim suprugom, cijenjenim hrvatskim arhitektom Zoranom Zidarićem, Merlin je pokazao ljudskost zbog koje ga voli publika diljem regije.

"Iako osobno ne poznajem gospodina Merlina, niti sam njegova publika, a i on slabo zna tko sam ja želim podijeliti crticu, emociju i dušu koju mi je dirnuo spontanom, usputnom, toplom i za njega možda uobičajenom rečenicom u trenucima moje psihički iscrpljujuće borbe s koronavirusom", napisala je Mirna na Facebooku, počevši ispovijest.

"U poslovnom razgovoru s mojim suprugom (a slušala sam ga iz postelje u drugoj sobi) u moru za njega, za posao i za život bitnijih tema prvo mu je pitanje bilo: 'Kako je supruga? Možemo li mi nešto iz Sarajeva poslati, ćevape za imunitet... bilo što, kako možemo pomoći, tu smo...' Ovo ne možeš reći i mnogi nisu, ako srce nije poput planine. Ne poznajemo se, ali smo ljudi, svi zajedno u ovim turobnim vremenima. On se toga možda i ne sjeća, ali je mene ta spontana gesta primorala da guram glavu u jastuk i tiho jecam, a vrištala bih od sreće jer još ima takvih duša. Sad upravo vrištim", zaključila je svoju objavu novinarka i urednica.

Čitajte i:

'Imajte na umu ovo kad želite skinuti masku': Voditeljica pokazala šokantne posljedice zaraze koronom

Kraj agonije za Mirnu Zidarić: 'Ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima'

Detalji borbe s koronom: 'Simptomi su iznimno neugodni, ne želim ni znati kakvi su oni teški'

Linker
19. travanj 2024 06:48