Odluka života

Napustila sve na vrhuncu slave: ‘Vidjela sam najgore od Hollywooda, željela sam pobjeći‘

Gillian Anderson donijela je tijekom snimanja serije "Dosjei X" odluku da će, čim završi s tim projektom, otići iz Los Angelesa. Odselila je potom u London, i to u trenutku kada je bila jedna od najperspektivnijih mladih glumica. Odlukom je i danas potpuno zadovoljna.

Vrhunac slave doživjela je Gillian Anderson kada je devedesetih dobila ulogu FBI-jeve agentice Dane Scully. Obožavani "Dosjei X" vinuli su je brzo u zvjezdanu orbitu, a Gillian je postala poznata u svakom kutku svijeta. Ipak, glumica se nije odlučila nastaviti svoje holivudske avanture, već je donijela odluku da na vrhuncu slave napusti sve - i Hollywood i Ameriku.

Odselila se u London i počela drugačiji životni put - ništa manje uspješan. "Mnogi tada nisu razumjeli što to radim i zašto odlazim, ali vidjela sam najgore od Hollywooda i znala sam da ću otići čim završi snimanje serije. Teško sam se nosila s time što sam postala toliko popularna u tim godinama. Mrzila sam to i željela sam pobjeći od svega toga", ispričala je Anderson u nedavnom intervjuu za australski magazin TV Week.

image
Gillian se ni u jednom trenutku nije pokajala što je napustila Hollywood.
GRAHAM WHITBY BOOT/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Nikad se nisam pokajala.

Povod za intervju došao je nakon što je Netflix pustio četvrtu sezonu hit serije "The Crown", u kojoj je Gillian utjelovila britansku premijerku Margaret Thatcher. "Sada sam starija i mogu sve gledati iz drugačije perspektive. Isplatilo se slijediti svoj instinkt, nikad nisam ni razmišljala da se vratim u Ameriku", dodala je Gillian, objašnjavajući da joj se odluka koju je donijela u mladosti višestruko isplatila.

Uostalom, selidba u London bila je logična - Gillian je provela djetinjstvo u Velikoj Britaniji i ta zemlja joj je nedostajala. "Oduvijek sam znala da ću se vratiti", rekla je u intervjuu.

image
Maestralno je utjelovila političarku Margaret Thatcher pa joj mnogi prognoziraju Emmyja.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Gillian Anderson profitirala je selidbom u London.

Napuštanje Hollywooda nije joj odmoglo u karijeri te se Anderson razvila u rasnu glumicu. Dokazuje to i uloga Margaret Thatcher, koju je utjelovila u hitu "The Crown". Kritičari već predviđaju da bi za to ostvarenje mogla biti nagrađena prestižnim Emmyjem, a njezinu izvedbu nazivaju savršenom.

Za ulogu 'čelične lady' ozbiljno se pripremala, radila je s dva vokalna trenera, zagrijavala se u tamnim i napuštenim prostorijama i pokušala dobiti karakter žene koja je svojim odlukama oblikovala Veliku Britaniju osamdesetih godina. Bio je pravi izazov portretirati tako osebujnu i snažnu ženu, a usto prikazati i njezin kompleksan odnos s kraljicom Elizabetom II, no Anderson se u izvanredno uhvatila u koštac s jednom od najvećih uloga u svom životu.

Čitajte i:

Život napetiji od sapunice: Konačno je otkriveno zašto je princ Charles Camillu zvao ‘Gladys‘

Potpuno drugačija princeza: Lady Di iz serije ‘Kruna‘ pokazala divlju stranu, mnogi je nisu prepoznali

Fanovi se naježili kad su vidjeli Dianu: Izašao je trailer za četvrtu sezonu serije 'The Crown'

Princeza Anne o seriji 'The Crown': Najviše ju nasmijava frizura glumice koja ju je utjelovila

Linker
25. travanj 2024 02:54