proširila tim suradnika

Novi detalji razvoda stoljeća! Melinda Gates kreće u borbu za nasljedstvo njihovo troje djece

U dokumentima za razvod braka vidljivo je da je supruga milijardera proširila svoj tim sa stručnjacima za upravljanje fondacijama i nekretninama, što signalizira kako želi pobiti njegovu odluku da će svako dijete dobiti tek 10 milijuna dolara

Razvod Billa Gatesa i njegove supruge Melinde French Gates mogao bi biti sve osim prijateljskog, iako su početkom svibnja u zajedničkoj izjavi o razlazu nagovijestili da će proces biti „mekan” i uz obostrano poštovanje. Dokumenti što su ih u ponedjeljak predali na Visoki sudu King County u Seattleu otkrivaju da je popis pravnih stručnjaka koji ih zastupaju proširen: supruga milijardera svoj tim je pojačala za odvjetnike specijalizirane za pravna pitanja fondacija te za nekretnine, a potom je Bill Gates angažirao odvjetnike koji im mogu parirati piše Page Six.

To znači da će se u sudnici dogoditi borba titana kakva nije bila viđena ni u odvjetničkim serijama, a kamo li u stvarnosti. Razlog zbog kojeg insajderi predviđaju epski sukob zbog podjele imovine, za suprugu milijardera najvažniji je na svijetu. Radi se, naime, o njihovim kćerima Jennifer (25) i Phoebe (18) te sinu Roryju (21) - Melinda Gates navodno želi djeci znatno povećati nasljedstvo.

image
Melinda i Bill Gates
CHRIS RADBURN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Poznato je, naime, kako je Bill Gates „težak” oko 130 milijardi dolara. Često je isticao da bi djeci učinio medvjeđu uslugu kad bi ih naslijedili, stoga će svako dobiti po 10 milijuna dolara.

Ako im to nije dovoljno, neka bogatstvo zarade sami, a on će milijarde preusmjeriti u dobrotvorne fondove. Sad se pokazalo da njegova supruga nije bila oduševljena idejom. I ne samo to – diplomantica elitnog sveučilišta Duke iz računarstva i ekonomije spremna ju je promijeniti.

image
LUDOVIC MARIN AFP

Čitajte i: Njezina majka protivila se fatalnoj vezi! Tko je Melinda Gates, žena koja će Billu Gatesu uzeti 60 milijardi dolara?

Strategija razvoda

Nakon što je prelomila odluku ostaviti muža, podnijela zahtjev za razvod te suprugu dala do znanja da se iseli iz njihovog doma (on već tri mjeseca stanuje u „The Vintage Clubu” u Indian Wellsu, golf klubu, momačkom “brlogu” milijardera), na red je, čini se, došla treća etapa njezinog plana plana: borba za nasljedstvo djece. Nedavno se otkrilo kako se odlučna Teksašanka s MBA diplomom Poslovne škole Fuqua Sveučilišta Duke, u koju se Bill Gates zaljubio dok je radila u Microsoftu, s odvjetnicima za razvode počela sastajati još 2019. pa je imala dovoljno vremena osmisliti strategiju. Ostvarit će je uz pomoć Lorette Ippolito i Brucea Birenboima iz odvjetničke tvrtke Paul Weiss. Ippolito savjetuje klijente o "složenim pitanjima planiranja nekretnina", kako stoji na web stranici tvrtke, a zajedno s Birenboimom pokriva pravna pitanja vezana za fondacije. Glavni strateg njezine brakorazvodne parnice bit će Robert Cohen koji je, kako navodi Observer, zastupao Mikea Bloomberga, bivšeg gradonačelnika New Yorka, glumicu Umu Thurman, bivši top model Christie Brinkley, glazbenog producenta Tommyja Mottolu te čak dvije bivše supruge Donalda Trumpa - Ivanu Trump i Marlu Maples.

image
S03/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ljubavna priča Billa i Melinde Gates: Zaljubili se na poslu, vjenčali na Havajima i stekli ogromno bogatstvo

Kap preko čaše

Kako nije uobičajeno da se imena odvjetnika specijaliziranih za fondacije i raspolaganje nekretninama navode u zahtjevu za razvod, američki mediji u tome „vide” dokaz da će Melinda pokušati osporiti suprugovu odluku o nasljedstvu. Njezin motiv je isti kao i povod za razvod: kap preko čaše navodno je bila njegova povezanost s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom. Sastali su se nekoliko puta između 2011. i 2014. godine - kako navode The New York Times, The Wall Street Journal i The New Yorker. Gates je 2019. izjavio da je upoznao ozloglašenog financijera, ali da nema "nikakav poslovni odnos ili prijateljstvo s njim". Kako između “upoznavanja” i “sastajanja” postoji očita razlika, Melinda Gates s pravom se razbjesnila.

image
AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Uz to, suprugu zamjera dvoličnost. Godinama je gradio imidž dobroćudnog filantropa i gospodina da bi u Microsoftu potajno "ganjao" zaposlenice. Pritužbe o njegovom neprimjerenom ponašanju iznijelo je šest sadašnjih i bivših zaposlenika Microsofta, navodi The New York Times, a kompanija ovih dana istražuje navode žene koju je navodno htio odvesti u krevet 2000. godine, šest godina poslije vjenčanja s Melindom.

Gatesova glasnogovornica opovrgnula je navode da je lani napustio izvršni odbor Microsofta ne bi li kompaniju poštedio blamaže zbog uznemiravanja zaposlenica, a ne zbog dobrotvornih projekata kojima se htio posvetiti. Za to vrijeme, Melinda prikuplja „streljivo” za obračun s bivšim. Toliko je toga isplivalo a razvod još nije započeo. Tko zna što će dogoditi kad postupak krene?

Linker
20. travanj 2024 03:00