Image Capital Pictures / Film S
HRVATSKA U AMERIČKOM CRTIĆU

Posveta djedovini: Autor popularnog animiranog filma junake vodi na lijepi hrvatski otok

Nove epizode od posebnog su značenja autoru serijala zato što se u njima kao lik pojavljuje i njegov otac, koji je preminuo potkraj prošle godine.

Dok većina desetogodišnjaka u Hrvatskoj ne zna gdje je selo Ždrelac, ovoga su tjedna to naučili milijuni njihovih vršnjaka iz Amerike. Naime, u posebnom izdanju animiranog serijala ‘Teen Titans Go!’, koji je već godinama u SAD-u među najgledanijima u toj populaciji, glavni junaci u četiri epizode obiđu svijet i završe upravo u tome mjestu na otoku Pašmanu.

- Dosta stvari koje Teen Titans prolaze u svojim avanturama nadahnuto je onime što sam volio u djetinjstvu. Ovaj put epizode sam posvetio mjestima koja mi puno znače, a to su svakako moj rodni grad San Pedro, koji je početna točka ovog putovanja, i Hrvatska, a posebno selo Ždrelac gdje je rođen moj otac Albert - kaže autor serijala Michael Jelenic (43).

Michael Jelenic u serijalu se nadahnuo djetinjstvom.

Nakon što je još od početka stoljeća radio na animiranim serijalima kao što su ‘The Batman’ i ‘Jackie Chan Adventures’, Jelenic je sa scenaristom i producentom Aaronom Horvathom 2013. stvorio ‘Teen Titans Go!’, zabavnu animiranu verziju popularnih stripovskih junaka Teen Titans. Vrlo brzo serijal je postao među najpopularnijima ne samo na kabelskoj televiziji Cartoon Network nego i u cijeloj Americi, a zahvaljujući njemu, Jelenic je triput bio nominiran za najprestižniju televizijsku nagradu Emmy.

Prije dvije godine snimili su i dugometražni crtić ‘Teen Titans Go! To the Movies’, koji je u kinima zaradio 52 milijuna dolara.

- Ponosan sam na svoje hrvatske korijene. Otac Albert je iz Ždrelca na Pašmanu, a majka Miranda rođena je u Americi, ali je podrijetlom iz Kukljice na susjednom otoku Ugljanu. Upoznali su se na hrvatskom pikniku u San Pedru - govori Jelenic.

Michaelov otac Albert, rođen u Ždrelcu na otoku Pašmanu, postao je i lik u sinovu serijalu.

Nove epizode su mu posebne i zato što se u njima kao lik pojavljuje njegov otac, koji je preminuo potkraj prošle godine.

- Otac se dosta brinuo za mene. Cijeli je život bio lučki radnik, što je pristojan i dobro plaćen posao, možda čak i najpoželjniji u San Pedru, pa mu je bilo čudno zašto ne želim nastaviti njegovim stopama, već pokušavam uspjeti pišući scenarije za televiziju. Nije to razumio, ali me uvijek podržavao. Laknulo mu je kada su ‘Teen Titans Go!’ postali uspješni, a osobito mu se svidjelo kada je u 200. epizodi postao lik u serijalu te mu čak posudio glas. Time se hvalio po cijelom gradu. Rad na ovim epizodama bio je poseban jer je već bio teško bolestan, a jedino mi je žao što nije stigao vidjeti kako Teen Titans dolaze u njegov Ždrelac - govori Michael Jelenic, dodajući kako se nada da će, uz američku, i hrvatska djeca uživati u novim avanturama njegovih junaka.


ČITAJTE I:

Lucija Zaninović o rođenju malene Marine: 'Nisam mogla odabrati ljepši trenutak za drugo dijete'

Barbara Kolar otkrila tajnu savršene figure: 'Moj se život ne vrti oko toga što i koliko jedem'

Usprkos opakoj bolesti zbog koje jedva hoda, napravila je potez koji je mnoge ganuo do suza

Biste li ih nosili? Nove tenisice Adidas x Prada ponovno podižu prašinu, ovaj put iz drugih razloga!

Linker
19. travanj 2024 08:11