Vedran Peteh
Ekskluzivne fotografije

Poznati novinar otvorio nam je vrata svog drugog doma: Nekada prljava kuća sada je oaza u srcu prirode

Branimir Farkaš sa suprugom Vesnom i sinovima sve više vremena provodi u vikendici u Turopolju koju su pretvorili u savršeno utočište - sagradili su kućicu na drvetu, daščani mol na rijeci Odri, zasadili vrt i nabavili piliće.

U proteklih pet godina drvena turopoljska kuća, hiža Valentina, iz vikendice u okolici Zagreba postala je drugi dom Branimira Farkaša (50) i njegove obitelji. U njoj četveročlana obitelj provodi sve više vremena, a u situaciji društvene izolacije izazvane pandemijom koronavirusa televizijski urednik, novinar i komentator u njoj je sa suprugom Vesnom te sinovima Rokom (17) i Franom (12) pronašao savršeno utočište za rad od kuće, uz mnoštvo aktivnosti u kojima se može provesti slobodno vrijeme na svježem zraku.

Nekadašnja plemenitaška ladanjska kuća obitelji Plepelić, koja je samo dvadesetak kilometara udaljena od Zagreba, prije obnove bila je potpuno zapuštena, prašnjava i hladna, jer u kući četiri godine nije nitko boravio. No, sada potpuno zadovoljava potrebe suvremene obitelji s djecom.

- Kuću smo uređivali iz dana u dan, detalj po detalj, sadnicu po sadnicu... Otkako smo se uselili, dobila je mali bazenčić, mol na rijeci, kućicu na drvetu, promatračnicu i vanjsku pumpu. Uredili smo i pročelje na bivšoj gospodarskoj zgradi, napravili cvjetnjak i vrt, pročistili vegetaciju pa je kuća na pravi način prodisala. U svakom slučaju, nastojimo joj biti dobri gospodari, poštujući njezinu turopoljsku tradiciju - govori Branimir Farkaš za magazin Gloria.

Njegova supruga Vesna, pak, strastvena je vrtlarica i najviše vremena provodi u sadnji, zaštiti usjeva, prihrani, plijevljenju... U njezinu vrtu rastu voće, povrće, cvijeće i začinske trave. Nedavno su nabavili i piliće, a uskoro stižu i koke nesilice.

Nedostaje im samo još jedna voljena osoba

A nad svim tim bujnim životinjskim i biljnim svijetom lebdi anđeoski duh njihove pokojne kćeri Helene, koja ih je u lipnju 2017. u 21. godini napustila zbog posljedica moždanog udara.

- Naša Helena bila je posebna osoba koja je ostavila traga na svima. Nekako osjećamo da nas ovdje njezin dobar duh posebno pazi, voli i štiti - kaže Branimir Farkaš.

A po čemu je njihov drugi dom dobio ime, što se sve nalazi u njemu te kako su Branimiru i Vesni u uređenju pomogli njihovi sinovi čitajte ekskluzivno u novom broju magazina Gloria koji je na kioscima od četvrtka, 21. svibnja 2020. U njemu donosimo i:

Ella Dvornik ekskluzivno o rođenju druge kćeri: 'Od prave tragedije spasio me carski rez'

SALLY ROONEY Irska zvijezda novog doba

ANNA WINTOUR Na meti bivšeg prijatelja i suradnika

MAME I KĆERI: Kozmetički susret generacija

JELENA DOKIĆ Nesalomljivi duh legendarne tenisačice

FELJTON: BONO VOX Pjesme koje su mu spasile život

Linker
29. ožujak 2024 07:55