Novo poglavlje

Renata Sopek već se veseli djetetu: ‘Neke stvari prerastete, mijenjaju vam se prioriteti!‘

Voditeljica i PR stručnjakinja Renata Sopek okrenula je novu stranicu u svojoj karijeri. Nakon 20 godina provedenih na televiziji, zaposlila se u uglednoj agenciji za integrirano komuniciranje. Za Gloria.hr otkriva da priželjkuje veselu i sretnu obitelj - ali i uspjeh, koji joj je predodređen budući da vrijedno radi još od srednje škole.

Voditeljica, PR stručnjakinja, fitness ikona - sve to je Renata Sopek. Ova Zagrepčanka poznato je televizijsko lice, no, priznaje, prerasla je taj dio medijskog posla. Činjenica je to koja ne čudi, Sopek je u medijskom svijetu odrasla i u njemu izgradila stabilnu karijeru dugu 20 godina. Novim poslovnim pothvatom dokazuje, pak, da nikad nije kasno odlučiti se na nešto drugačije. Nedavno je, naime, objavila sretnu vijest - zaposlila se u jednoj od uglednih zagrebačkih agencija za integrirano komuniciranje, okrenuvši tako novu stranicu u svojoj karijeri.

Što se tiče voditeljskih gaža, i dalje ću ih raditi, općenito govoreći.

Prvi radni dani joj, kaže u razgovoru za Gloria.hr, prolaze dinamično, u želji da nauči sve segmente novih poslovnih okolnosti. Televizijsko iskustvo u tome će joj biti, kaže, velika pomoć, uostalom, povremenih voditeljskih angažmana nije se odrekla. "Što se televizije tiče, zadnjih godina mi je zanimljivija bila iza kamere, uz prihvaćanje projekata koji su mi se sviđali. Nakon autorskih emisija postanete jako izbirljivi te vam je malo što po volji, ali ako se pojavi nešto kvalitetno, zašto?", priča Renata.

Trenutno joj je u fokusu novi posao, koji je uslijedio nakon što je s najvišim ocjenama diplomirala na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. "To je visokoobrazovna institucija s kvalitetnim i inovativnim programima koji studente stvarno pripreme za posao, a 'Millenium promocija' je agencija za integrirano komuniciranje koja već više od dva desetljeća realizira nagrađivane projekte pa mislim da se nije moglo bolje poklopiti", otkriva Renata o svom poslovnom putu.

Moj rad na televiziji je u neku ruku bio specifičan jer sam bila uključena u komunikaciju i dogovaranje sponzorstava za projekte, kao i osmišljavanje sadržaja i budžetiranje

Upravo zahvaljujući svojim studentskim uspjesima, Sopek se nije bojala novog angažmana. "Bojazni nije bilo, inače imam pretrpan raspored i projekte koji nisu vezani uz samu televiziju. A televizijsko iskustvo će mi biti od velike pomoći. Radeći posao u kojem ste izloženi, stječete veliko samopouzdanje. Komunikacijske vještine su izbrušene, a dobri odnosi s kolegama iz medija i kontakti koje imate velika su vrijednost".

Neprocjenjivo iskustvo talila je na nizu projekata pa je u konačnici prerasla "male ekrane". "Nije mi televizija dosadila, ali neke stvari prerastete. Mijenjaju vam se prioriteti. U nekim formatima se više i ne vidite. Radila sam puno iza kamere, bio je tu i portal, autorska emisija, late night show... Ponekad, iako je posao kreativan, postane rutina, a to nije dobro. Onda morate nešto mijenjati", poentira Renata.

Gdje će biti za 20 godina? Obitelj, djeca i mirniji tempo života

Budući da je godinama bije glas prekaljene profesionalke u poslu, zanimalo nas je otkud joj tolika radna etika. "Roditelji i uža obitelj su mi bili dobar model za učenje i usvajanje radnih navika, a zahvalna sam im jer su mi usadili neke vrijednosti koje će se uvijek cijeniti. Radim od šesnaeste godine - od srednje škole, i to je konstanta".

U tom smislu, i sama se jednog dana vidi s velikom obitelji. Zanimalo nas je gdje bismo mogli vidjeti Renatu Sopek za 20 godina, a ona je jasna: "Tad ću već biti gospođa u "poznim godinama". Obitelj, djeca, puna kuća zvjerčica i malo mirniji tempo života... Tako sam to zamislila".

Čitajte i:

EKSKLUZIVNO Renata Sopek u velikom strahu zbog majke: 'I najmanja prehlada može joj ugroziti zdravlje'

Renata Sopek odradila je obranu diplome u papučama: 'Više ni ne sakrivam da sam štreberica'

Linker
14. travanj 2024 06:10