prikazana posljednja epizoda

Simboličan kraj ‘Crno-bijelog svijeta‘! ‘Četvrte sezone ne bi ni bilo da se gledatelji nisu digli na noge‘

Slavko Sobin objasnio je u razgovoru za Gloria.hr zašto je serija toliko posebna i zašto mu se teško rastati od ‘Žungula‘. ‘Crno-bijeli svijet‘ je završio - no trajat će još dugo.

Posljednja epizoda hit serije "Crno-bijeli svijet" dirnula je sve. Nakon četiri sezone, na HRT-u je sinoć prikazana posljednja epizoda u kojoj smo saznali sudbine glavnih protagonista, koje su prikazane uz odjavnu špicu i taktove TBF-ove "Nostalgične". Završila je serija koja je bila svojevrsno ljubavno pismo Zagrebu osamdesetih. Urbanoj sceni grada, nekom drugom vremenu i ljepoti koju je ono nosilo i u svim svojim nedostacima.

Emotivno se i ekipa serije oprostila od odličnog posla koji su napravili tijekom proteklih godina. Glumac Slavko Sobin za Gloria.hr otkrio nam je kako se oprostio od voljenog mu Žungula. "A Žungul... Žungul će mi falit' beskrajno. Dok ne shvatim da mi je to uloga života pa je počnem kopirati u svakoj ulozi", našalio se glumac, ne skrivajući koliko se emotivno povezao sa svojim likom. Predao se Sobin Žungulu, dao mu je život baš onako kako je to trebalo napraviti - ni manje ni više.

Čitajte i: Slavko Sobin o posljedicama HRT-ovog propusta: ‘Ovakve greške se ne bi smjele događati, ali...‘

Ističe glumac u razgovoru za Gloria.hr da u stvaranju serije veliku ulogu sve ovo vrijeme igra i publika - koja ju je toliko zavoljela.

"Ne stane u riječi razina zahvalnosti što sam bio dio ovog projekta. Kad se sjetim kako smo u početku dočekani s puno kritiziranja pa usporedim to s ovom publikom koju danas imamo, znam da smo napravili nešto što će trajati. Četvrte sezone ne bi ni bilo da se gledatelji nisu digli na noge i tražili je, tako da je ova serija zbilja zajednički rad i ekipe i publike i ja je obožavam. Znam da će me pratiti kroz život i nadam se da ću kroz život biti na ovaj način vezan i za uloge i projekte koje radim, jer nema ljepšeg osjećaja", zaključio je Sobin.

Čitajte i: Poznata lica ušla u Crno-bijeli svijet: Ćurlić i Gobac dobili ulogu oko legendarnog Radija 101

Kraj "Crno-bijelog svijeta" vraća nas u 1986. godinu.

"29. travnja 1986. Dunja na austrijskom radiju čuje vijest o havariji u nuklearnoj elektrani u Černobilu i pokušava alarmirati Kseniju i Dominika. Kad je napokon shvate ozbiljno, svima je prva briga sakriti teške vijesti od trudne Marine. Žungul dolazi u Split, nada se popraviti loš dojam koji je ostavio na Bjankinog oca. Jura namjerava dobro iskoristiti predstojeći prvomajski vikend i ozbiljno razgovarati sa Žacom o fakultetu. Una napokon dobiva glavnu ulogu kod Histriona. Ali, kod Kipe na Omladinskom radiju gostuje dr. Alica Bauman i prva upozorava na zračenje iz Ukrajine te moguću štetnost boravka na otvorenom", sažetak je to posljednje epizode četvrte, ujedno i zadnje sezone popularne serije.

Čitajte i: Anica Dobra o tome kako se Beograd zaljubio u ‘Crno-bijeli svijet‘: ‘Navijam za petu sezonu‘

Epizoda nazvana "Obrati pažnju na posljednju stvar" otkriva da su Kipo i Marina dobili djevojčicu, a Žungul je uspio zaručiti se s ljubavlju svog života - fatalnom Bjankom. Una je postala poznata glumica, a Žac upisao arheologiju.

Tijekom posljednjih minuta serija, gledatelje je bez teksta ostavila i zaista neobična simbolika. U jednoj sceni novopečena baka Ksenija (Jelena Miholjević) djevojčici maše s figuricom Zlatka Cice Kranjčara. Cico je, naime, bio model za Dinamovu maskotu, koju je izradila Jugoplastika. "Eh kako se život poigra", "Najbolje da je serija danas završila. Ima simbolike", pisali su forumaši kada je jedna od gledateljica istaknula svu simboliku jedne od završnih scena serije.

Linker
11. travanj 2024 11:19