Intrige iz Srednjeg vijeka

Sve o novoj seriji koja uskoro stiže na HRT! Goran Navojec i Ecija Ojdanić kao knez Mrkomir I. i pohlepna kneginja Anuška

Jako nam je vruće što i ne bi bio toliki problem da ne snimamo u teškim i toplim kostimima. Nosimo kožne čizme, plašteve, zogrnuti smo dekama, a neki još imaju perike i šubare - rekao nam je Paško Vukasović, jedan od glumaca nadolazeće serije, koja stiže u produkciji Interfilma.

Jesu li korupcija, pohlepa, licemjerje, beskurpuloznost i borba za vlast izmišljotina novog doba ili duboko usađeno nasljeđe, na duhovit način progovara nova televizijska serija Mrkomir I. koja se u produkciji Ineterfilma počela snimati 21. lipnja u Jadranfilmu.

Serija od 13 epizoda emitirati će se na HRT-u u jesenskoj shemi, a glavne glumce Gorana Navojca kao Kneza Mrkomira, Eciju Ojdanić kao njegovu suprugu, Ozrena Grabarića, Marinka Prgu, Paška Vukasovića, Roka Sikavicu i još mnoge druge očekuje dugo, toplo, radno ljeto.

image
Promo fotografije

Ekipa se ovih dana seli na Grobnik gdje će se oko tamošnjeg Frankopanskog kaštela snimati eksterijeri koji glume utvrdu na Klisu, mjesto radnje ovog humorističnog serijala.

- Osim na Grobniku snimati ćemo i na Medvedgradu, a kraj snimanja planiran je za početak kolovoza. Redatelji su Snježana Tribuson, Aldo Tardozzi i Igor Šeregi, a scenarij je napisao Ognjen Sviličić. Radnja je smještena u rani Srednji vijek, tako da radimo nešto novo i drugačije i nadam se da će gledatelji uživati u duhovitim političkim igrama naših likova - kazao je producent Ivan Maloča čiji je producentska kuća Interfilm radila i uspješnu seriju ‘Crno bijeli svijet‘.

image
Promo fotografije

Radnja se zbiva 850. na Klisu gdje malom kneževinom vlada Mrkomir I., izuzetno častohlepan, ali i naivan knez što ga često vodi do poraza na svim poljima.

Nepismen je, ali kako se pravi da zna čitati, ovisi o Slavomiru koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti - od peharnika, savjetnika pa sve do šefa tajne službe KOE (Kneževe operativne agencije). Slavomir stalno navija da vodi javnu nabavu kako bi državni novac usmjerio u svoj džep pa je tako sagradio i vikendicu. Kneževa supruga Anuška izuzetno je rastrošna, a kći Maruša ne želi se bogato udati. Tu je i knežev vanbračni sin Krivomir koji šuruje sa Slavomirom i sanja o trenutku kada će zasjesti na očev tron. Ukratko, Mrkomir Prvi prava je sprdnja u svom narodu, a jedina mu je želja da njegova kneževina postane kraljevina kako bi on mogao biti - kralj. U svakom slučaju serija je vrlo zabavni prikaz prošlosti kroz koju se jako dobro skicira i naša sadašnjost.

image
Promo fotografije

- Za mene je ova ekipa ispred i iza kamera tim iz snova i nisam ni sekunde dvojila da im se pridružim kada su me već pozvali. Vruće nam je, puno radimo, ali nam je i jako zabavno. Nadam se da će se jednako dobro zabaviti i gledatelji - kazala je glumica Ecija Ojdanić koja u seriji glumi rastrošnu kneževu suprugu Anušku koja se ne može zasititi novih haljina.

A mladi glumac Paško Vukasović kojeg je publika mogla gledati u serijama ‘Novine‘, ‘Crno bijeli svijet‘, ‘Dnevnik velikog Perice‘ igra vanbračnog kneževog sina Krivomira za kojeg kaže da je najsrčaniji, ali i najgluplji u kneževini. Potpao je pod utjecaj lukavog Slavomira koji ga pokušava iskoristiti kako bi se dočepao trona. Mladog glumca gledati ćemo u svakoj epizodi, a o snimanju kaže. - Jako nam je vruće što i ne bi bio toliki problem da ne snimamo u teškim i toplim kostimima. Nosimo kožne čizme, plašteve, zogrnuti smo dekama, a Ozren Grabarić i Goran Navojec još imaju i perike i šubare. Treba stalno brisati znoj sa lica no mi glumci kao i ekipa iza kamera trudimo se da sve teče kako je i planirano. Teško je, ali ne posustajemo.

image
Promo fotografije
Linker
26. ožujak 2024 18:29