Tri godine od Oliverovog odlaska

Vesna Dragojević: ‘Svaki put kad odem na Oliverov grob, srce mi se iznova slomi‘

Prije točno tri ljeta omiljeni pjevač svih generacija, čija je karijera trajala punih pola stoljeća, izgubio je bitku s opakom bolešću. U zalog nam je ostavio svoje bezvremenske hitove, a uoči večerašnjeg koncerta "Trag u beskraju", njegova udovica Vesna povjerila nam je koje su joj uspomene na pokojnog muža danas najdraže te s čim se i nakon tri godine od njegove smrti teško miri.

U Oliverovu čast u Vela Luci se i ove godine održava veliki koncert na kojem će brojni pjevači izvoditi njegove pjesme. Glazbeno događanje iz publike će pratiti i obitelj pokojnog glazbenika, trojica sinova sa suprugama i djecom, te Oliverova udovica Vesna, za koju su ovi dani posebno emotivni.

- Trudim se biti dobro, iako bih najradije plakala. Večerašnji koncert za ništa ne bih propustila jer znam koliko bi Olivera usrećio. Glazba mu je bila sve, uz nas i more – sjetno nam je kazala Vesna Dragojević, koju smo uhvatili pred njoj najteži trenutak ovih dana. I nakon tri godine, odlazak na Oliver grob, neopisivo je, kaže, boli.

image
Oliver i Vesna Dragojević vjenčali su se sedamdesetih godina na skromnoj ceremoniji.
ANTE CIZMIC/CROPIX

- Već dugo na groblje ne idem sama jer sam jednom od stresa umalo pala u nesvijest. Najčešće me prati sin Davor. Neki ljudi na groblju pronalaze utjehu, mogu tamo satima sjediti, no za mene je svaki odlazak prava noćna mora. Strašno mi to teško pada. Prisilim se da odem, moram mu urediti grob i odnijeti svježe cvijeće, ali se jednostavno ne mogu pomiriti s tim da je moj Oliver sada tamo – tužno nam je rekla Vesna Dragojević.

image
Obiteljski album prepun je lijepih uspomena.
ANTE CIZMIC/CROPIX

Čitajte i: Obitelj Dragojević slavi! Udovica legendarnog splitskog glazbenika dobila sedmo unuče

Čitajte i: Oliver bi danas napunio 73. godine: ‘Nije volio slavlja, ali mi bismo mu uvijek nešto priredili‘

Oliverova udovica, koja je s njim dobro i zlo dijelila punih 45 godina, otkrila nam je i čega se danas prvo sjeti kad pomisli na svog pokojnog supruga.

- Kako je bio jednostavan, skroman i normalan. Kad smo se upoznali rekao mi je da želi biti pjevač, ali da ne želi biti poznat, a pogotovo da ga zovu zvijezdom. Baš sam nedavno svojoj sestri Sonji kazala da ne znam nikoga tko mu je zavidio na karijeri jer je bio neupitan talent i veliki radnik, ali su bili ljubomorni na njegov karakter i karizmu. Bio je iskren i nepatvoren, a s tim se osobinama rodiš. Sve što je u životu napravio, nekako je postigao s lakoćom. A nikada nije pjevao zbog zarade. On je glazbu toliko volio da je mogao biti i ulični pjevač – prisjetila se Vesna, koja nam je kazala i kako ovo ljeto provodi u Vela Luci. Tamo je stigla u lipnju, a namjerava ostati još mjesec dana.

image
Vesna i Oliver obožavali su zajednička ljeta u Veloj Luci, a posebno večeri u konobi Bata, koje je vlasnik Oliverov najbolji prijatelj.
ANTE CIZMIC/CROPIX

- Trenutačno nas je u kući desetero. Sa mnom su sinovi Dino i Damir, njihove supruge Nevena i Vanda, Dinova djeca Duje, blizanci Lucija i Toni te Damirovi mališani Vinko i Margita. A svaki dan dođu i Davor, njegova žena Karmen i njihovi sinovi Marko i Luka koji borave kod Karmeninih roditelja. Iako mi snahe pomažu oko kuhanja, uglavnom sama spremam ručak jer na more ne idem već godinama. Oliver i ja smo se nauživali toga. Skoro dvadeset godina sam ljeta takoreći provodila na brodu. Naš prvi veliki brod smo u međuvremenu prodali, tako da nam je ostala mala brodica koju je Oliver svojedobno kupio za ići u ribe. U ove tri godine sam se naučila nekako funkcionirati, iako me svako malo nešto izbaci iz kolotečine, kao sada ova godišnjica. Srećom da su mi tu unuci pored kojih ne mogu misliti ni o ičemu drugomu, i da hoću. Najstariji unuk Duje je završio sedmi razred i već je visok 186 centimetara, a najmlađi Luka ima malo više od godine dana i tek je prohodao – ispričala nam je Vesna Dragojević.

image
Na izložbi Livija Andrijića Vesna je dobila i Oliverovu kultnu fotografiju na dar.
ANTE CIZMIC/CROPIX
Linker
31. ožujak 2024 00:42