Feljton Harry Styles

Ženskaroš u suknji: Životna priča ultimativne modne ikone i slamatelja ženskih srca

Britanski glazbenik, bivši član grupe One Direction, bio je u vezi s mnogim poznatim ljepoticama, a sada ljubi deset godina stariju američku glumicu Oliviju Wilde kojoj ne smeta što on često nosi feminiziranu odjeću.

Premda će 1. veljače proslaviti tek 27. rođendan, britanski glazbenik Harry Styles može se pohvaliti rekordnim prodajama albuma, jedinom muškom naslovnicom Voguea, bogatstvom od 63 milijuna funta i - zavidnim brojem veza s poznatim ženama. Bivši član planetarno popularnog boy benda One Direction sada ljubi američku glumicu Oliviju Wilde (36), što je njegove brojne obožavateljice bacilo u očaj. Zvijezdi serijala “Dr. House” na društvenim mrežama razjareno pišu da im je otela idola, da si nađe muškarca svojih godina, da je preljubnica... Očito smatraju da je Olivia Wilde zbog mlađahnog pjevača ostavila zaručnika Jasona Sudeikisa (45), američkog glumca, scenarista i producenta s kojim ima sina Otisa (6) i kćer Daisy (4) - iako je njihovoj osmogodišnjoj vezi, navodno, došao kraj još početkom prošle godine jer je ona željela živjeti u Los Angelesu, a on u New Yorku.

image
Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik i Niall Horan karijeru su počeli kao boy bend One Direction.
SONY PICTURES/COURTESY EVERETT

Sada svaki slobodni trenutak provodi s Harryjem Stylesom, a nedavno su zajedno bili i na vjenčanju njegova agenta Jeffa Azoffa u Montecitu u Kaliforniji, gdje ju je glazbenik predstavio kao svoju djevojku. Zbližili su se prošle jeseni na snimanju filma “Don’t Worry Darling”, koji je Olivia režirala i u kojem glumi, a jednu od uloga ima i Harry. U tom psihološkom trileru, čija se radnja vrti oko nezadovoljne kućanice iz 50-ih, bio je zamjena za Shiju LaBeoufa koji je izbačen sa seta zbog nedoličnog ponašanja. Dvije su verzije zašto je angažiran baš Styles: službena je da je redateljica bila zadivljena njegovom ulogom u ratnoj drami “Dunkirk” iz 2017., što je pjevaču bio glumački debi, ali neki misle da je to učinila zato što joj je bio privlačan kao muškarac.

image
Harry Styles se s Olivijom Wilde nedavno pojavio na vjenčanju svog agenta.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIM

- Svi smo na setu primijetili da je među njima zaiskrilo. Styles je tijekom pauza stalno odlazio u Olivijinu prikolicu, ali pred nama su bili profesionalni - otkrili su njihovi kolege i dodali kako su se Harry i Olivia sastajali i u kući nedaleko od Palm Springsa, gdje je film sniman. To ljubavno gnijezdo ustupio im je Harryjev dugogodišnji prijatelj, engleski komičar, TV voditelj i producent James Corden. Harry Styles poznanicima je rekao da mu se fućka što netko misli da je između njega i Olivije Wilde prevelika razlika u godinama.

image
Harry se ulogom vojnika Alexa u filmu ‘Dunkirk’ iz 2017. prvi put okušao i kao glumac.
WARNER BROS/DOMBEY STREET PROD

To, uostalom, nikoga ne bi trebalo čuditi jer birao je i žene koje su bile skoro dvostruko starije. Tako je s nepunih osamnaest, kad je počela njegova slava s grupom One Direction, hodao s tada 32-godišnjom Caroline Flack. S TV voditeljicom i bivšom djevojkom princa Harryja ljubovao je od studenog 2011. do siječnja 2012., a kako je bio maloljetan, mnogi su ih osuđivali. Prekinuli su civilizirano, no zbog njenih drugih loših veza i popularnosti s kojom se nije znala nositi, lani u veljači se objesila u svom londonskom domu. Pjevač se nedugo nakon toga na dodjeli Brit Awards pojavio s crnom vrpcom na reveru, odbijajući komentirati tragičnu smrt bivše ljubavi.

image
Sa 17 godina se zaljubio u skoro dvostruko stariju TV voditeljicu Caroline Flack koja si je oduzela život.
MCCORMACK/KNOTEK/SHUTTERSTOCK

Bezbrižno djetinjstvo na selu

No, zato je otvoreno govorio o svojoj sklonosti prema zrelim ženama. Godine su samo broj, a zrelost je izbor. Jedino ne bih mogao biti sa ženom koja je starija od moje majke, objasnio je glazbenik i dodao kako je oduvijek bio povezan s mamom Anne Twist (53), humanitarkom i filantropkinjom koja je na račun sinove slave postala zvijezda Instagrama. Harryjev otac Desmond Styles je pak menadžer u banci koji se od njegove majke razveo kad mu je bilo sedam godina. - Nisam točno znao što se događa, ali bio sam jako tužan i plakao što moji roditelji više nisu zajedno - prisjetio se pjevač koji ima i četiri godine stariju sestru, spisateljicu i novinarku Gemmu Styles. Odrastao je u selu Holmes Chapel s mamom i poočimom Robinom Twistom (zajedno su dobili kćer Amy i sina Mikea), koji je 2017. umro od raka.

image
Harryjevi roditelji rastali su se kada je imao sedam godina.
TALKBACK THAMES/SHUTTERSTOCK

Život Harryja Stylesa stubokom se promijenio 2010., kad se na nagovor majke prijavio u sedmu sezonu britanske verzije glazbenog talent showa The X Factor. Predstavio se s pjesmom Stevieja Wondera “Isn’t She Lovely”, ali nije daleko dogurao. Suci su ga, međutim, neočekivano vratili s četvoricom ostalih kandidata - Zaynom Malikom, Liamom Payneom, Niallom Horanom i Louisom Tomlinsonom - i predložili da se dalje natječu kao boy bend. Styles im je odabrao ime One Direction, a pod mentorstvom Simona Cowella dogurali su do trećeg mjesta.

image
Pjevač je posebno vezan za mamu Anne koja ga je nagovorila da se prijavi u glazbeni talent show.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Potpisali su dva milijuna funta vrijedan ugovor s diskografskom kućom Syco Records, čiji je udio od Simona Cowella kasnije kupio Sony Music, te postali svjetska senzacija. Njihov prvi singl “What Makes You Beautiful”, objavljen u rujnu 2011., došao je na prvo mjesto u Velikoj Britaniji, a u mnogim drugim državama bio je među top deset. Osvojio je i nagradu za najbolji singl na dodjeli Brit Awards u veljači 2012. Debitantski album “Up All Night”, objavljen u studenom 2011., u prvom tjednu je prodan u više od 138 tisuća primjeraka i bio je drugi najprodavaniji u Ujedinjenom Kraljevstvu. U Sjedinjenim Državama je pak u prvom tjednu prodan u više od 170 tisuća primjeraka, zasjeo je na prvo mjesto Billboardove ljestvice, a One Direction postao je prvi britanski sastav u povijesti kojem je to uspjelo s debitantskim albumom.

'Mrzim riječ ‘slava’ jer ne znači ništa, ja sam i dalje seoski dečko kojem se i London činio kao da je u drugoj galaksiji'.

image
Navodno je bio u vezi i s 15 godina starijom kolegicom Nicole Scherzinger.
DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOC

Nizali su uspjehe i s albumima “Take Me Home” i “Midnight Memories”, koji je bio najprodavaniji 2013., a još je bolje prošao četvrti nosač zvuka “Four” iz 2014. Postao je broj jedan u čak osamnaest zemalja, među kojima je i Australija, a singlovi “Steal my Girl” i “Night Changes” dosegli su platinastu nakladu u SAD-u. One Direction su bili toliko popularni u Americi da su im sva četiri albuma ondje bila najprodavanija (svaki po milijun primjeraka), što dotad nije uspjelo niti jednom bendu. Osim toga, njihova svjetska turneja “Where We Are” iz 2014. imala je najveći prihod ikad - gotovo 300 milijuna dolara. Harry Styles tvrdio je da ga popularnost nije promijenila.

image
Nije mu stran ni rokerski frajerski stil.
CAN NGUYEN/SHUTTERSTOCK

- Mrzim riječ “slava” jer u svojoj biti ne znači ništa. Ja sam i dalje obični seoski dečko kojem se i London činio kao da je u drugoj galaksiji - izjavio je Harry, trudeći se s kolegama iz benda i humanitarno djelovati. Tako su, uz ostalo, donirali novac siromašnoj djeci u Gani te pomagali udrugama koje se bore protiv raka, a Styles je dao i vlastitu kosu za izradu perika oboljeloj djeci. Osim toga, sponzorirao je gradnju bunara u Indiji, a uključio se i u kampanju UN-a za rodnu ravnopravnost HeForShe, čija je globalna ambasadorica britanska glumica Emma Watson. Nakon što je One Direction 2015. bez Zayna Malika objavio zadnji zajednički album “Made in the A.M.”, koji se također odlično prodao, grupa je uzela pauzu do daljnjeg. - Ponosan sam na naš nevjerojatan uspjeh. Prodali smo 70 milijuna albuma diljem svijeta i osvojili više od dvadeset najprestižnijih glazbenih nagrada, ali želimo da se fanovi malo odmore od nas, objasnio je Harry Styles, koji nije bio zabrinut za vlastitu sudbinu. Znao je da može uspjeti i kao solo glazbenik jer je mnogo pjesama za One Direction sam napisao, a bio je i koautor hita Ariane Grande “Just a Little Bit of Your Heart” iz 2014.

image
Ženstvena kreacija Marc Jacobs na dodjeli Brit Awards.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Samostalan uspjeh

Njegov prvi samostalni singl “Sign of the Times” iz 2017. osvajao je visoka mjesta na svjetskim top-ljestvicama, a album “Harry Styles”, kombinacija britpopa i psihodelije, bio je broj jedan u Britaniji, Americi i Australiji te među deset najprodavanijih te godine. Dvije godine kasnije objavio je nosač zvuka “Fine Line”, na kojem je koketirao s funkom i soulom, a časopis Rolling Stone ga je lani uvrstio na popis 500 najboljih albuma svih vremena. Dobio je i nekoliko značajnih glazbenih nagrada, među kojima je i American Music Awards u kategoriji najboljeg pop/rock albuma, a bio je nominiran i za tri Grammyja. Najveći hitovi s tog CD-a su “Lights Up”, “Adore You” i “Watermelon Sugar”. Harry Styles lani je planirao na svjetsku turneju “Love On Tour”, ali ju je zbog pandemije koronavirusa prebacio na ovu godinu, što je također upitno.

image
Odijelo marke Gucci, za koju je snimao i modne kampanje.
FOTOGRAFIJE: ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

'Godine su samo broj, a zrelost je izbor, jedino ne bih mogao biti sa ženom koja je starija od moje majke', tvrdi Harry.

Harry Styles je uvijek bio društveno angažiran. Iako ima britansko državljanstvo, a živi na relaciji London - Los Angeles, podupirao je pokret Black Lives Matter. Sudjelovao je na antirasističkim prosvjedima u Los Angelesu, upozoravao na opasnost nošenja oružja u SAD-u, a na američkim predsjedničkim izborima navijao je za Joea Bidena. Zalagao se i za prava LGBT osoba, a kako bi slao poruke ljubavi i prihvaćanja, smislio je slogan “Treat People With Kindness” (“Budite ljubazni prema ljudima”), koji se uz zastave duginih boja često može vidjeti na njegovim nastupima. Neki su zbog toga posumnjali da je Harry homoseksualac, što je on opovrgnuo.

image
S američkom glazbenicom Taylor Swift hodao je samo dva mjeseca.
SEB/JULES/BRIDGER/DEAN/F

- Volim žene, ali ih ne gledam kao seksualni objekt. Poštujem ih jer sam tako naučio odrastajući s majkom i sestrom. Nemam određeni tip: visoke djevojke su atraktivne, a niske slatke, no nikako me neće impresionirati ako nose prekratke suknje i mnogo šminke. Želio bih imati nekoga s kim bih se mazio jer nije ugodno živjeti sam - priznao je Styles, koji se ne može pohvaliti da je bio u vezama duljim od godinu dana.

image
Karirano odijelo šivano po mjeri.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Na popisu ljepotica s kojima je ljubovao bili su modeli Camille Rowe (30), Sara Sampaio (29), Georgia Fowler (28), Kimberly Stewart (41), Kiko Mizuhara (30), Cara Delevingne (28) i Kendall Jenner (25), gastro blogerica Tess Ward (27), a navodno i britanska pop-zvijezda Rita Ora (30). Harry Styles, čije tijelo krasi čak 60 tetovaža, hodao je i s američkom glazbenom zvijezdom Taylor Swift (31). Trajalo je kratko - od studenog 2012. do siječnja 2013. - a kao uspomena na tu romansu ostala je Taylorina pjesma “I Knew You Were Trouble” (Znala sam da donosiš nevolju). Možda će Harry Styles imati više sreće s Olivijom Wilde.

image
S modelom Kendall Jenner spetljao se 2013.
NGRE/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zafrkavaju ga da ljubi princezu jer je glumica i redateljica od 2003. do 2011. bila u braku s talijanskim aristokratom, filmašem i glazbenikom Taom Ruspolijem (45). On je, naime, sin Alessandra Ruspolija, princa od Cerveterija koji ima palaču i dvorac u Italiji. Tao se, međutim, nikad nije razmetao svojim bogatstvom pa je i njegovo vjenčanje s Olivijom bilo skromno, a organizirali su ga u - školskom autobusu. Vrijeme će pokazati hoće li njena veza s Harryjem Stylesom doći do te faze, no njihovi poznanici tvrde da imaju šanse za nešto trajnije. Umjetničke su duše, ne mare za društvena pravila, a i oboje su pesketarijanci, što znači da vegetarijanskoj prehrani dodaju plodove mora. - Takve namirnice daju mi snagu, a vjerujem kako će mi pomoći i da vječno ostanem mladolik - zaključio je Harry Styles.

image
Harry je nosio i bluzu od crne čipke.
KRISTIN CALLAHAN/EVERETT COLLECTION

Mali raspjevani pekar

Rano je počeo pokazivati smisao za glazbu - uzori su mu bili Elvis Presley te grupe The Beatles, The Rolling Stones i Queen - pa mu je djed darovao set za karaoke. Kao tinejdžer je s kolegama iz škole u Holmes Chapelu osnovao sastav White Eskimo, s kojim je pobijedio na lokalnom natjecanju mladih bendova. Za džeparac je, međutim, zarađivao na manje glamurozan način. Kako majku Anne ne bi previše financijski opterećivao, nakon škole i tijekom vikenda radio je u lokalnoj pekarnici, čega se nikad nije sramio. Štoviše, kad je postao slavan, Harry je posjetio nekadašnje radno mjesto te se susreo s bivšim šefom i obožavateljima koji su ga u redovima čekali zbog fotografiranja i autograma.

image
Jedno od njegovih snimanja za talijansku modnu kuću Gucci.
GUCCI VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE

Muževnost u tilu i čipki

Bio je prvi muškarac koji je u 128 godina dugoj povijesti Voguea samostalno krasio naslovnicu tog prestižnog modnog časopisa. Pozirao je lani za prosinački broj, a veliku je pozornost izazvalo to što je nosio voluminoznu haljinu Gucci. I inače je u odijevanju koristio ženstvene elemente - čipku, til i saten, suknje, cipele s visokom potpeticom... - a mnogi su se divili njegovom brisanju rodnih granica.

image
Lani je bio na naslovnici Voguea - kao prvi muškarac u povijesti.
GUERIN CHARLES/ABACA/ABACA PRE

‘Biram ono što izgleda cool, a ne zato što sam gej, strejt ili biseksualan’, izjavio je glazbenik i dodao kako su mu modni uzori Prince, David Bowie, Freddie Mercury i Elton John. Njegovu ‘netoksičnu muškost’ i ‘spremnost da bude svoj’ pohvalila je i Olivia Wilde, a konzervativna komentatorica Candace Owens ga je kritizirala, rekavši da ‘društvo ne može preživjeti bez snažnih muškaraca’. Oliviju je to toliko iznerviralo da joj je putem Twittera poručila kako je - jadna.

Linker
16. travanj 2024 20:07