Rihanna na naslovnici britanskog Voguea.
 Steven Klein / Vogue / Instagram / ddp USA / Profimedia
Dosta je!

Rihanna, Beyonce, Gaga i mnogi poznati poslali snažne poruke protiv rasizma: 'Ne mogu prijeći preko toga'

Brojne zvijezde iz Amerike i svijeta reagirale su na nedavni događaj u kojem je 46-godišnji Afroamerikanac poginuo, nakon što ga je bijeli policajac zlostavljao, poruke podrške, zgroženosti i pozive na aktivizam preplavile su društvene mreže.

Ni koronakriza ni policija ne mogu smiriti nemire u Sjedinjenim Državama, zbog nasilne smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, a osim 'običnih' građana pravdu traže i brojne američke i svjetske zvijezde.

Otkako se u ponedjeljak 25. svibnja dogodio stravičan incident u kojem je 46-godišnji Floyd poginuo, nakon što mu je policajac iz Minneapolisa koljenom pritiskao vrat, na ovu prekomjernu uporabu sile reagirali su brojni poznati. Detalje incidenta prenio je New York Times, a snimka policijskog postupanja zgrozila je svijet.

Floyd je navodno pokušao platiti namirnice lažnom novčanicom od 20 dolara, zbog čega je prodavač prijavio krivotvorenje. "Posljednjih nekoliko dana količina devastacije, bijesa i tuge koju osjećam je ogromna- Gledam kako moje ljude ubijaju, linčuju, dan za danom", napisala je među ostalim Rihanna.

Beyonce je u međuvremenu snimila video na tu temu, potaknula je pratitelje da potpišu peticiju i zatraže pravdu. "Svi smo svjedoci ovom ubojstvu usred bijela dana. Slomljeni smo i zgroženi. Ne možemo bol smatrati normalnom. Ne govorim ovo samo obojenim ljudima. Ako ste bijelac, crnac, smeđi ili bilo što između, sigurna sam da se osjećate nemoćno bog rasizma koji se upravo događa u Americi", kazala je Queen Bey.

"Bijesna. Muka mi je. Slomljenog sam srca. Ali nisam iznenađena. To se događa prečesto - a videozapisi koji postaju viralni nisu izolirani događaji", poručila je u poduljem postu Gigi Hadid uz sliku citata Willa Smitha koji je rekao: "Rasizam nije gori, nego se sada snima".

"Srce mi se slama zbog Georgea Floyda, njegove obitelji i ljudi u Minneapolisu. Ubojstvo je ubojstvo. Policajci su također građani, ista pravila bi trebala vrijediti i za njih. Ovo je potpuno stravično", napisala je Lady Gaga.

View this post on Instagram

I WANT THINGS TO BE DIFFERENT

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Billie Eilish je kratko poručila kako želi da stvari budu drugačije, uz ispisane grafike 'Crni životi su bitni'.

Brojni drugi poznati također su izrazili podršku svojim sugrađanima afroameričkog porijekla, pozivali su na akciju putem potpisivanja peticija i izrazili svoju zgroženost.

Pročitajte i:

Linker
20. travanj 2024 18:14