Snažna poruka

Božić u suzama: Norveška princeza otkrila kako je s tri kćeri provela blagdan pun bolnog sjećanja

Na norveškom dvoru ovih božićnih blagdana prisjećaju se bolnog gubitka, bivši suprug jedine kćeri norveškog kralja otišao je prije godinu dana, ostavivši za sobom troje djece.

Princeza Märtha Louisa od Norveške odala je počast svom bivšem suprugu Ariju Behnu godinu dana nakon njegove smrti. S pokojnim suprugom, piscem, norveška princeza (49) ima tri kćeri Maud Angelicu (17), Leah Isadoru (15) i Emmu Tallulah (12). Princeza i pisac vjenčali su se 2002., razišli su se 2016. kada im je sud dodijelio zajedničko skrbništvo nad djecom, nakon toga oboje su imali druge veze. Na Božić 2019. Ari Behn si je oduzeo život.

Sada je, na prvu obljetnicu smrti, princeza putem društvenih mreža otkrila na koji je način njena obitelj provela 'mnogo drugačiji' Božić. "Samo sam vam htjela svima zaželjeti sretan Božić", napisala je Märtha Louisa uz fotografiju ukrasne kuglice s božićnog drvca na Instagramu.

"Ove godine imamo vrlo drugačije blagdane zato što Arija, voljenog oca moje tri djevojčice, više nema među nama. Odabrao je otići na ovaj dan. Danas smo slavili njegov život, plakali smo zbog njegova gubitka i toga koliko nam nedostaje. Ovo je bio dan ljubavi svega što jest. Život nas sve udara. To ne možemo izbjeći. Moramo se s time suočiti. Želim pružiti ruku svima vama kojima je teško za blagdane. Znajte da ste voljeni. Znajte da vas trebaju. Znajte da ste vrijedni pomoći koju možete dobiti. Molim vas pitajte za pomoć. Molim vas recite kako ste. Voljeni ste", napisala je u emotivnoj objavi princeza.

Dugogodišnja borba

Kada su se vjenčali, ta je veza u Norveškoj bila kontroverzna, kraljevski zet imao je problema s alkoholizmom, o čemu je javno govorio još 2009. Nakon razvoda princeza Märtha Louisa kazala je da se osjećaju krivima jer djeci više ne mogu pružiti sigurnu luku koju oni zaslužuju.

image
Sprovod Arija Behna, na slici su kraljica Sonja, princeza Märtha Louise i njene kćeri Maud, Leah i Emma.
PPE/DDP USA/PROFIMEDIA

"Umrijet ću sam jer se nikada nisam uspio dovoljno povezati s ikim", rekao je Ari u jednom od razgovora, a da je imao problema sa psihičkim zdravljem potvrdila je i princeza u svojoj objavi objavljenoj nakon njegove sahrane.

"Dragi Ari, trebali smo zajedno provesti Božić i slaviti. Radovali smo se tome, a sada smo samo tužni i žalosni jer smo te izgubili. Za djevojčice si bio topao, drag, duhovit i mudar otac i užasno im nedostaješ. Danas bi bio ponosan na svoju djecu, a sada si ostavio prazninu koju nitko neće moći popuniti nakon tebe. Bolno je pomisliti da si napustio Zemlju, obuzela nas je velika bol i tuga. Nevidljiva bolest uzimala te sve više i više i dugo smo gledali kako propadaš ali svi smo vjerovali kako će stvari biti bolje. Tvoja obitelj je mislila na tebe, bili smo uz tebe dan i noć", dio je princezinog pisma. Ari Behn sahranjen je 3. siječnja 2020. u Oslu.

image
Princeza Martha Louise i Ari Behn na švedskom kraljevskom vjenčanju 2015.
JACOVIDES-MOREAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Princeza je u svibnju 2019. objavila da je u vezi sa šamanom Durekom. Tamnoputi Amerikanac bio je uz nju u trenutku kada su saznali tragične vijesti. Božićne blagdane provodili su zajedno s ostatkom kraljevske obitelji. Na povratku iz crkve na sam Božić 2019., saznali su da je Ari počinio samoubojstvo.

Čovjek se godinama borio s mentalnim bolestima, ali gotovo odmah, ljudi su počeli upirati prstom prema princezinom novom partneru. "Govorili su da je Durek kriv, da nisam s njim, to se ne bi dogodilo", ispričala je princeza, iako je sa suprugom rastavljena tri godine, a on je imao novu partnericu.

Pročitajte i:

Norveška princeza proživljava najteže dane: 'Dugo smo gledali kako propadaš, ostavio si veliku prazninu'

Začarana ili zaljubljena: Princeza ne odustaje od tamnoputog šamana iako mu pripisuju smrt njenog bivšeg muža

Linker
18. travanj 2024 22:01