Smijeh na sve strane

Dosad neviđena snimka princa Charlesa i Lady Di prikazuje njihove rijetke trenutke sreće

Iako se bivši kraljevski supružnici nikada nisu voljeli, ipak su dijelili neke zabavne i sretne zajedničke trenutke. Jedan od takvih objavili su britanski mediji i izazvali brojne komentare oduševljenih obožavatelja princeze Diane.

Odnos pokojne princeze Diane i princa Charlesa bio je sve osim bajan. Od samih početaka njihova je veza pa potom i brak bili osuđeni na propast jer se nikada uistinu nisu voljeli. Jedan od razloga za to jest taj što je Charles, čak i prije nego je upoznao Dianu, bio zaljubljen u njegovu sadašnju suprugu, Camillu Parker Bowles s kojom je i varao Dianu.

image
Diana i Charles s malenim princom Williamom.
LFI/PHOTOSHOT/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA LFI/PHOTOSHOT/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim toga, Charles je o ljubavi znao vrlo malo - njegovi roditelji, kraljica Elizabeta II. i princ Phillip vrlo su malo vremena provodili s njim i njegovom braćom te nisu iskazivali emocije, što je, naravno, utjecalo i na Charlesovo kasnije ponašanje.

Iako se čak i iz daljine vidjelo da Charles i Diana nemaju povezanost zaljubljenih supružnika, ipak su i oni imali trenutke sreće, doduše rijetke.

Britanski mediji objavili su dosad neviđenu snimku Charlesa i Diane tijekom druge kraljevske turneje Australijom 1985. godine. Kraljevski par je u Australiji posjetio talionicu aluminija u Portlandu pa su na glavama morali nositi zaštitne kacige. U trenutku kada je Charles stavio kacigu, Diana je prasnula u smijeh. Charlesov "novi" izgled Dianu je toliko nasmijao da je rukama prekrivala usta kako bi zaustavila gromoglasan smijeh.

"Smiju li vam se žene svaki put kada stavite kacigu na glavu?" pitao je Charles u šali druge radnike.

Ovaj simpatičan trenutak oduševio je mnoge obožavatelje Diane i kraljevske obitelji. "Sjećam se da je Harry u jednom dokumentarcu rekao kako njegova majka ima nevjerojatan smijeh. Stvarno ima!", "Obožavam način na koji se smijala", "Ovo su bili njihovi sretni trenuci", bili su neki od komentara.

image
Charles i Diana s kraljicom Elizabetom II.
K09/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Princeza Diana obilježila je britansku kraljevsku obitelj kao nitko drugi, no 31. kolovoza 1997. izgubila je život u strašnoj prometnoj nesreći, zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Dodijem Al-Fayedom. No, iako se njezin život prerano ugasio, pamtit ćemo ju kao jedinstvenu "kraljicu srca".

Linker
27. ožujak 2024 00:32