Svima okreću leđa

Harry i Meghan razljutili Britance: Nedolazak na odavanje počasti princezi Diani, neće im tako lako oprostiti

Zbog svađe sa starijim bratom, princ Harry inati se i odbija bilo kakav kontakt sa svojom obitelji. Trebao bi pregristi ponos i odati počast majci čiji gubitak stalno spominje kad priča o svojim mentalnim teškoćama

Premda se činilo da su princ William i princ Harry ljetos koliko-toliko izgladili prijepore na otkrivanju spomenika princezi Diani, jaz što ih dijeli toliki je da ga neće tako brzo premostiti. Dokazuje to tužno otkriće britanskog magazina „Hello!” upućenog u dvorsku problematiku prema kojem Harry (37) i Meghan (40) neće doći doći u Kesingtonsku palaču 19. listopada, na memorijalno okupljanje u čast okruglog rođendana pokojne princeze Diane. Iako je riječ o odavanju počasti neprežaljenoj majci posvađanih prinčeva i nije 'perfidni pokušaj da ih kraljevska obitelj stavi pod svoje okrilje' (to im nije ni na kraj pameti) prkosna odluka para da ostanu u Americi ima težinu pljuske opaljene posred nosa princa Williama i kraljevske obitelji.

Čitajte i: Izašli s prijateljicom koja ih je spojila: Princ Harry i Meghan Markle izašli u New Yorku u pratnji desetak automobila

Kad su braća 1. srpnja, na dan kad bi njihova majka proslavila 60. rođendan, otkrili njezin spomenik u vrtu Kesingtonske palače, događaju je zbog korona krize svjedočio tek najuži obiteljski krug. Među uzvanicima su bili ujak prinčeva, grof Charles Spencer te njihove tete, lady Sarah McCorquodale i lady Jane Fellowes. Tada je odlučeno da će se proslava u čast rođendana narodne princeze odgoditi do jeseni kako bi mu tada nazočio veći broj uzvanika. Stoga će omiljenoj princezi 19. listopada počast odati stotinu odabranih uzvanika, a među njima bit će i njezin bliski prijatelj, Sir Elton John.

image
Iako im to vjerojatno nije namjera, Meghan i Harry donose, smatra se u javnosti - sramotne odluke
ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nerazumljiv prkos

Britanska javnost jako zamjera Harryju i Meghan.Jedno je zaratiti s kraljevskom obitelji a drugo je eskivirati odavanje počasti ženi koju i danas svi obožavaju. Vojvode od Sussexa ponudile su objašnjenje da zbog djece, male Lilibet rođene u lipnju te dvogodišnjeg Archieja ne mogu putovanti. Međutim, nedavno su bez problema otišli na trodnevnu humanitarnu turneju u New York, stoga bi trebali 19. listopada doći i u London i pokloniti se uspomeni na lady Dianu.

Harry se ispričao obavezom u New Yorku gdje bi idućeg mjeseca trebao uručiti humaniratno priznanje petorici zaslužnih pripadnika vojnih veterana i njihovim obiteljima na gala večeri Pozdrav slobodi koja će se održati povodom Dana američkih vojnih veterana 11.studenog, na nosaču zrakoplova USS Intrepid koji je danas vojni muzej. Sve je to pohvalno, smatraju Harryjevi sunarodnjaci, ali odbiti doći na okupljanje u čast vlastitoj majci i britanskoj ikoni, nerazumljiv je i bezobziran čin koji mu neće tako lako oprostiti.

Čitajte i: Javnost ponovno bijesna na Meghan i Harryja – ovog puta zbog neočekivanog razloga

Linker
19. travanj 2024 15:41