doživjela spontani pobačaj!

Meghan Markle izgubila drugo dijete: ‘Osjetila sam oštru bol. Pala sam na pod, sa sinom u naručju. Znala sam‘

Vojvotkinja Meghan Markle i princ Harry tijekom ljeta su izgubili drugo dijete, kojem su se iznimno radovali. Meghan je u otvorenom pismu za New York Times otkrila što se dogodilo kobnog dana.

Meghan Markle otvoreno je progovorila o velikom gubitku koji su ove godine prošli ona i njezin suprug. U otvorenom pismu za New York Times, Meghan je otkrila da je tijekom 2020. godine izgubila dijete. Opisala je bolno iskustvo gubitka trudnoće.

"Bilo je to uobičajeno srpanjsko jutro. Napravila sam doručak, popila vitamine, pronašla izgubljenu čarapu i pokupila bojice koje su se rolale ispod stolića. Skupila sam kosu i uzela svog sina iz krevetića. Nakon što sam mu promijenila pelenu, osjetila sam oštar grč. Pala sam na pod, s njim u naručju, pjevušeći nam uspavanku da se smirimo. Znala sam, dok sam tješila svoje prvo dijete, da gubim drugo", u ispovijesti je napisala Meghan Markle.

image
Princ Harry i Meghan Markle dosad su skrivali činjenicu da su izgubili drugo dijete.
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

U bolnici se brinula kako će suprug i ona preboljeti takav gubitak

Ubrzo je primljena u bolnicu. "Satima kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu i držala supruga za ruku. Smirivao me njegov dlan, iako su nam oboma ruke bile mokre od suza. Buljila sam u bijele zidove i pokušavala shvatiti kako ćemo ovo preboljeti. Dok sam sjedila u bolničkom krevetu, gledajući svog supruga kako mu se lomi srce, shvatila sam da je jedini način da počnemo prebolijevati ono što nam se dogodilo bio pitati ga je li dobro?".

Jeste li dobro?

Dio je to iz teksta naslovljenog "The Losses We Share", a u kojem se Meghan osvrnula na gubitke s kojima se svi u životu povremeno moramo nositi. Prisjetila se slavnog intervjua koji je dala nakon što je s novorođenim Archiejem i suprugom Harryjem prošla kroz iscrpljujuću turneju po Južnoj Africi. Kada ju je novinar pitao - je li dobro - Meghan se otvorila i iskreno mu odgovorila na pitanje koje je u konačnici doveo do iznimne medijske pozornosti.

image
Teške dane tijekom ljeta proveli su u tišini, zajedno, obiteljski se noseći s tužnim gubitkom.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Izgubiti dijete znači nositi nezamislivu tugu, onu koju su osjetili mnogi, no o njoj pričali samo neki.

"Tijekom našeg procesa tugovanja, suprug i ja otkrili smo da je u sobi od 100 žena, njih 10 - 20 doživjelo pobačaj. Unatoč tome, o toj temi ne priča se dovoljno, ona ostaje tabu tema, zatvoren krug samotnog tugovanja i svojevrsnog srama. Stoga povodom nadolazećeg Dana zahvalnosti, kojeg planiramo kao nijedno do sada - bez naših voljenih, bolesnih i preplašenih, počnimo jednim pitanjem: 'Jeste li dobro?'. Prilagođavamo se na novo normalno, gdje su nam lica prekrivena maskama, no to nas, s druge strane, prisiljava da si pogledamo u oči. Nekad su one ispunjene toplinom, a nekad suzama. Prvi put, nakon dugo vremena, možemo kao ljudska bića pogledati jedni druge za ono što zaista jesmo. Jesmo li dobro? Bit ćemo", zaključila je Meghan Markle u nikad otvorenijem pismu javnosti.

Čitajte i:

Meghan progovorila o svojim suzama na televiziji: ‘Bila sam iscrpljena, a sve je neizdržljivo‘

Ona piše, on meditira: Meghan i Harry otkrili detalje o sinu i tome kako su ‘preživjeli‘ izolaciju

Da se nikada ne zaboravi: Meghan Markle i princ Harry na predivan način očuvali sjećanje na Lady Di

Linker
16. travanj 2024 21:50