Girl Up/The Duchess of Sussex / Ferrari / Profimedia
Ne staje

Meghan Markle u snažnom govoru poslala važnu poruku svima koji su je posljednjih godina ugnjetavali

Na online konferenciji pod pokroviteljstvom UN-a, vojvotkinja je progovorila o 'škakljivim' temama poput nasilja i politike o kojima nije smjela govoriti kada je živjela na britanskom dvoru. Meghan Makle sada ništa ne sprječava, a u njezinim riječima još uvijek postoji doza ogorčenosti zbog svega kroz što je prošla od udaje za princa Harryja.

"Odbjegla" članica britanske kraljevske obitelji, Meghan Markle, rijetko se pojavljuje u javnosti otkako se s princom Harryjem i sinom Archiejem preselila u SAD, ali sve češće drži inspirativne govore o temama o kojima prije nije mogla tako slobodno govoriti.

Na online konferenciji 'Girl up' organiziranoj pod pokroviteljstvom UN-a, Meghan se uz Michelle Obamu, Hilary Clinton i svoju blisku prijateljicu Priyanku Chopru dotaknula pitanja osnaživanja ženske populacije, rasizma, oružja i nasilja te mentalnog zdravlja.

Kako se za vrijeme života na britanskom dvoru nije smjela uplitati u politiku niti progovarati o feminizmu, a kamoli se uključivati u organizacije poput UN-a, Meghan se sada očito došla na svoje i s užitkom drži motivacijske govore te u njima prenosi važne poruke. Za ovaj važan događaj odjenula je kraljevsko-plavu haljinu otkrivenih ramena te raspustila svoju dugu, crnu kosu.

"Svi oni koji su u poziciji moći, od zakonskih organa pa do svjetskih vođa - svi ti ljudi ovise o vama više nego što ćete vi ikada ovisiti o njima. I zapamtite, oni to jako dobro znaju!'", rekla je Meghan, a iz njezinih riječi se mogla iščitati suptilna poruka svima koji joj proteklih godina u Velikoj Britaniji nisu puštali na miru i željeli joj uništiti reputaciju i život.

Beverly Hills, CA  - *PREMIUM-EXCLUSIVE* **WEB EMBARGO UNTIL 5PM EDT on July 12, 2020**  - Meghan Markle and Prince Harry are seen leaving an appointment in Beverly Hills on Friday afternoon. Meghan, dressed in a white linen dress with ballet flats, sunglasses and a straw sunhat was seen leaving the building on a very hot day and closely guarded by security who opened her car door for her. Harry, in jeans and a grey polo shirt and cap walked behind her and made his way to the other side of the large SUV not followed as closely by their security.  *Shot on July 10, 2020*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 542162175, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED KINGDOM, Model Release: no, Credit line: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Meghan Markle i princ Harry u Los Angelesu nose samo jednostavne kombinacije kako bi se što manje isticali.

Nadalje, Meghan je istaknula da ključ uspjeha nije u nasilju, već samilosti. "Suosjećanje ne znači da ne trebamo osjećati ljutnju i ogorčenost kad oko sebe vidimo oštru nepravdu. Naravno da bismo trebali. Ali izazivam vas da proširite taj osjećaj. Dalai Lama je rekao, 'Suosjećanje je radikalizam našeg vremena'", poručila je vojvotkinja.

Vodi bitku s tabloidima

Meghan je nedavno započela sudsku bitku s britanskim tabloidima koji su otkrili sadržaj pisma koje je napisala svom ocu Thomasu Markleu. Naime, podnijela je za zahtjev za zabranu Visokog suda kako bi spriječila ikoga da tijekom parnice imenuje pet ženskih prijateljica koje su o pismu i njezinom ocu anonimno razgovarale za magazin People.

Ipak, Associated Newspapers, vlasnik britanskog Daily Maila i Mail on Sunday prijeti da će objaviti imena žena, no Meghan tvrdi da se "ne sudi ni njima ni njoj, nego izdavaču Mail on Sunday" te ih želi zaštititi.

Čitajte i:

Želi sakriti njihov identitet: Meghan Markle brani prijateljice, pa otkrila i više nego je htjela

Meghan i Harry s punim rukama posla: Archie vjerojatno već hoda i uživa u svom kalifornijskom domu

Novi posao slavnog para! Harry i Meghan poduzeli prvi veliki korak prema financijskoj neovisnosti

Bitka protiv tabloida, Meghan prokazala svoje prijatelje: 'Kraljevska obitelj nije me zaštitila'

Iz glamuroznog u jednostavno: Meghan Markle po Los Angelesu šeće u haljini od samo 500 kuna

Linker
19. travanj 2024 14:13