Oštra poruka

Ne daju joj mira: Meghan optužili da je izmijenila ime na rodnom listu Archieja, oglasio se i glasnogovornik

Iako su se princ Harry i Meghan Markle preselili na drugi kontinent, u njezinu rodnu Ameriku, medijski napadi iz Britanije nikako da se stišaju.

Zanimanje javnosti oko vojvode i vojvotkinje od Sussexa nikako da posustane, tako se ovih dana u medijima špekuliralo oko rodnog lista malenog Archieja Mountbatten-Windsora. Tema je bilo ime Meghan Markle koje je, kako se tvrdi, naknadno promijenjeno na službenom dokumentu. Po novome su njena osobna imena Rachel i Meghan potpuno uklonjena, te sada na rodnom listu sina Meghan i princa Harryja stoji kako mu je majka - "Njezino visočanstvo vojvotkinja od Sussexa".

U tim istim medijima pisalo se da je upravo Meghan odgovorna za izmjenu. Iako se na brojne tračeve pripadnici britanske kraljevske obitelji ni ne osvrću, na ovu je vijest reagirao službeni glasnogovornik vojvotkinje i ispravio krive navode.

image
Rodni list Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
SUPPLIED BY CAPITAL PICTURES/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zbogom zauvijek: Meghan i Harry napravili još jedan drastičan potez pa objasnili i zašto

"Promjena imena na javnim dokumentima 2019. naređena je iz Palače, kao što je potvrđeno u dokumentima visokih dužnosnika", objašnjeno je iz ureda za odnose s javnošću Meghan Markle u izjavi koju su poslali za Bazaar.com. "To nije bio zahtjev Megnah, vojvotkinje od Sussexa, niti vojvode od Sussexa", naglašeno je. U nastavku su se obrušili na jedan tabloid iz Ujedinjenog Kraljevstva, ne imenovavši koji.

Oštro prema britanskom tabloidu

"Kad vidite da taj tabloid iz Velike Britanije i njihov karneval takozvanih 'stručnjaka' koji su odabrani da ovo lažno 'napušu', kao i sugeriranje da bi začudo htjela biti bez imena na rodnom listu svog djeteta, ili bilo kojem drugom dokumentu - bio bi smiješno da nije uvredljivo. Mnogo toga se događa u svijetu, fokusirajmo se na to, a ne na stvaranje klikbejta", stoji u ovoj prilično oštroj izjavi iz Meghanina ureda.

Čitajte i: Znakovita poruka Meghan Markle: ‘Vjerujte nam na riječ, ljubav sve pobjeđuje...‘

image
Meghan i Harry s tek rođenim sinom.
DOMINIC LIPINSKI/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Prije nego je izmijenjen, Archiejev rodni list je objavavljen javnosti. Komentatori kraljevske obitelji zapazili su da u dokumentu pod Meghaninim zanimanjem piše kako je ona "princeza Ujedinjenog Kraljevstva". Što je osnivačica stranice Royal Musings Marlene Koenig komentirala riječima - "svaka supruga princa je princeza, bez obzira kako se predstavlja".

Linker
20. travanj 2024 06:12