Oglas za posao

Princ William, zabrinut za sigurnost svoje obitelji, zaposlit će posebnog stručnjaka, a plaća je basnoslovna

Uljez u dvorcu Windsor na božićno jutro ponukao je princa provjeriti postoje li sigurnostni propusti zbog kojih bi se upad naoružanog neznanca mogao ponoviti i u Kensingtonskoj palači.

Domaćinstvo princa Williama (39) i njegove supruge, Catherine vojvotkinja od Cambridgea (39), dobit će novog člana. Sudeći po nedavno objavljenom oglasu, Kensingtonska palača traži časnika zaduženog za sigurnost budućeg britanskog kralja i njegove obitelji.

Za taj potez postoji dobar razlog: vidjelo se to vidjelo na Božić ujutro, kad je 19-godišnji uljez naoružan samostrelom provalio u dvorac Windsor, gdje se nalazila kraljica Elizabeta II.

Činjenica da je mladić poslije uhićenja zadržan na psihijatriji, baš nije utješna. Incident je zabrinuo kraljevsku obitelj. Bio je to znak i za temeljitu provjeru postoje li gdje sigurnosni propusti: jedan je, čini se, uočen u timu koji se brine za sigurnost princa Williama, supruge Kate i njihovo troje djece.

image

Princ William

KIRSTY O‘CONNOR/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kate Middleton i princ William proživljavaju horor: Ispred njihove kuće odvila se stravična scena

Odlučeno je zaposliti osobu koja će timu koji brine za sigurnost stanovnika Kensingtonske palače pomoći još bolje ih čuvati, piše Daily Express. Dakle, traži se časnik koji će “Kensingtonsku palaču učiniti sigurnijim mjestom za rad i posjet". Nudi se godišnja od 22.390 funti za prosječno 38,5 sati rada tjedno. Radit će se svih sedam dana u tjednu, ovisno o rasporedu.

U oglasu za posao stoji: "Ovo je fantastična prilika da postanete dio 300-godišnje povijesti Kensingtonske palače i pomognete nam da oživimo naše fascinantne priče za sve naše goste, svaki dan." Kako je prelijepo zdanje u zapadnom Londonu ujedno i turistička atrakcija, posao neće biti jednostavan. Prijave se mogu predati do 10. siječnja.

Linker
22. travanj 2024 00:32