Najslavnij iljubavni trokut

Svi pričaju o preljubu: Charles i Camilla opet su na tapeti, morali isključiti komentare na Twitteru

Popularna serija "Kruna", koja prati britansku kraljevsku obitelj, u najnovijoj sezoni donosi priču o Charlesu, Diani i Camilli, u pomalo pretjeranom izdanju, što je probudilo stišane strasti i otvorilo nove rane.

Dvadeset i četiri godine nakon tragične smrti britanske princeze Diane, činilo se da se svijet pomirio s vezom princa Charlesa i Camille Parker Bowles, koja je njegova prva i jedina ljubav.

Dok Camilla i Charles već desetljećima uživaju u skladnoj zajednici, putuju i uživaju u gastronomskim specijalitetima diljem svijeta, fokus se prebacio na mlađe članove obitelji, Charlesove neodoljive unuke, modne odabire Kate Middleton i skandale kojima su kraljevski dvor 'razdrmali' princ Harry i princ Andrew.

Ipak, najnovija sezona superpopularne Netflixove serije "Kruna", u kojoj su u fokusu Charles i princeza Diana, izvukla je iz naftalina tragičnu ljubavnu priču i otvorila stare rane.

Tome je pridonjela i istraga koju je pokrenuoe, brat princeze Diane, a koja donosi dokaze da je novinar Martin Bashir 1995. lažnim dokazima nagovorio princezu Dianu na "onaj slavni intervju", u kojem je, izmanipulirana njegovim tvrdnjama, otkrila svo prljavo rublje iz svog braka, a nakon kojeg je pokrenut razvod između nje i princa Charlesa.

image
Princ Charles i lady Di 1986. godine
FOTOGRAFIJE: GP/MPI/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA GP/MPI/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

"Kruna" im zapaprila

Profil na Twitteru koji objavljuje vijesti o Charlesu i Camilli, početkom tjedna objavio je fotografiju na kojoj poznati par razgovara s osobljem, a koja je sasvim neočekivano probudila lavinu komentara punih mržnje.

Neki su se fokusirali na zube i odjeću Camille, vojvotkinje od Cornwalla, dok su se drugi pozivali na njezin status 'kraljevske preljubnice' te naglasili kako joj novac nikad neće moći kupiti profinjenost kojom je zračila princeza Diana.

Zbog ovakvih komentara koji su se samo gomilali, stranica je bila prisiljena ugasiti komentare kako se Charles i Camilla ne bi dodatno 'blatili'.

Stručnjaci koji se bave proučavanjem britanske kraljevske obitelji tvrde da je 'novu mržnju' prema princu Charlesu i Camilli probudila serija "Kruna" koja je podsjetila javnost da je Charles, koji je i prije braka s Dianom bio zaljubljen u Camillu, s njom ljubovao za vrijeme braka, što je nesretnu princezu vodilo u očaj.

Tvorci serije princu Charlesu dodatno su 'zapaprili' jer u svojoj dramatizaciji prikazuju da su Charles i Camilla ljubovali tijekom njegova braka s Dianom od samog starta, dok je sam Charles u autoriziranoj biografiji priznao da je afera započela 1986., pet godina nakon vjenčanja s Dianom.

Društvene mreže izabrale stranu

Situacija s Twitterom ponavlja se i na Instagramu, gdje ispod fotografija Camille, obožavatelji pokojne Diane ostavljaju kratke komentare u kojima samo piše: "Lady Di" uz emoji srdašca.

Koliko će trebati da se ponovno stiša prašina, vidjet ćemo.

Linker
18. travanj 2024 20:16