Životna obljetnica

Vojvotkinja od Cambridgea i buduća kraljica puni velikih 40: Ipak, okrugli rođendan proteći će bez velikog slavlja

Catherine Middleton, 40-ti rođendan proslaviti će na ladanjskom imanju uz najužu obitelj i bliske prijatelje, a uz čašu šampanjca sigurno će se prisjetiti svog bajkovitog puta od prosječne djevojke do udaje za princa i besprijekorne članice kraljevske obitelji

Ove nedjelje Vojvotkinja od Cambridgea proslavit će 40. rođendan i bit će to sigurno poseban dan za nju, njezinog supruga, princa Williama i njihovo troje djece, Georgea, Charlotte i Louisea.

Iako zbog pandemije neće biti velikog slavlja, nema sumnje da će se na imanju Anmer Hall u Norfolku gdje obitelj provodi zimske praznike, okupiti njihovi najbliži prijatelji i obitelj Middleton. Inače se rođendanska slavlja članova kraljevske obitelji odvijaju daleko od očiju javnosti pa ni ovaj rođendan neće biti iznimka.

image

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridge sa djecom, princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louis snimljeni u Jordanu.

KENSINGTON PALACE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Besprijekorna buduća kraljica

No, okrugli rođendan uvijek je povod za životnu rekapitulaciju, a priča Kate Middleton je kao iz neke bajke. Svog princa upoznala je 2001. za vrijeme studija na Sveučilištu St Andrews, zaručili su se u Keniji 2010., a njihovo raskošno vjenčanje godinu dana kasnije preko malih ekrana pratilo je 2 milijarde ljudi diljem svijeta.

Od službenog ulaska u kraljevsku obitelj, Catherine Middleton postala je besprijekorna članica britanske monarhije koja se na svim službenim pojavljivanjima ponaša kao da je i sama plave krvi. Za razliku od Meghan Markle, supruge njezinog odbjeglog šogora, princa Harryja, dobro je znala u kakvu obitelj, odnosno ''Firmu'', kako se sami nazivaju, ulazi i što se od nje očekuje.

image

Catherine Middleton kao 19-godišnjakinja kada je upoznala princa Williama.

WHITEHOTPIX/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

I sve je regule bez pogovora ispoštovala. Uvijek besprijekorno dotjerana, sa širokim osmijehom na licu obavlja mnoštvo dužnosti koje su joj pripale udajom, a često je i pratnja kraljici Elizabeti II. koja ju je prigrlila kao vlastitu kći. Monarhiji je podarila i nasljednika krune, princa Georga, te je unatoč izuzetno teškim trudnoćama rodila još dvoje djece.

Prije njezinog prvorođenog sina, kraljevska fotelja čeka njezinog supruga, princa Williama, a ona je po svemu sudeći više nego spremna biti njegova pratnja i vjerna podanica britanskog naroda.

image

Vojvotkinja je česta pratnja kraljici Elizabeti II. s kojom je posebno povezana.

/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kate Middleton oduševila sviranjem klavira: Prvim koncertom pred TV kamerama zadivila je glazbenike i gledatelje

Službena, ali i opuštena

No, nije ona samo britanski 'uštogljena' visoka članica kraljevske kuće istrenirana za najzahtjevnije dužnosti. Vrlo rado pokazuje i onu opušteniju, običnim ljudima bližu stranu svoje osobnosti - igra tenis, pliva, uživa u malim svakodnevnim stvarima poput odlaska u dućane, kuhanju, može ju se vidjeti u londonskom restoranu Bluebird gdje često ruča s prijateljicama, voli gledati filmove, a s Williamom zna svratiti i u lokalni pub u Norfolku.

image

Kate Middleton sama odlazi u kupovinu.

LDN PIX/BACKGRID/UK/PROFIMEDIA

Iako joj uz brojne obaveze nije lako odvojiti vrijeme za normalan život, trudi se da joj obitelj funkcionira kao svaka druga, okružila se manjim brojem osoblja nego što je mogla pa djecu odgaja sama, daleko od očiju javnosti. A za čuvanje djece, radije će tražiti pomoć od svoje majke Carole Middleton nego od dadilja.

image

William i Kate uvijek se dobro zabavljaju.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I kada je u pitanju odjeća, vojvotkinja pokazuje svoju skromnost - uglavnom nosi pristupačne modne brendove, a vrlo često se pojavljuje i po nekoliko puta u istoj modnoj kombinaciji.

Naravno, nosi ona i raskošne haljine Alexandera McQueena ili omiljene joj Jenny Packham, ali češće ju se može vidjeti u odjeću iz Top Shopa ili Zare.

Čitajte i: Kate Middleton voli i potrošiti: Kardigan od gotovo 12 tisuća kuna zahvaljujući njoj rasprodan je u trenu

image

Kate je uvijek odlično dotjerana.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U svakom slučaju, njezina nenametljivost i prizemnost, koja naravno ne isključuje poštovanje prema vlastitim dužnostima i kraljevskoj kruni, učinile su ju miljenicom britanskog puka sklonog monarhiji. Smatraju ju ikonom stila, dostojnom kraljevske funkcije, osobom koja se uvijek pridržava protokola i ne provocira medije neprimjerenim ponašanjem i svi joj žele sretnu budućnost u ''Firmi'' u kojoj sigurno nije lako funkcionirati. A o tome je, uostalom, javno progovorio izbjegli princ Harry i njegova supruga Meghan koji se nisu mogli nositi s tim teretom.

Linker
27. ožujak 2024 23:06