prve dužnosti

Život je krenuo dalje! Princ William i Kate Middleton pojavili se u javnosti nakon pogreba princa Philipa

Princ Philip sahranjen je u subotu, no obitelj nije imala puno vremena za tugovanje. Nakon što su se posljednji put pozdravili od voljenog djeda, William i Kate vratili su se kraljevskim dužnostima, a princ Harry odletio je u Ameriku svojoj supruzi.

Život ide dalje. Pet dana nakon što su princa Philipa ispratili na posljednji počinak, vojvode od Cambridgea, još uvijek u crnini, vratili su se svojim dužnostima i obvezama. U Londonu su obišli centar za obuku vojnih pilota. Kate je od 2015. počasna zapovjednica te jedinice britanskog ratnog zrakoplovstva; prethodno je tu dužnost 63 godine obavljao vojvoda od Edinburgha, koji je do pozne dobi pilotirao malim letjelicama i jednom se u zraku skoro sudario s putničkim avionom.

Kate ponešto zna o zrakoplovstvu jer njezin je otac Michael bio pilot British Airwaysa, a mati Carole stjuardesa.

Tijekom posjeta centru za pilotsku obuku dopustili su joj da u svom crnom Dolce & Gabbana kaputu sjedne u Grob Tutor simulator letenja, složenu spravu koju RAF koristi za elementarnu obuku letača. William joj je za to vrijeme džentlmenski pridržavao torbicu.

image
Kate ponešto zna o zrakoplovstvu budući joj je majka bila stjuardesa, a otac pilot.
IAN VOGLER/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Proračunata Kate Middleton nakon pogreba napravila je nešto o čemu danas priča cijeli svijet!

Na kraju obilaska kadeti su visoke goste ispratili kliknuvši triput hura za pokojnog Philipa, što je jako ganulo vojvode od Cambridgea. Potom su otišli u dvorac Windsor kako bi nazočili tihom obiteljskom okupljanju kojim je obilježen 95. rođendan kraljice Elizabete. Princa Harryja tamo nije bilo jer se dan ranije vratio u Kaliforniju, gdje će 10 dana provesti u karanteni. U novi posjet Velikoj Britaniji trebao bi doći potkraj srpnja na otkrivanje spomenika njegovoj majci Diani.

image
Par je tijekom susreta s vojnim pilotima odao počast pokojnom princu Philipu.
IAN VOGLER/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Predivnom bisernom ogrlicom Kate Middleton na ispraćaju princa Philipa odala počast dvjema ženama

Kraljičin se rođendan obično obilježava i počasnim topovskim plotunima, što je ove godine izostavljeno zbog žalosti za princom Philipom.

I lani je kraljica Elizabeta II. za svoj rođendan naredila da topovi zašute jer je smatrala da nije prikladno stvarati toliku buku dok je nacija u lockdownu i na tisuće ljudi umire od koronavirusa. Najavljeno je da će je rodbina sad češće posjećivati, tako da neće biti usamljena i prepuštena crnim mislima.

Ožalošćena se kraljica posebnim priopćenjem zahvalila svima koji su joj čestitali najtužniji rođendan u životu: - Povodom svog 95. rođendana danas sam primila mnogo poruka s lijepim željama, koje izuzetno cijenim. Iako smo kao obitelj u razdoblju velike tuge, svima nam je bila utjeha vidjeti i čuti počasti koje su mom suprugu stizale iz Ujedinjenog Kraljevstva, Commonwealtha i cijelog svijeta. Moja obitelj i ja želimo zahvaliti svima na podršci i dobroti koja nam je ukazana posljednjih dana. Duboko smo dirnuti, to će nas i nadalje podsjećati koliko je Philip tijekom svog života izvanredno utjecao na bezbroj ljudi.

Linker
18. travanj 2024 09:29