Pod jednim uvjetom

Uoči koncerta u sjećanje na Olivera, Petar Dragojević otkriva kako razmišlja o šestom djetetu

Po prvi put otkako je 2018. preminuo Oliver Dragojević na njegov rođendan 7. prosinca Splićanima će pjevati Petar Dragojević. Za Gloria.hr Oliverov nećak prisjetio se najdražih trenutaka s neprežaljenom glazbenom legendom, ali i otkrio što je s njim još dijelio, osim rodbinskih veza i ljubavi prema glazbi.

Split će se i ove godine na najljepši način prisjetiti neprežaljenog glazbenika Olivera Dragojevića - pjevajući i plesajući njemu u čast. Koncert pod nazivom "Nocturno" prvi je samostalni koncert Petra Dragojević kojeg će održati baš na taj datum. Kako nam je Petar ispričao tremu nema, no dobro zna da će to biti večer puna emocija.

- Oliverov rođendan nam svima u obitelji jako znači. Od njegove smrti puno sam puta nastupao na koncertima koji su organizirani njemu u spomen, no ovaj mi je posebno važan - kazao nam je Petar, koji će tu večer izvoditi i svoje najveće hitove poput "Prva i jedina".

image

Uz Petra, mnoge zvijezde nastupaju Oliveru u čast. Povodom njegova rođenda to je lani u Vela Luci učinio i Petar Grašo uz Ninu Badrić i Dupine.

ANTE CIZMIC/CROPIX

Uoči glazbenog spektakla koji će se održati na splitskom Zvončacu, Petar nam je i ispričao kojih se trenutaka s pokojnim Oliverom najradije sjeti.

- Prva slika koja mi padne na pamet kad mislim o Oliveru je zog za balote na otoku Proizdu ispred Vela Luke. Tamo smo ljeti često odlazili brodom na kupanje, a njemu je bilo posebno drago kad bi mi muški uz to i odigrali partiju balota - prisjetio se Petar, kojemu je Oliver bio glavna muška figura u životu, nakon smrti njegovog oca Aljoše. Osim ljubavi prema glazbi, dvojica su muškaraca imali još jednu zajedničku temu - punu kuću djece.

image

Petar Dragojević sa supugom Andreom, djecom Davidom, Emanuelom i Jonom u svom stanu u Mravincima snimljeni 2015. kad su iščekivali rođenje četvrtog djeteta.

SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Često mi je znao reći "Ja sam ti ka drugi otac". A tako se doista i ponašao. On i moj otac su kao braća bili jako bliski. S Oliverom sam najčešće pričao o glazbi jer se nije volio miješati u odgoj djece. No, uvijek sam uživao u njegovom odnosu s njegovo troje sinova - rekao nam je Petar, koji je po pitanju očinstva davno "prešišao" pokojnog Olivera.

Kao otac petero djece u dobi od 2 do 13 godina nedavno je bio i na proslavi splitske udruge Beba Eva koja organizira tečajeve za trudnice. Petar je među poznatim mamama bio jedini muškarac, a uz suprugu Andreu na događanje ga je dopratila kćerkica Deborah.

image

Andrea Dragojević sa kćerkicom Deborah Mariom.

SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Svoj sam djeci bio na porodu i prerezao pupčanu vrpcu. To se iskustvo i vatromet emocija ne može s ničim mjeriti. Nije ugodno gledati ženu kako se muči, no kad primiš u ruke to malo stvorenje, sve drugo je nevažno. I mojoj je supruzi bilo puno lakše što smo te najvažnije trenutke u životu svakog čovjeka zajedno podijelili - kazao nam je ponosni tata.

Također, priznao nam je da on i Andrea ne odbacuju mogućnost da se njihova ionako velika obitelj proširi za još jednog člana.

No prije toga bi se voljeli preseliti u novu kuću. Njihov sadašnji dom, čija su vrata svojedobno otvorili za magazin Gloria, postao im je, kažu, pretijesan.

- Stan je velik, ali ima "samo" tri sobe što nam nikako nije dovoljno. Osim toga, već dugo želimo kuću s dvorištem - najavio je tada splitski glazbenik, koji sa svojom obitelji neće biti na Božić. Tu večer, naime, nastupa, a na koncertu planira predstaviti i svoju novu pjesmu "Samo jednom".

Linker
24. travanj 2024 05:39