Bruce Willis
HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Bruce Willis se pridružio poznatim i slavnim osobama koje pozivaju na važnost zaštite okoliša

Nedavno su se mnoge globalno poznate i slavne osobe izjasnile o važnosti zaštite i očuvanja okoliša. Mnogi od njih napravili su i ozbiljne promjene u svakodnevnim navikama, izbjegavajući plastičnu ambalažu, pazeći na unos kalorija i vode objavljujući pritom svoja iskustva na društvenim mrežama kako bi potaknuli obožavatelje da slijede njihov primjer.

Svakodnevno čitamo o problemima vezanim uz ogromne količine otpada, posebno ambalaže od plastike. Europska unija provodi ozbiljne propise kako bi se smanjila svakodnevna upotreba plastike za jednokratnu upotrebu.

No, prema PlasticsEuropeu, najveći problem nije plastična ambalaža, već PET boce budući da se svega 17% ovakvih boca reciklira. Ponekad se čini kao da ćemo se uskoro utopiti u plastičnoj ambalaži pa stoga ne čudi da odgovorne slavne osobe pokušavaju dati dobar primjer i skrenuti pozornost svojih obožavatelja na neodrživost trenutne situacije.

Bundles of plastic material for recycling,Image: 252340323, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Poznati pozivaju na pojačano recikliranje.

Odavno znamo da je Leonardo DiCaprio posvećen ekologiji, čak je i snimio film na tu temu te često dijeli objave o problemu teške razgradivosti plastike. Druga slavna osoba, Arnold Schwarzenegger, također sudjeluje u kampanji koja podiže svijest o sve većoj prijetnji koju predstavlja plastični otpad.

Glumac poznat po filmovima o Terminatoru i svojoj političkoj karijeri kaže kako vjeruje da plastični otpad predstavlja jednu od najvećih globalnih prijetnji i da moramo ljude naučiti kako živjeti bez plastike.

I popularni Arnie je protiv plastične ambalaže.

Naravno, nisu samo muške poznate osobe podigle svoj glas o ovom pitanju. Početkom 2020. godine Emma Watson na svojim je profilima na društvenim mrežama objavljivala sadržaje o ogromnoj ulozi koju modna industrija igra u zagađivanju okoliša.

Ona predlaže unošenje svakodnevnih promjena, poput kupovanja rabljene odjeće ili podrške brendovima koji proizvodnju vrše na održiv način. Još 2016. godine Emma je prisustvovala Met Gali noseći haljinu izrađenu od recikliranih plastičnih boca.

Emma Watson

Ovo se može činiti neočekivanim, ali jedan od najvjernijih aktivista za zaštitu okoliša upravo je glumac Bruce Willis. Mnogima od nas prva asocijacija na ovoga glumca vežu se uz film Armagedon u kojem njegov lik spašava planet žrtvujući samog sebe. No, on je i u svom privatnom životu posvećen brizi o tome da naš planet bude mjesto na kojem će i buduće generacije moći živjeti. U ovom slučaju, prijetnja nije asteroid iz svemira, već plastični otpad kojeg proizvode ljudi ovdje na Zemlji.

Na svom posljednjem snimanju za HELL ENERGY, holivudska zvijezda je zabranila pića u PET bocama. Bruce vjeruje u važnost smanjenja opterećenja okoliša PET bocama te ističe kako bi neke male, ali razumne promjene mogle zaustaviti štetu koju uzrokuju takvi proizvodi. Želi upozoriti na opasnosti PET boca po okoliš zbog neučinkovitosti njihova recikliranja.

Leonardo je već poznat po ekološkim akcijama.

Mnoge hrvatske slavne osobe također se zalažu za održivost i očuvanje životnog okruženja. Pored poznatih javnih lica, za spas našeg planeta također se zalažu i mladi blogeri. Nadamo se da obožavatelji ekološki osviještenih poznatih osoba neće takve slavne osobe pratiti samo na društvenim mrežama već će njihov primjer slijediti i u svakodnevnom životu i navikama.

Čitajte i:

Dizajneri spašavaju svijet: Održivo uređenje doma

Mali vodič kroz recikliranje i zbrinjavanje otpada u kućanstvu

Obožavani beauty proizvod zabranjuje se zauvijek, ove alternative bolje su za vas i za okoliš

Ekološki filmski festival stiže u Krešimirov grad

Leonardo DiCaprio predvodi celebrityje u misiji zaštite okoliša

Virtualno kino: Ekološki dokumentarci, koji će vas prikovati uz ekran, od sad na jednom mjestu

Jeste li čuli za ODRŽIVU KUHINJU - temelj za kvalitetan život?

Linker
11. travanj 2024 01:17