Jordan Crosby / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Čestitamo!

Još jedno kraljevsko vjenčanje! Princeza Beatrice u tajnosti se udala za talijanskog tajkuna

Iako je njihovo vjenčanje otkazano već tri puta zbog seksualnog skandala njezinog oca, a i zbog pandemije koronavirusa, slavni par nije mogao više čekati da uplove u bračnu luku.

Princeza Beatrice, unuka britanske kraljice Elizabete II. udala se za talijanskog grofa Edoarda Mapellija Mozzija u petak u na privatnoj ceremoniji u dvorcu Windsor, potvrdila je Buckinghamska palača za strane medije.

Vjenčanje je bilo planirano za svibanj ove godine u vrtu Buckinghamske palače, no odgođeno je čak tri puta - dva puta zbog seksualnog skandala njezinog oca, princa Andrewa, a naposljetku i zbog koronavirusa.

LONDON, ENGLAND - MARCH 12: Princess Beatrice and Edoardo Mapelli Mozzi attend the Portrait Gala at National Portrait Gallery on March 12, 2019 in London, England. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)
Getty Images
Princeza Beatrice upoznala je Edoarda na vjenčanju svoje sestre Eugenie

Princ Andrew je trebao održati zdravicu i trebao je odvesti svoju kći pred oltar, a zvijezda vjenčanja je trebao biti grofov sin Christopher koji ima četiri godine.

"Koronavirus je poremetio planove princezi. Nema potvrde da će Italija biti u karanteni do svibnja, ali normalno je da se par brine jer se situacija iz dana u dan pogoršava", rekao je tada kraljevski izbor.

Edoardo je već bio zaručen

Inače, par se upoznao i ludo zaljubio na vjenčanju njene sestre Eugenie, a zaručili su se u manje od godinu dana hodanja u Italiji. Edoardo je svoju sadašnju suprugu zaprosio s velikim dijamantnim prstenom, a vijest su objavili i na društvenim mrežama kraljevske obitelji.

Osim što je grof, Edoardo je tajkun koji se obogatio na nekretninama te iza sebe ima nekoliko ozbiljnih veza pa i zaruke. Sa svojom bivšom zaručnicom ima i sina, što u konzervativnim britanskim krugovima itekako podiže obrve. No, kako je Beatrice tek deveta u redu za britansko prijestolje, ne treba joj dopuštenje kraljice Elizabete da bi se udala.

Čitajte i:

Sreća im se ni ovoga puta nije osmjehnula: Princezi brak po treći put 'izmiče iz ruku'

Najveća podrška: Princa Andrewa mnogi su napustili, ali ne i njegova starija kći

Najveći skandal kraljevske obitelji o kojem se ne prestaje pričati: Evo kako se princ Andrew zakopao još dublje

Princeza Beatrice se zaručila za tajkuna: Vjenčanje dolazi nakon manje od godinu dana veze

Linker
16. travanj 2024 19:14