Marin i Kristina Čilić na Noći hrvatskog tenisa u Zagrebu krajem 2019. godine
 Ronald Gorsic CROPIX
Vratio se kući

Naporni tempo Marina Čilića dodatno je opteretio i koronavirus! U niti pet dana na drugi kraj svijeta i nazad

Tenisač Marin Čilić nakon Davis Cupa zaputio se odmah na put kako bi u Americi igrao na dva velika turnira. Kada je stigao tamo, koronavirus uzeo je maha pa je sve otkazano. U manje od tjedan dana prešao je veliki put naprijed pa nazad kući.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobjedom protiv Indije plasirala se na finale Davis Cup natjecanja koje će se održati krajem studenog u Madridu. Pobjedu u zagrebačkom Domu sportova pratile su tisuće ljubitelja tenisa, a naš najuspješniji tenisač Marin Čilić otkrio je nakon posljednjeg meča da je dao svaki gem maksimalno.

"Kada rezultat ide glatko stvari se mogu zakomplicirati u dva poena, tako da sam ostao unutra, skoncentriran. Bio mi je gušt cijelo ovo natjecanje, teren je bio fenomenalan. Oba moja meča su bila na visokoj razini, nadam se da ću trenutnu formu dizati za iduće mečeve. Putujemo u završnicu, potrudit ćemo se napasti trofej iako naravno sam rezultat ovisi o mnogo toga", rekao je nakon posljednjeg meča Čilić.

Zagreb, 06.03.2020.- U drugom meču dana Davis Cup susreta Hrvatska - Indija, Marin Čilić pobjedio je Ramkumar Ramanathana 7:6, 7:6. 
Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS
Mario ĆUŽIĆ/HTS
Marin Čilić pobjedio je Ramkumar Ramanathana u Zagrebu na meču reprezentacija Indije i Hrvatske

Put do Amerike i nazad

Dinamično je Čilić završio s mečom i spasio Hrvatsku ispadanja, a nakon toga zaputio se s trenerom i izbornikom Vedranom Martićem na američku turneju. Trebali su boraviti u Indian Wellsu i Miamiju, na put su krenuli odmah, no širenje koronavirusa onemogućilo je okupljene da zaigraju na turniru u Indian Wellsu.

Čekati 23. ožujka kada se trebao održati turnir u Miamiju, više nema smisla jer je i taj turnir otkazan. Čilić se stoga nakon Davis Cupa i dugog puta do Amerike vratio nazad u Zagreb i četvrtak provodi u šetnji na otvorenom. Uhvatio je, a onda i objavio na svom Instagramu trening braće Sinković, a sebe je nazvao paparazzom.

Među uglednim gostima koji su pratili i bodrili našu Davis Cup reprezentaciju bio je i Jakov Kitarović, suprug donedavne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

HTS/Mario Čužić
Jakov Kitarović pratio je Davis Cup u Zagrebu

Linker
10. travanj 2024 04:46