Putokazi
 Promo
Radno slavlje

Putokazi slave 36 godina, ostali dosljedni sebi i s novom pjesmom: 'Odlučili smo zagrebati najdublje'

Kroz legendarni zbor prošlo je više od 400 pjevača i pjevačica od kojih su mnogi nakon toga izgradili zapažene karijere, sada su izdali drugi singl sa četrnaestog albuma "Meandri“.

Nakon inspirativnog singla "TanTanatos", Putokazi nam predstavljaju i drugi singl s novog, četrnaestog, albuma "Meandri“. Riječ je o pjesmi "Imam nekog koga nemam" u kojoj se govori o introspektivnom, intimnom poniranju u srž spoznaje koja ne zaobilazi nikoga od nas.

Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga 'izgubio', bilo to u fizičkom ili emocionalnom smislu - ističu Putokazi. I svatko se drugačije nosi s tim gubicima. Netko se utapa u vlastitim suzama, 'hraneći' se svojom boli kao utjehom pred sveopćom prazninom, drugi 'isušenih očiju' bol uranjaju u unutarnji svijet utihnut šutnjom.

Stoga se i druga 'tema' s novog albuma, uklapa u simboličku poveznicu oštrih skretanja na ubrzanom tijeku životne rijeke.

"Svi smo uronjeni u 'veliku vodu' u pokretu, koja 'meandrira' životnim zavojima na kojima protječemo 'puneći' vrijeme naše fizičke pojavnosti.“, kaže o pjesmi autorica Miranda Đaković.

Pjesma se predstavlja javnosti i spotom čija je autorica umjetnica Gea Rajić, uz mentorstvo Sanjina Stanića. U videu koji je sniman na lokacijama središnje Istre u 'doba' pandemije Corona virusom, glumila je Antonela Brenko.

Trideset i šest godina postojanja

Legendarni riječki "Putokazi" ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom "Meandri". Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

Promo
Putokazi

"Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do smrti. Skladbe u "Meandrima" Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i Života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.", kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u "Meandrima" prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Projekt uključuje tridesetak umjetnika, glazbenika, autora, orkestratora, producenata, tonskih snimatelja, pjevača Putokaza, koreografa, kostimografa, dizajnera. Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković.

Pročitajte i:

Gloria osobno otkriva: Što je zajedničko Jasni Zlokić, Tončici Čeljuski i Almiri Osmanović?

Veliki uspjeh redatelja Arsena Ostojića: Njegov film osvojio je prestižnu nagradu

Animafest Zagreb Otvara program ljetne pozornice Tuškanac s tri animirana hita

Zapis jednog vremena: Legendarni rokeri novu pjesmu posvetili rodnom Zagrebu

Linker
19. travanj 2024 22:19