Luka Gerlanc / Hanza Media
Ostao pozitivan do kraja

Tužna vijest za početak godine: Nakon kratke i teške bolesti preminuo Damir Mihanović Ćubi

Legendarni Damir Mihanović Ćubi iznenada je preminuo nakon kratke i teške bolesti koja mu je dijagnosticirana prije nekoliko tjedana. Splitski zabavljač i voditelj do kraja je ostao pozitivan, ali bitku s teškom bolesti izgubio je na "najluđi dan u godini" u svojem Splitu.

Nakon što mu je prije nekoliko tjedana dijagnosticirana zloćudna bolest, rak pluća, splitski zabavljač i voditelj Damir Mihanović Ćubi iznenada je preminuo u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija. Božićne blagdane proveo je kod kuće u društvu obitelji i prijatelja, ali prošlog je petka dao naslutiti kako je ponovno u bolnici objavom bolničkog ručka.

Da je Ćubi teško bolestan prije par tjedana potvrdila je na Facebooku Kristina Đanić, supruga glazbenika Giuliana, koja je pozvala sve da se pridruže inicijativi za prikupljanje pomoći legendarnom komičaru, a tada se oglasio i Giuliano.

"Bija sam kod njega nedavno u bolnici, evo i sada ste me dobili u Zagrebu. Dobro se drži, fajter vam je to. Smijali smo se stalno. Uvik virujem da će sve bit okej, pa tako i sada", rekao je tada pjevač za Slobodnu Dalmaciju, vjerujući u ozdravljenje svojeg prijatelja.

Trogir, 281013.
Tisuce ljudi okupilo se na trogirskom groblju kako bi posljednji put ispratili hrvatskog slavuja Vinka Cocu. 
Na fotografiji: Damir Mihanovic Cubi.
Foto: Jadran Babic / CROPIX
CROPIX

U posljednjim trenucima uz njega je bio njegov veliki prijatelj Giovanni Kovačević kojem je Ćubi umro na rukama. Prije nego je uzeo zadnji udah, kao da mu se vratila snaga pa je pitao kako su mu žena i djeca.

"A onda mi je šapćući rekao, kao da je znao da je kraj, da mu čuvam njegove, da ih pazim, da mu budem kraj sinova, da bdijem nad njima. Rekao mi je da mu kažem sinu Marinu, starijem, da čuva mamu, baku i brata. Meni je kazao da budem tu kada im bude trebao neko blizak. Rekao mi je, budi uz njih. Čuvaj mi ih. Pitao me da mu dam ruku. Uhvatio sam ga za ruku. Zagrlio sam ga. Rekao mi je - spava mi se. Spustio je glavu. I umro. Moj mi je prijatelj umro na rukama. Teško mi je", rekao je Kovačević za Slobodnu Dalmaciju.

Ćubi se liječio u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, no bolest je bila jača. Televizijska publika pamti ga po mnogim serijama, emisijama i showovima, od kojih su najpoznatiji uloga Nevena i Romana iz zabavnih serijala "Jel' me netko tražio" i "Nad lipom 35".

Osim na televiziji, glumio je i u predstavama, a bio je i uspješan glazbenik te bubnjar grupe Forum. Mnogi su uživali u njegovom specifičnom humoru, a njime je osvajao publiku na Facebooku do posljednjeg dana. Ćubi je iza sebe ostavio dva sina i suprugu Vernonu.

Linker
11. travanj 2024 01:08