Mile Kekin
 Roberto Pavić
Poziv na akciju

Umjetnost i politika: Aktivistički singl Mile Kekina - pita tko su 'Sretni ljudi'?

Zagrebački glazbenik nedavno je, zajedno sa suprugom, objavio da će se angažirati na predstojećim parlamentarnim izborima, sada je objavio angažiranu pjesmu.

Nova pjesma Mile Kekina inspirirana je trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Svoj, kako kaže, skromni protest, pretočio je u riječi i nastala je pjesma "Sretni ljudi“ U pjesmi gostuju Saša Antić iz TBFa i kantautorica Sara Renar.

Glazbenik i forntmen legendarnog Hladnog piva, zajedno sa suprugom Ivanom odlučio se politički aktivirati, priključili su se platformi i koaliciji Možemo! jer su se prema njihovim riječima dokazali i pravdali njegovo povjerenje kroz rad u Gradskoj skupštini.

Poziv na direktnu akciju

"Dokazali su se od obrane Savice do otkrivanja raznih afera oko štandova, na GUP-u. Ljudi su koji imaju moralni kompas i obranili su ga u poslu u kojem ga je vjerojatno najteže obraniti", istaknuo je Kekin.

Poznati glazbenik sada je objavio novu, angažiranu, pjesmu.

Press

"Ne pristajemo na poraz, za budućnost se vrijedi boriti - to je poruka pjesme "Sretni ljudi“. Vladajuće elite zarazili su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije forsirajući mantru da se 'ništa ne može promijeniti' jer su 'svi su oni isti'. Vrijeme je, kao što lijepo pjesma kaže, da 'Izađemo iz tog kružnog toka'. Ova je pjesma poziv na akciju, ona nije konstatacija, niti još jedan komentar o 'pokvarenim političarima' i nama 'bespomoćnim žrtvama'. Toga mi je već navrh glave. 'Sretni ljudi' su poziv na direktnu akciju, poziv da koliko možemo preuzmemo odgovornost za svoju budućnost. Napisao sam je u jednom dahu inspiriran trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Veliko hvala Maji Rivić i Sari Renar na glasovima, te Dunji Bahtijarević i Urši Raukar na pratećim vokalima. Posebno bih se htio zahvaliti Saši Antiću koji je svojim ubitačnom poantom pjesmu dodatno oplemenio", objasnio je Kekin.

Pročitajte i:

Ekskluzivno! Ivana i Mile Kekin o odluci koja je promijenila sve: 'Sad je pravi trenutak!'

Ovo nitko nije očekivao: Mile Kekin i njegova supruga Ivana ulaze u politiku i žele promjenu

Napokon uhvaćeni: Djeca kod kuće, Mile Kekin sa suprugom u večernjem izlasku

Linker
19. travanj 2024 20:41