Ankica Dobrić i Antun Arsen Ostojić
 Davor Matota
DOBRE VIJESTI

Veliki uspjeh redatelja Arsena Ostojića: Njegov film osvojio je prestižnu nagradu

Iz dalekog Čilea stižu dobre vijesti, naš proslavljeni redatelj Arsen Anton Ostojić nagrađen je najbolji dugometražni film naziva ''F20''.

Hrvatski dugometražni igrani film, psihološki triler 'F20' u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je Nagradom za najbolji dugometražni igrani film na netom završenom 4. Southern Cone International Film festivalu (Festival Internacional de Cine del Cono Sur) koji se od 21. do 24. svibnja održao u gradu Valparaiso u Čileu.

promo

Southern Cone International Film festivalu nagradio je našeg Ostojića.

Za festival je bilo prijavljeno više od 800 filmova, dok je u službenoj konkurenciji za najbolji dugometražni igrani film bilo izabrano šest fimova, i to iz Španjolske, Italije, Nizozemske, Argentine i Bugarske, pored F20 iz Hrvatske. Ocjenjivački sud su činili Julisa Paredes, Miguel Valencia i Abigail Ocanto.


Hanza media
Arsen Anton Ostojić

Ovo je već 7. međunarodno priznanje za F20 u posljednjih dva i pol mjeseca. Koncem travnja montažer filma Dubravko Slunjski nagrađen je Nagradom za najboljeg montažera na 10. Dada Saheb Shalke međunarodnom filmskom festivalu u Delhiju u Indiji. Film je u međuvremenu ušao u još nekoliko službenih selekcija na festivalima u SAD-u i Španjolskoj.

Priča filma prati djevojku (Romina Tonković) koja za očevu pizzeriju dostavlja pizze i mladića (Filip Mayer) kojemu su roditelji otišli iz grada, pa koristi priliku i samo igra video igre i naručuje pizze. 'Djevojka za vikend poželi otići u provod na Zrće, no otac joj to ne dopušta, pa nagovori momka da ukradu novac i pobjegnu na more. To i naprave, no tada sve pođe po krivu', rekao je Ostojić o radnji filma.

Kroz nelinearni slijed priče protkane ubojstvima motiviranima najtamnijim dijelom ljudske psihe, film obrađuje i teme ljubavnog odnosa mladih, disfunkcionalnih odnosa roditelja i djece, psihičke bolesti, modernih trendova.

Uz filmu glume i Lana Ujević, Mladen Vulić, Alen Liverić, Alma Prica, Ksenija Marinković, Goran Grgić, Petra Vukelić, Lujo Kunčević, Alen Šalinović i Boris Miholjević.

Čitajte i:

Gužva na premijeri: Psihološki triler Arsena Antona Ostojića okupio je brojne poznate

Arsen Anton Ostojić: Sin Viktor je moja najbolja produkcija

Ponosni tata Arsen Anton Ostojić provozao sina

Arsen Anton Ostojić u šetnju izveo malenog Viktora Tonija

Premijera animiranog filma Neparožderi napunila kino dvoranu Kaptol centra

Premijera animiranog filma Neparožderi napunila kino dvoranu Kaptol centra

Projekcija na dar

Linker
18. travanj 2024 08:36