Preporuke iz prve ruke

Zagreb je napokon dobio svoj prvi Eurospin, a ovo je 10 proizvoda koje se stvarno isplati kupiti!

Novootvoreni dućan u Branimirovoj ulici je peta trgovina Eurospina u Hrvatskoj.

Nakon Zadra, Požege, Velike Gorice i Samobora, omiljeni hrvatski diskontni lanac talijanskih korijena Eurospin svoja vrata danas je otvorio i u Zagrebu. Time je novootvoreni dućan u Branimirovoj ulici, na samom početku zagrebačkog kvarta Dubrave, postao peti u nizu lanaca trgovina poznatog diskonta i prvi ikada otvoren u samoj metropoli. Zbog strogih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi u našoj zemlji, diskont talijanskih korijena odlučio je organizirati skromno otvorenje kako se pred ulazom ne bi stvarale velike gužve i time ugrozilo zdravlje građana. No, već u osam sati ujutro na ulazu nas je, osim plavih i žutih balona dobrodošlice, dočekalo i desetak nestrpljivih građana koji su s kolicima, na sigurnom razmaku, spremno čekali početak radnog vremena.

image
Ronald Goršić/ Cropix

Pri obilasku prostranog dućana prvo što nam je upalo u oko bio je bogati asortiman voća i povrća. Kako doznajemo, upravo je uvijek svježe voće i povrće najveći ponos Eurospina.

image
Ronald Goršić/ Cropix

Uz to, baš kao i u ostalim trgovinama diljem Italije, Slovenije, ali i Lijepe naše, jedna od posebnosti svih njihovih dućana, pa tako i ovog zagrebačkog je mesnica u kojoj u svakom trenutku kupac može dobiti savjet stručnog osoblja. To znači da od mesara uvijek možete dobiti preporuku za najbolji komad mesa ili savjet o potrebnoj gramaži ako je riječ o ručku za veći broj ljudi.

Unutar nešto više od 2.000 kvadrata u zagrebačkom će Eurospinu kupci pronaći više od 2.500 različitih artikala isključivo njihove kvalitetne robne marke, po čemu se ovaj diskont najviše razlikuje od konkurencije. Upravo je takva poslovna politika, koja do sada nije viđena na našem tržištu, omogućila kreiranje jedinstvenog modela takozvane „Pametne kupnje” prema kojoj kupci po najnižim cijenama plaćaju zajamčenu kvalitetu svih proizvoda od voća i povrća, preko mesa i delikatesa, mliječnih i pekarskih proizvoda pa sve do neprehrambenih artikala.

image
Ronald Goršić/ Cropix

Osim vlastitog asortimana po pristupačnim cijenama, Eurospin njeguje suradnju s brojnim lokalnim dobavljačima, a sve s ciljem da zadovolji navike hrvatskih kupaca. Na taj su način na policama talijanskog diskonta svoje mjesto pronašli i brojni hrvatski dobavljači čiju prepoznatljivost krase crveno – bijeli kvadratići koji stoje uz svaki proizvod.

image
Ronald Goršić/ Cropix

Proizvode za Eurospin robne marke rade i neki od poznatih talijanskih proizvođača poput Baulija, San Benedetta i Italsilve, a među brendovima u ponudi posebno se ističu linija biljnih, zdravih i prirodnih proizvoda Fior di Natura, mliječni proizvodi Land, kruh, tjestenina i gotovi obroci Tre Mulini te naresci La Bottega del Gusto.

Inače, Eurospin je osnovan prije 27 godina kao talijanski odgovor na rastuću potrebu za uštedama potrošača. Ovaj diskontni lanac, iza kojeg stoje četiri partnera s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, danas broji oko 1.200 trgovina diljem Italije. Godine 2004. otvorili su prvu trgovinu u Sloveniji i danas ih imaju 55.

Kako objašnjavaju iz kompanije, u Hrvatskoj im je do kraja ove godine u planu otvoriti još dvije trgovine. Tako će uskoro novi dućan Eurospina svoja vrata otvoriti kupcima u Križevcima i Poreču. Što se tiče dugoročnijih planova, za iduću godinu su najavljena otvorenja 20-ak poslovnica uz oko 500 novih radnih mjesta.

image
Hanza Media
Linker
21. travanj 2024 16:56