AFP/PROFIMEDIA
Realna žena

Akcijska junakinja u pedesetima: Kako se Trinity promijenila i pripremala za nastavak Matrixa

Glumica je bez razmišljanja prihvatila ulogu u akcijskom filmu, iako je mnogo starija od snimanja prvih filmova, kada je zaradila i brojne ozljede.

Glumica je bez razmišljanja prihvatila ulogu u akcijskom filmu, iako je mnogo starija od snimanja prvih filmova, kada je zaradila i brojne ozljede.

Glumica Carrie-Ann Moss koja je svojim ulogama u kultnom serijalu "Matrix" postala legenda, prvi je put lik Trinity odigrala kad je imala 32 godine, bilo je to 1999. Svojim borilačkim vještinama, poništavanju gravitacije u neopisivo cool odjeći od PVC-a i kože Trinity i Neo činili su dvije polovice savršenog herojskog para, a borba čovječanstva i računala pretvorila se i u kulturnu opsesiju.

Sada, kada je ponovila legendarnu ulogu u nastavku filmske franšize “The Matrix Resurrections", koju je napisala i režirala Lana Wachowski, Carrie-Ann Moss ima 54 godine, a prije nego je zakoračila na set prošla je tjedne i tjedne intenzivnog treninga prije nego je započela s iznimno zahtjevnim snimanjima.

image

Carrie-Anne Moss utjelovila je Trinity.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Osjećam odgovornost prema onim ženama koje vole Trinity i htjela sam da bude autentična u ovoj dobi. A ne da bude samo ideja koja je nedodirljiva i koja vječno održava mit o tome što znači biti žena. To sam nosila sa sobom tijekom procesa", kazala je Moss u razgovoru za New York Times.

Za nju je to ljubavna priča

Glumica je otkrila kako joj je tijekom snimanja prva tri nastavka, ona Matrix smatrala ljubavnom pričom - koja govori o ljubavi između Trinitry i Nea. No u tom ljubavnim filmovima bilo je mnogo akcije - tijekom snimanja trilogije "Matrix" glumica je ozlijedila zglob, slomila nogu, naučila je voziti motocikl. No iako je na setu prije više od 20 godina bilo žestoko Carrie-Ann se nije nimalo bojala prihvatiti ulogu i snimiti nastavak priče.

Čitajte i: Kako je Drew Barrymore započela prijateljstvo sa zvijezdom Matrixa: ‘Keanu mi je pružio provod života‘

"Snimanje tih filmova bilo je nevjerojatno. To se ne događa često i bila sam jako uzbuđena što ću moći opet biti u tom kreativnom prostoru sa svim tim nevjerojatnim umjetnicima. Odletjela sam u San Francisco na čitalačku probu s Keanom, Lanom i još nekoliko ljudi. Nisam znala ništa. Malo smo se družili, nisam vidjela Keanua jako dugo. Sjedio je kraj mene, a činilo se kao da nije prošlo ni malo vremena od tada", ispričala je Moss.

image

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss u 4. nastavku Matrixa.

AFP/PROFIMEDIA

Tajna dobre pripreme za akcijske scene, otkrila je glumica, ipak leži u malo - taštine. Prema njenim riječima ništa te ne dovede u formu brže, nego spoznaja da ćeš se gledati na velikom ekranu. "Mjesecima sam trenirala kako bih dobila snagu, formu i kako bih se naučila boriti, dugo je to trajalo. Meni je bilo bitno da se riješim svake primisli o tome da moram izgledati kao kad sam imala 30. Shvatila sam da me takvo razmišljanje vodi u očaj kao ženu, a nisam htjela nikakav očaj. Htjela sam izgledati doro, ali nisam htjela neke ekstremne poteze poput čišćenja sokovima i slično", objasnila je glumica.

Carrie-Ann Moss dodala je kako je i ona druga osoba od onoga kad je imala 30 godina, pa je iz te točke gradila i lik Trinity koji je također skupa s njom stariji.

Linker
25. travanj 2024 23:51