Alen Vitasović
 Tea Cimas / Hanza Media
Hit iz 1995. godine

Alen Vitasović ljudima stvara velike probleme! Teško je povjerovati zašto

Glazbenik iz Istre devedesetih je bio jedna od najvećih hrvatskih zvijezda, a hit "Bura" harao je top ljestvicama. No, čini se da mnogi nisu dovoljno upoznati s tim dijelom opće kulture.

Alen Vitasović radi velike probleme domaćim kvizašima. Sinoć je, naime, u kvizu "10 pitanja" kandidate zbunilo pitanje - o kojem je vjetru pjevao Vitasović? Nisu samo RTL-ovi puleni u novom izdanju ostali 'u čudu' zbog Alenovog hita, već smo takav scenarij gledali i u HRT-ovom hit kvizu. Početkom ožujka u "Milijunašu" Tarik Filipović kandidatkinju je za 8000 kuna pitao - o kojem je vjetru '95. godine pjevao Alen Vitasović?

'Problematični' singl zove se 'Bura'

Kandidatkinja je mogla birati između četiri opcije, no nije se mogla odlučiti. Dodatno iznenađenje dogodilo se kada je studentica Barbara Šagud tražila pomoć publike. Ni oni nisu znali pa su dali odgovore sličnih postotaka. Točan odgovor je, uzgred budi rečeno, imao najmanji postotak točnih odgovora publike.

Biste li vi znali o kojem se hitu radi? Mi vam moramo otkriti, a nadamo se time pomoći nekim novim kvizašima. Radi se o singlu "Bura". Pjesma je nastala 1995. godine, a Alen Vitasović izveo ju je na vrhuncu svoje slave na "Melodijama hrvatskog Jadrana". Pjesma je te godine, inače, odnijela Grand Prix i bila vjerojatno najveći hit zabavne glazbe 1995. godine.

Čitajte i:

Alen Vitasović sa suprugom slavi 20. godišnjicu braka

Kakve su zvijezde nekad osvajale Doru! Besprijekorna Doris uspjela je unatoč sabotažama, a Maja Blagdan oborila je rekord

Dora bilježi niz skandala, neki su stvarno neugodni. Vannu su kolege prozivali zbog visoke trudnoće, a Doris nisu htjeli ni čestitati

Vitasović prvo negirao, sad priznao razvod: 'Ostali smo si dobri, bivša supruga me molila da jednu stvar ne govorim'

Linker
10. travanj 2024 20:32