‘Više nije zabavno‘

Bijeg od društvenih mreža: Što to brojne slavne odjednom tjera na eskapizam?

‘Ne želim se dovesti u situaciju da na Twitteru izjavim nešto glupo‘, objasnio je George Clooney koji umjesto pregledavanja društvenih mreža, nakon napornog dana radije uživa u čaši dobrog vina. Kate Winslet, Mila Kunis i Meghan Markle samo su neka od poznatih imena koja su odlučila reći ‘ne‘ društvenim mrežama.

Nekad je fraza "silenzio stampa" imala negativno značenje, no danas poprima drugačiji predznak zbog novog holivudskog trenda - bijega s društvenih mreža.

Sve više poznatih osoba gasi svoje profile na Instagramu, Twitteru i drugim platformama jer se svojedobno privlačan oblik direktne komunikacije s obožavateljima oteo kontroli.

Među ‘odbjeglim’ zvijezdama su i Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Na povlačenje ih je ponukala neizdrživa mržnja s kojom su se suočili, a princ Harry svojedobno je izjavio kako društvene mreže dovode u pitanje istinu te imaju loš utjecaj na mentalno zdravlje.

image
Zbog ogromne količine komentara punih mržnje Meghan i Harry odustali su od društvenih mreža.
PROFIMEDIA

Najavu o odlasku objavili su na profilu ‘Sussex Royals’ još u ožujku prošle godine, a njihova posljednja objava glasi: "Možda nas ne vidite, ali nastavljamo s radom".

Razlog zbog kojeg George Clooney izbjegava dijeliti detalje iz svoje svakodnevice na društvenim mrežama ponešto se razlikuje od problema s kojima su se suočili Harry i Meghan. "Uživam navečer popiti piće i ne želim se dovesti u situaciju da na Twitteru izvalim nešto glupo", rekao je glumac.

image
George Clooney drži se podalje društvenih mreža s razlogom.
PROFIMEDIA

Njegova kolegica Scarlett Johansson čudi se potrebi javnih osoba koje sljedbenicima omogućavaju neograničen uvid u privatnost, a Kate Winslet se u razgovoru za Vogue svojedobno zapitala gdje je nestalo prijateljstvo u stvarnom svijetu. S njom se slaže i Mila Kunis.

image
Mila Kunis svoju intimu želi zadržati za sebe.
PROFIMEDIA

"Sve se svodi na to tko je glasniji, agresivniji i negativniji, više nije zabavno", pojasnila je glumica razlog zbog kojeg društvene mreže tjeraju zvijezde na eskapizam.

Linker
19. travanj 2024 23:45