Uvijek vedra i jednostavna

Bojana se i tijekom teškog perioda zna našaliti: ‘Ja se posla nikad nisam bojala, primamo ponude‘

Glumica i majka progovorila je o strahovima, ali i načinu na koji ih prevladava te ispričala je od koje je kolegice doživjela diva moment i što bi radila kad bi se sva kazališta zatvorila.

U podcastu naše voditeljice Ane Radišić kao gošća je došla glumica Bojana Gregorić Vejzović, a dvije su dame, udobno smještene na bajkovitom setu Aninog studija u oblacima, iskreno porazgovarale o svemu što im se izdogađalo u ovim turbulentnim vremenima. Ana je prvo pitala Bojanu kako je proživjela potres, budući da sa svojim suprugom Enesom Vejzovićem i njihovo dvoje djece živi u centru Zagreba - koji je bio i najpogođeniji.

"Da budem iskrena, ja se jako strašno bojim potresa oduvijek. Doživjela sam nekoliko njih u osamdesetim godinama. Kako stanujemo u centru, to je jedna stara gradnja, koja je kažu i sigurna, ali meni je to bio veliki šok. Zapravo smo imali jako puno sreće. Nama su se dimnjaci rascvali, ali su ostali na mjestu. To smo sve sanirali, imamo novi krov, uspjeli smo sve dogovoriti među susjedima i jako sam sretna da sada mirno spavamo", na početku razgovora rekla je Bojana.

Pogledajte video

Osim što im je stradao dom, dvoje glumaca, kao i većina njihovih kolega suočeni su s izazovima u svom profesionalnom životu - manje je posla i angažmana, a egzistencija je mnogim umjetnicima potpuno neizvjesna.

Vrijeme je teško svima

"Ako ćemo biti iskreni mislim da je ovo vrijeme teško svima, ponekad mi bude nelagodno da umjetnici kukaju i da se nešto previše žalimo, ali je uistinu situacija takva da ne znaš hoće li tvoje zanimanje opstati ili ćeš morati tražiti neku drugu životnu opciju za prehraniti obitelj. Ja se posla kao takvog nikad nisam bojala. Primamo ponude u inbox, ja što se tiče čišćenja, a Enes odlično kuha", našalila se glumica i kazala da bi se u njezinoj obitelji snašli.

U svem tom stresu Bojana ističe kako su joj najveća podrška djeca i njihov način razmišljanja koji je mnogo puta nasmije i ‘iščupa‘ iz crnih misli i strahova.

"Ali mislim da onog trenutka kada umjetnost, kazalište, stane onda je to kraj svega. I na Titaniku glazbenici su svirali do kraja", dodala je Bojana. Glumica je članica glumačkog ansambla kazališta Gavella te je istaknula kako ona i njezini kolege i dalje igraju predstave, uvježbavaju i nove. Kazalište im je oštećeno u potresu, ali su tamo na vlastitu odgovornost.

U svem tom stresu Bojana ističe kako su joj najveća podrška djeca i njihov način razmišljanja koji je mnogo puta nasmije i ‘iščupa‘ iz crnih misli i strahova.

Ana Radišić je istaknula kako je njoj Bojana, i prije nego su se poznavale, uvijek davala dojam elegantne, lijepe i samosvjesne žene koja unatoč tome odiše skromnošću i jednostavnošću. Glumica je taj svoj način razmišljanja, potpuno pripisala majci Božidarki Frajt.

Skromnost je odlika najvećih

"Od majke, koja je bila ogromna glumačka zvijezda bivših prostora, sam naučila da nema mjesta busanju u prsa zato što si dobar u svom poslu. Od nas se očekuje da budeš dobar u tome što radiš. To ne znači da trebaš inzistirati na stvarima da bi pokazao svoju veličinu. Biti normalan? Smatram da je obaveza svakog od nas", kazala je Bojana.

Slično je doživjela i od majčinih kolega, ali i brojnih svjetskih zvijezda s kojima je surađivala, kaže, svi su redom bili iznimno skromni i jednostavni, a jedini diva-moment na svojoj koži osjetila je od jedne američke glumice.

"Imala sam recimo epizodu sa Sherilyn Fenn, kada je nakon ‘Twin Peaksa‘ ganjala filmsku karijeru, došla je u Hrvatsku, snimale smo zajedno film. Bila je stravična kiša, imali smo i neke klince na setu, baš je bilo hladno i grozno. Ona nije htjela izaći iz svoje prikolice. To je trajalo, mi smo stajali kao zadnje budale. Onda se pojavio producent, ušao je u njenu prikolicu, izletjela je u roku 10 sekundi i bila je opet najljubaznija na svijetu. Možda su to samo neki loši momenti, možda ljude to ponekad pukne. Ali si to ne smijemo dopuštati. Smatram da je dobro raspoloženje ponekad stvar discipline. Svatko ima svoje brige pa hajmo podijeliti nešto lijepo", zaključila je Bojana.

Linker
18. travanj 2024 18:54