Vedran Peteh
okršaj za Gloria Auto

Brze i žestoke: Duel na kiši Renate Sopek i Antonije Stupar Jurkin

Zagrebačke televizijske voditeljice su samo za Gloria Auto pokazale svoju odvažnu stranu: isprobale su Jaguar XE i Land Rover Discovery i dokazale kako su unatoč nepovoljnim uvjetima na cesti - odlične vozačice.

Kaže se da lijepe žene i vrhunski automobili idu zajedno, no prijateljicama i kolegicama Renati Sopek (40) i Antoniji Stupar Jurkin (37) jurilice na četiri kotača nipošto ne služe za pokazivanje. One su im drugi dom i potreba, jer atraktivne zagrebačke televizijske voditeljice kažu da su zbog brojnih obveza non-stop za volanom, zbog čega se odlično snalaze u svim vremenskim (ne)prilikama.

Dokaz je svojevrsni dvoboj u ORYX Centru za sigurnu vožnju u Mičevcu, gdje su pokazale umijeće upravljanja automobilom u kišnim uvjetima, ali i nadogradile znanje o opasnostima u prometu te pravodobnom uočavanju, procjeni i reagiranju. A sve to u moćnim vozilima - Jaguaru XE Land Roveru Discoveryju - koji su ih nakon testiranja oduševili.

zagreb 20.11.2019
Renata Sopek i Antonija Stupar
sigurna voznja
foto vedran peteh
Vedran Peteh

"Land Rover je poput space shuttlea! Prostran je, udoban i nema milijun gumbića koji bi me zbunjivali. Sviđaju mi se i kožnata sjedala, kao i većini žena", rekla je Antonija za Gloria Auto.

zagreb 20.11.2019
Renata Sopek i Antonija Stupar
sigurna voznja
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Za nju se nikako ne može reći da je ženstvena na cesti. Privatno vozi SUV s kojim voli “potegnuti”, ali nikad više od dopuštenog. I nikad ako vozi djecu ili nekog drugog. Navikla je voziti u svim vremenskim uvjetima pa vožnju po kiši i snijegu smatra izazovom, a ne naporom. Ponosna je što nema nijednu kaznu i što nikad nije doživjela prometnu nezgodu.

Vedran Peteh

Renata se time ne može pohvaliti jer je prije dvanaest godina, vraćajući se iz Splita, gdje je živio njezin dečko Sergej Bijelić, imala prometnu nesreću nedaleko od Masleničkog mosta. Upravo zbog kiše i neprilagođene brzine, Renata je sa svojim sportskim automobilom sletjela s ceste i udarila u ogradu vijadukta. Vozilo nakon toga više nije bilo u voznom stanju, a ona je “zaradila” ozljedu na donjem dijelu kralježnice i istegnuće desne strane tijela zbog trzaja.

zagreb 20.11.2019
Renata Sopek i Antonija Stupar
sigurna voznja
foto vedran peteh
Vedran Peteh

"Bilo mi je to upozorenje nakon kojeg sam promijenila odnos prema vožnji i automobilima. Prije sam “brijala” na brza sportska vozila, a potom sam ušla u umjereniju fazu pa sad umjesto “zvijeri” imam manji gradski auto", govori za Gloria Auto TV voditeljica i instruktorica fitnessa, priznajući ipak da je limeni ljepotan Jaguar XE kojeg je vozila u Mičevcu malo poljuljao njezine stavove. Toliko joj se, naime, sviđaju oblik limuzine, komfor i automatski upravljač, kojem bi dala prednost u odnosu na ručni, da je zaključila - baš je za mene!

zagreb 20.11.2019
Renata Sopek i Antonija Stupar
sigurna voznja
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Sigurna je, međutim, da ne bi došla u iskušenje voziti ga kao da je u bolidu jer se sada utrkuje jedino s društvom na karting stazi, a samo za Gloria Auto je odmjerila snage sa svojom kolegicom.

Na stazi s njima je bio samo naš novinar koji je sve snimio!

Linker
14. travanj 2024 11:54