Tomislav Krišto / CROPIX / CROPIX
POPULARNOST MU RASTE

Dean Kotiga: 'Cijenim kad kolegica ode u Australiju spašavati koale pa se onda naslikava u kadama skupih hotela'

Lovac popularnog kviza "Potjera" nedavno je objavio 'lov na pratitelje', koje je skupio u rekordnom roku. Otkako je otvorio svoj profil na Instagramu, ne prestaju se komentirati njegove dovitljive objave... Nagla popularnost i skupljanje vojske obožavatelja mu godi, a to će, vjerujemo, višestruko unovčiti uskoro kada će zapjevati u showu "Zvijezde pjevaju", gdje će pokazati i svoj glazbeni talent. Možemo samo dodati kako jedva čekamo!

Jesu li vas dugo morali nagovarati da sudjelujete u showu "Zvijezde pjevaju", je li vas možda nagovarao kolega lovac Krešimir Sučević Međeral?
- Nisu pretjerano - i sam sam lani pratio i show i Krešu, što s kauča, a što uživo iz studija na nekim emisijama, i znam koliko je to sve zabavno, iako i fizički naporno te vremenski zahtjevno.

Jeste li išli u glazbenu školu?
- Jesam, završio sam šestogodišnju Osnovnu glazbenu školu u Pazinu za harmoniku.

Zagreb, 020819.
Vrbik.
Na fotografiji: Dean Kotiga - lovac iz emisije Potjera.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / hanza media

Svirate li neki instrument?
- Osim spomenute harmonike koju već godinama nisam uzeo u ruke, tu i tamo sviruckam nešto za sebe na gitari, a kad mi je pri rukama klavir volim se malo glupirati i na njemu.

Jeste li u djetinjstvu pjevali u zboru?
- Pjevao sam kraće vrijeme i u zboru i u klapi, ali nije to bilo ništa vrijedno spomena.

Volite li karaoke?
- Nije da ih ne volim, ali mislim da ih nalazim nešto manje zabavnijima nego drugi ljudi.

Koliko vam se život promijenio nakon što ste se bacili u influencerske vode?
- Zasad još uvijek ne pretjerano ,i dalje je to klasični društveno-moralno odgovorni influencerski angažman. Ali sam nedavno kao pravi influencer izbacio i svoj merch (zasad majice i šalice), što možete vidjeti na mom Instagram profilu @deankotigaofficial, a još uvijek čekam ozbiljniju sponzorsku ponudu da postanem i nečiji tzv. ambasador.

Imate li idola na društvenim mrežama?
- Posvećenost kolegice influencerice Elle Dvornik prema tom poslu zaista impresionira, prema čemu imam krajnje neironijski respekt. A cijenim i kad kolegica influencerica ode u Australiju i Novi Zeland spašavati koale pa se onda naslikava u kadama skupih hotela, te neke epizode su takozvani 'instant klasici'. Ma Instagram je genijalan, kažem vam.

Što mislite tko kod nas taj posao radi najbolje?
- Vjerojatno ja, što brojke mog "community engagementa" i pokazuju. To vam je važan engleski termin u svijetu društvenih mreža, a govori koliko se zajednica vaših pratitelja (u mom slučaju: sljedbenika) angažira oko vaših objava - koliko ih lajka, dijeli svojim prijateljima, komentira itd.

Koliko vremena provodite pred ogledalom?
- Što je manje moguće, jer se uglavnom uplašim onog što vidim pa što prije uteknem.

Zagreb, 020819.
Vrbik.
Na fotografiji: Dean Kotiga - lovac iz emisije Potjera.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Je li znanje danas na cijeni?
- Ne pretjerano.

Jeste li ikada dobili nemoralnu ponudu?
- Ne, ali imate broj, nazovite nekad, smislite nešto.

screen shot

Promovirate li vi zdrav način života?
- Kao što danas svi znaju, moje je tijelo hram, pa se prema njemu tako i odnosim, i već pune 32 godine održavam taj hram, u sklopu čega npr. često jedem i zobenu kašu, pa nekad na Instagramu znam napraviti i live gdje, dok jedem zobenu kašu iz svog ureda tijekom pauze za brunch, pričam sa svojim Instagram sljedbenicima. Prema nekim je istraživanjima i kritičarima to već ušlo u kanon suvremenog hrvatskog društvenomrežovlja.

Neke poznate kolege čestitale su vam na odlično odrađenom poslu, na koju čestitku ste najponosniji?
- Bilo je zaista brojnih lijepih čestitki, ali možda mi je najdraža ona Mate Pavića, koji je na svom Instagram profilu objavio novi InstaStory s Australian Opena, tijekom mog slavlja 50 tisuća Instagram sljedbenika - i poručio kako se i na Australian Openu slavi.

Linker
19. travanj 2024 04:51