na ledu

Hollywood ga bojkotira? Johnny Depp bori se da vrati staru reputaciju i karijeru, no ne ide nimalo lako

Johnny Depp izjavio je da ga Hollywood bojkotira. Naime, MGM je stavio njegov novi projekt ‘Minimata‘ do daljnjeg ‘sa strane‘.

"Minimata", posljednji projekt Johnnyja Deppa, film u kojem nije samo glumio već ga i producirao, imao je premijeru na Berlinskom film festivalu početkom prošle godine, no radi pandemije, druga prikazivanja su do daljnjeg ukinuta. U srpnju ove godine, američka filmska kompanija za proizvodnju i distribuciju filmova i televizijskog programa Metro-Goldwyn-Mayer ( poznata pod kraticom MGM ), koja je radila na Johnnyjevom filmu, radi lošeg glasa koji je tada pratio glumca kroz njegov rat s bivšom suprugom Amber Heard objavila je kako će film do daljnjeg staviti ‘sa strane‘.

Tema filma "Minimata" jest istoimena bolest, koja je harala istoimenim gradom, u Japanu. Depp se našao u glavnoj ulozi, kao fotograf W. Eugene Smith, koji je pozvan u Minimatu fotografirati i dokumentirati tužnu sudbinu bolesnih. Minimata je, inače, neurološka bolest izazvana trovanjem živom, a dokumentiranje te bolesti fotografa Smitha obesmrtilo je te ga proslavilo u svijetu fotografije.

image
Sudska borba s magazinom The Sun, a zbog toga što su ga nazvali zlostavljačem, za Deppa je imala pozitivan ishod. Ipak, optužbe da je zlostavljao bivšu suprugu dovele su do teškog narušavanja njegove reputacije.
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Sud je rekao svoje: Johnny Depp izgubio u pravnoj bitci stoljeća, ostala mu etiketa zlostavljača

Čitajte i: Veliki preokret koji nitko nije očekivao! Johnny Depp dobio presudu protiv bivše supruge Amber Heard

Redatelj "Minimate" Andrew Levitas poslao je javno pismo MGM-u, u kojem navodi da MGM ne planira objaviti film, te da ispaštaju ne samo oni koji su na njemu radili, već i ljudi o čijoj se životnoj priči radi - "Minimata" je snimljena po stvarnim događajima.

Obitelji o kojima se ovaj film radi MGM-u su u drugom planu, dok im je strah od glasina i negativnog publiciteta na prvom, rekao je Levitas. Depp je uvjeren da su mu optužbe za zlostavljanje bivše supruge Amber Heard narušile u karijeri i reputaciji toliko da je na kraju u Hollywoodu postao ‘persona non grata‘.

image
Glumac je uvjeren da ga Hollywood bojkotira.
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Glasnogovornik MGM-a izjavio je kako nije u planu ‘pokopati‘ film, već da uistinu je u planu da ga objave, no datum još ne znaju. U intervjuu za Sunday Times, Depp je komentirao MGM-ovu odluku.

"Neki filmovi dodiruju ljude. Ovaj film utječe na ljude u Minamati i one koji su proživjeli slične stvar. Objaviti se neće - zašto? Radi bojkotiranja jedne osobe, mene?"

image
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Iako su stručnjaci rekli da bi Deppova karijera mogla puno ispaštati radi pravnih problema i kontroverzi te je već i izgubio ulogu Grindelwalda u "Čudesnim zvijerima", Depp se bori i dalje da bi svoju karijeru stavio na noge.

Linker
18. travanj 2024 09:12