Ivana Roščić
 Matej Dokić / Hanza Media
Kakav peh!

Ivana Roščić teško se ozljedila uoči premijere: 'Čeka me operacija'

Glumica Ivana Roščić doživjela je tešku ozljedu koljena na generalnoj probi, uoči premijere predstave 'Hotel Zagorje'. Uskočit će kao zamjnea kolegica Lana Meniga, a Ivanu, otkriva za Gloria.hr, čeka operacija.

Predstava 'Hotel Zagorje' izvest će se večeras u zagrebačkoj Gavelli, a u njoj je važna uloga dodijeljena slavnoj hrvatskoj glumici Ivani Roščić. No, nažalost, Ivanu nećemo gledati na kazališnim daskama na Valentinovo budući da je doživjela ogromni peh. Tešku ozljedu koljena doživjela je na generalnoj probi pa je u zadnji čas uskočila njezina kolegica Lana Meniga, koja će biti večerašnja zamjena.

Za Gloria.hr glumica je otkrila što joj se dogodilo i koliko je tužna što će morati preskočiti premijeru predstave koja je nastala prema romanu spisateljice Ivane Bodrožić.

'Istina je, ozlijedila sam se na generalnoj probi, zadnjih 20 minuta predstave. Izdržala sam do kraja, uz stravičnu bol. Inače je predstava jako zahtjevna, fizički i psihički, sadrži puno koreografija. Usred velikog zamora i truda, jer zaista je cijeli glumački ansambl dao i više nego sve od sebe, nije čudo da se dogode ovakve ozbiljne sportske ozljede', priča nam Roščić.

Split, 260618.
Ivana Roscic, poznata splitska glumica sa stalnim angazmanom u zagrebackom kazalistu Gavela.
Ivana Roscic dio ljeta provodi u Splitu sa svojom uzom obitelji.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunović / Hanza Media
Ivana Roščić

Pred njom je operacija, a potom i oporavak. Operirat će je Nenad Medančić, suprug njezine kolegice i prijateljice Nataše Janjić Medančić. 'Čeka me operacija i oporavak. Danas uskače kolegica Lana Meniga, na koju je stavljen veliki teret jer je to velika uloga. Želim joj svu sreću. Želim svu sreću i svojim suborkinjama koje su cijelo vrijeme uz mene - Tena Nemet Brankov, Bojana Gregorić Vejzović, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Dijana Vidušin, Antonija Stanišić Speranda, Ivana Bolanča i naš Đorđe Kukuljica'.

Osim teških fizičkih bolova, ni emotivno ne prolazi Ivana lako kroz ovu ozljedu. 'Osim baš teških bolova koje trenutno imam, boli me i srce i duša, samo tako, jednim klikom, ode sav trud i rad od dva i pol mjeseca koji je bio baš težak. Sva sreća u nesreći, u sjajnim sam rukama doktora Nenada Medančića, inače supruga moje prijateljice Nataše Janjić Medančić, on će me operirati i potruditi se da čim prije stanem na noge', ispričala nam je Ivana Roščić.

Zagreb, 100117.
Trg marsala Tita, HNK. 
Jugoslovensko dramsko pozoriste iz Beograda s predstavom Hamlet Williama Shakespearea, u reziji Aleksandra Popovskoga, gostovao je veceras u HNK.
Na fotografiji: Natasa Janjic i Ivana Roscic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media
Nataša Janjić i Ivana Roščić

I zaista, nije lako prihvatiti da je višemjesečni intenzivni rad pao u vodu. No, sada je najvažniji oporavak. Slični scenariji već su se događali uvaženim imenima hrvatskog glumišta.

Mislav Čavajda imao je nesreću baš onda kada je trebao premijerno zaigrati Kreonta u 'Antigoni' Slavoja Žižeka. Premijera je u konačnici bila odgođena na mjesec dana, a Mislavu je ostala zapamćena kao treća 'ukleta' starogrčka predstava. Inače, on je stradao kada je u lakšoj prometnoj nesreći na njega naletio vozač. Proveo je par dana u bolnici Sestara milosrdnica, srećom, s lakšim ozljedama koje su brzo sanirane.

Veliki peh imala je i Lucija Šerbedžija. Igrala je prošle godine u listopadu čak tri predstave u ZKM-u, a onda se morala povući jer je hitno završila na operaciji kuka. Po drugi put ga je slomila u listopadu 2019. godine te je odmah operirana. Prvi je put kuk slomila 2014. godine tijekom trčanja na Silbi gdje je boravila za vrijeme godišnjeg odmora.

Linker
18. travanj 2024 15:09