tužni odlazak

Izdržala je godinu dana bez njega: Preminula udovica Kirka Douglasa, obitelj se u žalosti dirljivo oprostila od nje

U braku s hollywoodskom legendom Anne Douglas bila je 65 godina. Kirk i Anne Douglas bili su poznati kao sjajni roditelji, ali i veliki humanisti koji su svijet oko sebe činili boljim mjestom.

Anne Douglas, dugogodišnja filantropkinja, bivša izdavačica, koja je bila 65 godina u braku s ikonom Hollywooda Kirkom Douglasom, preminula je u 29. travnja u svom domu u Beverly Hillsu. Imala je 102 godine, ljubav njezinog života Kirk, preminuo je 5. veljače 2020., imao je 103 godine.

Njen posinak, oskarovac Michael Douglas objavio je službenu izjavu u ime cijele obitelji.

image
Anne i Kirk Douglas bili su u braku 65 godina.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Moj otac nikad nije znao sačuvati tajnu. Anne je bila sušta suprotnost. Zato sam tek kad sam pročitao njihovu zajedničku knjigu 'Kirk and Anne' saznao sve o svom djetinjstvu u Njemačkoj; ratnim godinama u okupiranom Parizu, njenoj karijeri prije nego je upoznala mog oca; također je priložila i njihova privatna pisma, što mi je dalo nove uvide u njihovo udvaranje i brak. Anne je bila više od pomajke i nikad nije bila 'zla'. Od svih nas izvlačila je najbolje, pogotovo od našeg oca. Tata nikad ne bi imao karijeru kakvu je imao bez potpore i partnerstva Anne. Catherine, ja i djeca smo je obožavali. Uvijek će nam biti u srcima", napisao je Michael.

image
Anne je obožavala cijela obitelj, posinak Michael i snaha Catherine.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bračni par Douglas zajedno je objavio knjigu 2017. godine - "Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter, and a Lifetime in Hollywood". U njoj su zabilježili sve faze svog udvaranja i braka, kao i priče o svojim slavnim suvremenicima poput Franka Sinatre, Gregoryja Pecka, Johna Wayne, Burta Lancastera, Lauren Bacall i mnogih drugih.

Čitajte i: Shrvana od boli: Supruga hollywoodske legenda potpuno klonula na intimnoj ceremoniji

Čitajte i: Kirk Douglas smrt sina nikada nije prebolio: 'Sjedim pored tvog groba i jecam, tiho, da ti ne ometam san. Počivaj u miru, predivni moj sine'

Mnogo godina dobrotvornog rada

Anne Douglas je bila strasna filantropkinja, suosnivačica je sada već monumentalnog centra za istraživanje raka - Cedars-Sinai Research for Women’s Cancers. Sa suprugom je pokrenula ogromnu kampanju za obnovom sportskih igrališta u školama Los Angelesa, obnovili su više od 400 igrališta - a na otvaranje svakog došli su osobno.

image
Anne i Kirk Douglas zajedno su napisali i objavili knjigu 2017.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kroz svoju zakladu Anne Douglas Center for Women, kao i kroz Douglas Foundation donirala je više od 118 milijuna dolara u brojnim slučajevima. Iza nje ostali su sin Peter, posinci Michael i Joel, snahe Catherine i Lisa, sedmero unučadi i dvoje praunučadi.

Linker
17. travanj 2024 01:03