BOŽANSTVENA KOMEDIJA

Kako je Goran Navojec postao anđeo? ‘Pravo Božje čudo, samo što u njega nitko ne može vjerovati‘

Što napraviti kada se jednoga jutra probudite s aureolom nad glavom, koju zapravo ne želite? Odgovor na ovo pitanje daje glumac Goran Navojec, koji u novoj komediji glumi neželjenog anđela.

Tri desetljeća nakon što je debitantskim filmom 'Mi nismo anđeli' osvojio srca publike, beogradski redatelj Srđan Dragojević snimio je novu komediju 'Nebesa' o običnom čovjeku koji postane – anđeo. Glavnu ulogu toga (ne)sretnika koji po Zemlji mora hodati s aureolom iznad glave dao je hrvatskom glumcu Goranu Navojcu.

'Mojem liku dogodi se - čudo. Pravo Božje čudo, samo što u njega nitko ne može vjerovati, pa niti on sam, sve dok ne bude prekasno', ukratko je o filmu kazao Navojec, a njegove riječi potvrđuje i nedavno objavljena najava 'Nebesa'.

Iz produkcije filma ističu da se radi o neobičnoj i provokativnoj komediji o izazovima kršćanstva u 21. stoljeću te kako prava, autentična čuda poslana ljudima s nebesa danas kod njih mogu izazvati zabunu i, često, suprotan efekt. Pri pisanju scenarija Dragojević je bio inspiriran prozom francuskog književnika Marcela Ayméa, koji je također kombinirao crni humor s elementima fantastike.

Ovo je treća suradnja redatelja Srđana Dragojevića i glumca Gorana Navojca.

Prije 'Nebesa', Navojec je glumio u 'Paradi' iz 2011. i 'Atomskom zdesna' iz 2014. godine, a ako film ispuni svoja očekivanja, što bi se prema zabavnoj najavi vrlo lako moglo dogoditi, bit će to samo nastavak glumčeve uspješne godine. Uz zapažene televizijske angažmane u zabavnim emisijama 'Tvoje lice zvuči poznato' i 'Volim Hrvatsku', prošle je godine imao premijeru filma 'Mare' na Filmskom festivalu u Berlinu, a gledatelji su izuzetno pozitivno ocijenili HTV-ov ratni serijal 'Nestali'.

Uz sve to uspio je poraditi i na svojem zdravlju. Borba s kilogramima, koje je godinama skupljao zajedno sa životnim iskustvom, više mu nije nimalo smiješna. Vježbajući je izgubio desetak kilograma i vratio kondiciju, a na tome ne misli stati.

'Danas se mladi glumci bave sportom, dok se moja generacija bavila šankom. Poročan život, kao i svaki drugi, ima svoje prednosti i mane. Nije to sve zlo, ali ostavlja posljedice. Zato mi vojnički dril nije bio lagan, no pomogao mi je da dođem u formu', govorio je Navojec tijekom snimanja 'Nestalih'.

Linker
18. travanj 2024 14:08