Nastavak velikog hita

Kastav kao kulisa: Na snimanju filma ‘Južni vetar 2‘ glumačka zvijezda doživjela nezgodu

Glumačka postava uspješnog filma i serije snima filmski nastavak na ulicama kvarnerskog gradića, premijera je planirana za početak 2021. godine.

U kvarnerskom gradiću Kastvu uskoro počinje snimanje nastavka srbijanskog hit filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" kojeg je u njegovom prvom dijelu u kino dvoranama pogledalo milijun i pol gledatelja, a istoimena serija doživjela je ogroman uspjeh.

Redatelj filma je Miloš Avramović, a glumačku ekipu predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić.

"Popularni glumac Miloš Biković doživio je nezgodu tijekom snimanja kada je pao sa motora, srećom bez posljedica!", objavili su iz produkcije filma uoči snimanja u Hrvatskoj.

Beogradski glumac Miloš Biković (32), i u nastavku hita iz 2018. tumači glavnu ulogu, a za nastavak snimanja pripremao se na odmoru upravo u Hrvatskoj. Na zapadnoj obali Istre odlučio je ovog ljeta napuniti baterije i pripremiti se za snimanje i nove poslovne projekte. Tom je prilikom za magazin Gloria ispričao da je osim odmora u Rovinju, na Brijunima i Savudriji, ipak istovremeno i radio.

"Na žalost, priznajem da sam radoholičar", kazao je Biković. Tako, je osim čitanja knjiga i druženja s prijateljima, svakodnevno u teretani provodio barem sat i pol. Nabijanje mišića bio je samo dio priprema za povratak u ulogu kriminalca Petra Maraša u akcijskom filmu "Južni vetar 2: Ubrzanje".

Nakon snimanja u Srbiji

Film se počeo snimati u drugoj polovici kolovoza, kako su prenijeli srpski mediji, odmah nakon Bikovićevog povratka s ljetovanja. Nakon snimanja u istočnoj Srbiji, ekipa se preselila u Beograd, da bi sada došli na Kvarner, točnije u Kastav.

"Nakon što je u Kastvu snimana i druga sezona Netflixove serija 'Novine', suradnja s ekipom Južnog vetra nastavak je promocije našeg grada u filmskoj industriji. S obzirom na činjenicu da filmski turizam postaje sve popularniji na globalnom turističkom tržištu, rado smo se uključili u ovaj projekt uzimajući u obzir značaj filmskih lokacija u odabiru odmorišnih destinacija. Kastav je izrazito izletnička destinacija i ovakva promocija grada zasigurno će nam donijeti porast posjetitelja. Osim toga, filmska ekipa je smještena na području Kastva kod naših iznajmljivača što će doprinijeti i posezonskim rezultatima”, ističe gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Snimanje u Kastvu počinje u petak 9. listopada, a premijera je planirana za početak 2021. godine.

Pročitajte i:

Miloš Biković zbog teškog djetinjstva naučio je cijeniti novac: 'Za svaki se dinar dvaput promislilo'

Konačno se snima: 'Dnevnik velikog Perice' otkrit će što se dogodilo sa zagrebačkom obitelji Šafranek

Legenda jugoslavenskog filma o razvodu, ljubavi i glumi: 'Živim da bih radila i radim da bih živjela'

Linker
16. travanj 2024 09:55