kolekciji Lilith by Katarina Baban
čeka je uspjeh unatoč razlazu

Katarina Baban je pronašla formulu za sreću: 'Ponekad se dogode veće stvari, pa planovi padnu u vodu'

Svestrana osječka glumica Katarina Baban koju smo nedavno gledali u seriji 'Drugo lice ljubavi' prije šest godina 'proplivala' je u poduzetničkim vodama i osnovala svoj brend Lilith. Osim što je s haljinama o kojima je maštala naoružala svoj ormar, u njih se često zaljubljuju i poznate dame s estrade.

Čestitamo na novoj kolekciji Lilith by Katarina Baban koja izgleda bajno... Koliko vam je odmogla ova nepredvidiva situacija s koronavirusom?

U početku sam imala dojam da je sve stalo, ali vrlo brzo sam se trgnula te vrijeme koje smo imali u neograničenim količinama i odlučila kreativno iskoristiti.

Prenijela sam si u stan lutku, materijale i sve što mi je bilo potrebno kako bih dizajnirala u miru

Rekla sam si 's obzirom na to da ne znamo kako će sve ovo završiti napravit ću sve haljine koje sam ikad željela napraviti, ali me sto i jedan razlog sputavao!'Pustila sam svoju maštu da se raspojasa te sam si tako popunjavala dane s nečim što me veselilo i ispunjavalo.

kolekciji Lilith by Katarina Baban
Ova haljina je kao stvorena za ljubiteljice plesa...

Je li duže trajala izrada kolekcije nego prethodnih sezona?

Nije trajala duže, ali je proces bio drukčiji. Odlučila sam izbacivati haljinu po haljinu i ne opterećivati se kolekcijom kao takvom. To mi je dalo dozu opuštenosti i samim time dozu više kreativnosti. Cijeli svijet je stao pa zašto onda ne bismo neka pravila i promijenili.

Zapravo ste se odlučili biti 'One Man Bend', uz to što ste dizajnerica ste i model, a i bavite se se PR-om? Je li izazovno imati toliko uloga odjednom?

Nije prva put, već se poprilično ‘domaće’ osjećam u toj ulozi. Sve oko svog branda radim sama osim šivanja, to prepuštam iskusnijima i boljima.

Lilith by Katarina Baban
Katarinine haljine rado nose i poznate dame s estrade...

U šest godina koliko postoji vaš brend, što je bilo najteže, nedostatak sna ili birokracija?

Najteže je bilo promijeniti svoj vlastiti mindset i prestati razmišljati negativno, strahovati od stvari koje se nikad nisu ni dogodile i previše se opterećivati budućnošću.

Onog trena kad sam počela pozitivno gledati na stvari sve se promijenilo.

I to je ono što mogu zahvaliti ovoj karanteni, imala sam vremena poraditi na sebi te shvatiti koliko je važno biti prisutan ovdje i sada, ne zamarati se s onim što je bilo te previše razmišljati o onome što dolazi jer kao što smo svi shvatili ove godine- ponekad se dogode veće stvari pa svi planovi padnu u vodu.

Prošle godine ste otvorili zajedničku radionicu s Robertom Severom, postoji li ona još uvijek?

Razišli smo se nakon godinu dana jer smo imali različite poglede, a mislim da je to jako bitno za tu vrstu partnerskog odnosa.

Imate li podršku drugih kolega dizajnera?

Opstati možeš jedino ako vjeruješ sam u sebe. Ponekad ti uzalud podrška i od stotine ljudi ako ti sam u sebe ne vjeruješ.

kolekciji Lilith by Katarina Baban
Haljine slave ženstvenost, a često ima i cvjetne uzorke...

Gdje nabavljate tkanine?

Inače ih nabavljam izvan i unutar Hrvatske, a s obzirom na cijelu trenutnu situaciju ograničena sam samo na Hrvatsku.

Za koji model haljine u novoj kolekciji imate najviše upita?

Neki modeli su se prodali u nebrojeno komada, neki su se rasprodali u roku od par dana. To su definitivno asimetrična viskozna haljina Maggie za kojom su žene poludjele te bijela mrežasta haljina Leah za koju sam znala da će biti pun pogodak čim sam ju iskreirala. Ona je bila prva haljina koju sam izdizajnirala u karanteni.

Lilith by Katarina Baban
Ova haljina oduševila je mladenke koje je žele za svoj važni dan...

Jesu li se djevojke udavale u tvojoj haljini, o kojem modelu haljine je riječ?

Jesu! Neke i u gore spomenutoj Leah haljini, a puno njih se udalo u haljini koju je Jelena Rozga nosila u svom spotu “Pismo- glava”. Dan danas se cure javljaju da pitaju je li još dostupna.

S kojim brigama ste se susreli prije otvaranja posla?

Onog trena kad sam to poželjela sam odmah i ostvarila.

Nisam tip osobe koja previše promišlja i dvoumi se. Kad mi sine ideja u koju vjerujem i koja me momentalno natjera na razmišljanje te mi razbukta adrenalin nema čekanja, odmah idem u akciju.

Lilith by Katarina Baban
Katarina sve radi sama osim šivanja...

Koji vam je najveći kompliment kao dizajnerici?

Kad mi žene kažu da im je svaka moja haljina posebna te da ne znaju odlučiti koju bi izabrale.

A kao glumici...

Nedavno mi je jedan kolega režiser rekao najljepši kompliment ikad - 'Ti dok glumiš radiš to s takvom mirnoćom da je to milina za gledati. Vidi se da si sretna žena i da uživaš u ovom poslu.'

Čitajte i:

Proljetna modna priča Lilith by Katarina Baban

Brojni poznati na otvorenju showrooma Lilith by Katarina Baban

Reakcija na šamar Katarine Baban baš je dramatičan: 'Nakon puno njezinih, došao je red na mene'

Katarina Baban: Dvije strasti osječke glumice

Linker
24. travanj 2024 03:21