Aktivan angažman

Kolinda Grabar Kitarović niže poslove nakon predsjedničkog mandata: ‘Drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku‘

Nakon što je prošla operaciju, na jedan dan se ‘vratila‘ u svoj mandat i okušala se u glumi, bivša predsjednica pridružila se jednoj uglednoj zagrebačkoj školi kao savjetnica dekana.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon mandata se posvetila različitim poslovima, otkrila nove hobije, a čak se i okušala kao glumica u jednoj hrvatskoj seriji. Sada je sve iznenadila novim poslom - od 1. ožujka pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao Posebne savjetnica dekana za međunarodne projekte.

Čitajte i: Kolinda Grabar - Kitarović o životu nakon mandata i operacije: ‘Imam još mjesec dana teških restrikcija‘

"Kolinda Grabar-Kitarović podržat će ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima. Kolinda Grabar-Kitarović lani je postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora, pa će tako aktivno sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta – Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije", piše u službenom priopćenju škole.

Kolinda je na svom službenom Facebook profilu napisala kako joj je vrlo drago što je dobila takvu priliku.

"U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici, po okončanju svojih političkih karijera, angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada Zagreb School of Economics and Management - ZSEM i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju. Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša", istaknula je bivša predsjednica koja se prošle godine oporavljala od operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice.

Čitajte i: Kolinda Grabar-Kitarović uživa u novom početku: Nadoknađuje propušteno i otkriva nove strasti

Kako je tada rekla u intervjuu za N1, posvetila se onome za što prije nije imala vremena. "Život je drukčiji, svakako, opušteniji, lakši, imam više vremena za sebe, za ono što doista volim raditi, suradnju s raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, učim, pišem doktorat. Oporavljam se od operacije, imam još mjesec dana teških restrikcija", izjavila je Kolinda u studenom 2020.

Osim toga, Kolinda se krajem prošle godine nakratko "vratila" u svoj mandat i to za potrebe serije "Dar Mar". Budući da se radnja događa 2019., glumila je sebe u posjetu mjestu Dizmovo. Imala je laganu tremu, koja je nestala čim je stala pred kamere i ekipu.

image
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stala je pred kamere u seriji ‘Dar Mar‘.
PRESS NOVA TV

Čitajte i: Znate li kojim se serijama Kolinda Grabar-Kitarović opuštala tijekom mandata? Mogli biste se iznenaditi

"Svi su bili vrlo ljubazni i susretljivi te iznimno profesionalni. Očekivala sam da će snimanje dulje trajati, no brzo smo to odradili. A kakvi su rezultati - vidjet ćete kad 30. prosinca pogledate epizodu. U osnovnoj školi često sam recitirala pred publikom i vodila konferansu, no nikad nisam bila članica neke glumačke skupine. Nije da to nisam željela, jednostavno nije bilo prilike", rekla je Kolinda za Gloria.hr, dodavši da je tijekom mandata opuštala uz sitcome.

image
Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u šetnji s ljubimicom Kikom.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

"Sazrijevala sam zajedno s ‘Prijateljima’, kao i većina moje generacije, no danas jako volim seriju ‘Teorija velikog praska’. Volim sve što je pozitivno i zabavno i drago mi je da i ‘Dar Mar’ spada u tu kategoriju. Ove godine sam pogledala serijale ‘Damin gambit’, ‘La Casa de Papel’, ‘House of Cards’, ‘Unorthodox’, ‘Outlander’...", kazala je bivša predsjednica, koja je u serijalu Nove TV glumila s Mijom Mikulec (10), kćeri dizajnerice interijera Mirjane Mikulec.

Linker
12. travanj 2024 14:46