Mirela Priselac Remi u podcastu Šlep Šou
 YouTube Screenshot
Osnaživanje žena

Mirela Priselac Remi: 'Javila mi se djevojka i rekla što je učinila zbog naših pjesama, rasplakala sam se'

Bend Elemental, čiji su članovi posljednje taktove novog albuma snimili tik prije pandemije, nakon što su izdali album 'Ilica', nisu ga još uspjeli odsvirati uživo, zbog svima poznatih razloga. Sada je dio članova benda održao jedan od rijetkih nastupa gostujući u podcastu Šlep Šou.

Zagrebački bend Elemental, točnije samo dio njih trenutno ne nastupa nigdje, svoj novi album "Ilica" nisu uopće odsvirali uživo pred publikom, do kad će tako, ne zna se, i baš zato je još vrjednija njihova najnovija akustična verzija koju su uvježbali i izveli za snimanje podcasta Šlep Šou. Osim produkcijske ekipe, nekolicina posjetitelja Art parka imala je sreću čuti kako zvuče ovi veterani urbane scene u unplugged verziji. Osim sviranja i pjevanja glazbenici su i otkrili na čemu rade te se prisjetili nekih starih vremena.

Pjevačica i autorica Mirela Priselac Remi, posebno je aktivna u posljednjem periodu, osim što je izdala prvu zbirku poezije "Masarykova", postala je i ambasadorica Nacionalne kampanje osnaživanja žena "Sofija".

Na pitanje urednice Željkice Makanec, javljaju li joj se žene, obožavateljice u inbox tražeći savjete, pjevačica je odgovorila da postoji i ta vrsta komunikacije između nje i slušateljica. Glazbenica je otkrila da joj je javlja mnogo žena s pričama da su im neke pjesme Elementala pomogle da učine nešto za sebe, ulile su im dodatnu hrabrost da naprave neki korak.

Pobjegla od nasilnika

"Nikad neću zabraviti primjer jedne djevojke iz BiH. Poslala mi je poruku da su joj naše pjesme i naši albumi dali snagu koja je bila potrebna da uzme svoju kćer i ode iz jedne nasilne obitelji. Da pobjegne od nasilnika. To me rasplakalo, tu sam se bila potpuno rastrojila i rasporila", kazala je Remi.

Glazbenica je dodala da ih svaki put dirne kada saznaju da njihove pjesme ljudima mogu značiti nešto više od same glazbe i da te pjesme mogu učiniti nešto pozitivno i dobro u životima drugih.

YouTube Screenshot
Elemental u jednom od rijetkih 'nastupa', otkako je počela pandemija.

"To je društvena odgovornost koju muzika ima, koja se u nekoj pop glazbi trivijalizira, a čim zagrebeš malo s ozbiljnijom temom, ozbiljnijim tekstom, pristupom, zapravo se može jako doprijeti do ljudi", nadovezao se Mirelin kolega iz benda Luka Tralić. Luka, poznatiji kao Shot osam što uz Remi pjeva s njom, i ostatkom benda, sklada i piše pjesme.

Po njemu glazba može biti jako intimna i najprije doprijeti do ljudi, jer potrebno je samo staviti slušalice u uši i naći se u svom svijetu. On se prisjetio primjera sa snimanja spota za pjesmu "Dobar dan", među statistima je bila i jedna djevojka koja je u nekom trenu prišla Shotu.

Snaga da da otkaz

"Došla mi je i rekla: 'Hvala, baš mi je to trebalo. Imala sam šefa koji me totalno maltretirao i čula sam tu pjesmu. Svirala je na jednom radiju, slušala sam to u tramvaju, došla sam na posao i dala sam otkaz. I on me više ne može maltretirati. I onda zapravo shvatiš što zapravo radimo", kazao je Shot.

YouTube Screenshot
Luka Tralić Shot i Mirela Priselac Remi iz Elementala

Emisija Šlep Šou s Elementalom, snimljena je na zagrebačkom Ribnjaku, u Art Parku. A na tom mjestu Remi i Shot prisjetili su se i svojih brojnih izlazaka i nastupa koji ih vežu upravo za taj zagrebački park.

Šlep Šou je nedavno pokrenuti podcast, odnosno glazbeno govorni serijal, nastavak uspješnog TV serijala “Šlep Šou” koji je bio emitiran na HTV, sada se može naći na YouTube kanalu.

Uz Remi i Shota na snimanju su gitarist Erol Zejnilović i klavijaturist Davor Zanoški odsvirali nekoliko pjesama: "Hej, sanjalice", "Male stvari", "Malena", a dotakli su se spontano i "Romantike".

Pročitajte i:

Remi ima veliku novost: 'Drago mi je da u životu opet postoji nešto zbog čega drhtim'

Mirela Priselac Remi u novoj, važnoj ulozi: 'Objeručke sam prihvatila, ženska pitanja su mi bliska'

Remi otkriva u kakvog se muškarca može zaljubiti, na što najviše troši i kako provodi dane u novom stanu

U 12 godina promijenila je 6 podstanarskih stanova, a sada je napokon kupila svoj: 'Zatečeno stanje bilo je više nego tragično'

Linker
12. travanj 2024 02:36