MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Miljenica Amerikanaca

Najbogatija žena na svijetu! Razvela se od mogula koji ju je varao, živi samozatajno, ali donira milijarde

MacKenzie Scott nosi titulu najbogatije žene na svijetu, a sve nakon što se razvela od Jeffa Bezosa, osnivača Amazona. Unosni posao pokrenula je s njim 1994. godine, kada su se nakon kratke veze i vjenčali.

Spisateljica i humanitarka MacKenzie Scott najbogatija je žena na svijetu. Bloomberg javlja da je bivša supruga Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, trenutno "teška" 67,4 milijarde dolara. Iza nje je ostala dosad najbogatija žena svijeta, nasljednica L'Oréala Françoise Bettencourt Meyers. Razlog tome je, između ostalog, i pandemija koronavirusa, koja je dodatno potaknula internetsku prodaju pa su dionice Amazona porasle između 2000 i 3500 dolara od početka godine.

Tijekom skandaloznog kraja braka ostala je dostojanstvena

Inače, Scott je u brakorazvodnoj parnici ostala bez velikog dijela bračne stečevine. Odrekla se toga sama - bivšem partneru prepustila je udjele u Washington Postu i Blue Originu te 75 posto njihovog udjela u Amazonu. Civilizirani razvod bračnog para Bezos primjer je mnogima u svijetu nevjerojatno bogatih - oni su se elegantno i u intimi dogovorili oko podjele imovine.

WEST HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26:  (L-R) CEO of Amazon Jeff Bezos and  writer MacKenzie Bezos attend the Amazon Studios Oscar Celebration at Delilah on February 26, 2017 in West Hollywood, California.  (Photo by Jerod Harris/Getty Images)
Getty Images
MacKenzie se razvela od Bezosa nakon 25 godina braka.

Bračni par se, inače, razveo početkom prošle godine, i to nakon 25 zajedničkih godina. Svemu je bio kriv njegov preljub s voditeljicom Lauren Sanchez.

MacKenzie je na Bezosa snažno utjecala od njegovih poslovnih početaka

Iako je danas sretan s drugom ženom, jasno je da je upravo MacKenzie ona koja je snažno utjecala na Bezosa i njegov život. Zajedno su posao gradili iz nule, u garaži, a sve nakon što su se upoznali i prohodali u investicijskoj kompaniji D.E. Shaw. Upravo Jeff ju je tada zaposlio, a onda je mjesecima kasnije ona napravila prvi korak i pozvala ga na spoj. Nakon svega šest mjeseci veze odlučili su se vjenčati. Nije Bezos krio da ga je osvojila upravo njezina snalažljivost i svestranost.

BEVERLY HILLS, CA - MARCH 04:  Jeff Bezos (L) and MacKenzie Bezos attend the 2018 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 4, 2018 in Beverly Hills, California.  (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images)
Getty Images
Bezos je s nekadašnjom suprugom počeo posao iz vlastite garaže.

Bila je uz njega otpočetka, a tijekom 25 godina braka nastojala se što manje eksponirati

Naime, osim što je s njim pokretala Amazon, Scott je i spisateljica te se aktivno bavi humanitarnim radom, a odgaja i njihovo četvero djece. Iznimno je samozatajna bila tijekom braka s Bezosom, a takva je ostala i nakon razvoda. Ipak, da ju je njegov čin povrijedio, jasno je i iz poteza koji je povukla nakon razvoda - promijenila je prezime, odrekavši se tako jednog od najmoćnijih imena na svijetu.

Tijekom ove godine donirala je potrebitima više od 1,7 milijardi dolara pa ne čudi što je američki mediji obožavaju i nazivaju ženom koja je ostala dostojanstvena tijekom, ali i nakon braka.

Čitajte i:

Rekordno visoka donacija milijardera dokazuje alarmantno stanje: 'Hrane je sve manje'

Nakon najskupljeg razvoda cvjetaju ruže: Poznati poduzetnik ne krije da uživa sa ženom zbog koje je ostavio suprugu

Najskuplji razvod svih vremena: Supruga osnivača Amazona podebljala novčanik za pozamašnu svotu

Najbogatiji čovjek na svijetu se razvodi nakon 25 godina braka: 'Sve bismo ponovili'

Linker
12. travanj 2024 03:18